Jump to content

Visuaalinen muokkain/Uutiskirje/2015/Elokuu

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page VisualEditor/Newsletter/2015/August and the translation is 100% complete.

Lue toisella kielelläTilauslista tälle monikieliselle uutiskirjeelle

Visuaalinen muokkain

Tiesitkö?

Voit lisätä lainausmerkit otsikon tai lausekkeen molemmin puolin yhdellä napsautuksella.

Valitse sopiva teksti. Etsi oikeat lainausmerkit erikoismerkit-työkalusta (valikossa oleva Ω)

Kuvakaappaus näyttää erikoismerkit-työkalun, valitun tekstin ja erikoismerkin, joka asetetaan


Napsauta painiketta. Visuaalinen muokkain lisää lainausmerkit molemmin puolin valitsemallesi tekstille.

Kuvakaappaus näyttää erikoismerkit-työkalun ja saman tekstin sen jälkeen, kun erikoismerkki on asetettu.


Voit lukea ja auttaa kääntämään käyttöoppaan, jossa on enemmän tietoa Visuaalisen muokkaimen käyttämisestä.

Viimeisimmän uutiskirjeen jälkeen muokkaustiimi on työskennellyt kännykkätuen kanssa. He ovat korjanneet monia vikoja ja parantaneet kielitukea. Viikoittaiset raportit löytyvät mediawiki.orgista. Heidän tehtäväpöytänsä löytyy Phabricatorista. Nykyiset prioriteetit ovat kielten tuen parantaminen ja mobiililaitteiden toiminnallisuus.

Wikimania

Tiimi osallistui Wikimania 2015:aan Mexicossa. Siellä he osallistuivat Hackathoniin ja tapasivat käyttäjiä yksittäin ja ryhmissä. Tiimi teki myös useita esityksiä Visuaalisesta muokkaimesta ja muokkaamisen tulevaisuudesta.

Wikimanian jälkeen julkaisimme Visuaalisen muokkaimen Translathonin voittajat. Kiitoksemme ja onnittelumme käyttäjille Halan-tul, Renessaince, जनक राज भट्ट (Janak Bhatta), Vahe Gharakhanyan, Warrakkk ja Eduardogobi.

Järjestelmäviestejä (käännetty translatewiki.netissä) muokattiin 42 kielellä. Viestejä oli käännetty kaikille kielille keskiarvolla 56,5% ennen translathonia, ja 78,2% sen jälkeen (+21,7%). Jakuutin kieli nousi 12,2%:sta 94,2%:iin; brasilianportugali 50,6%:sta 100%:iin; taraškievica 44,9%:sta 85,3%:iin ja dotelin kieli 1,3%:sta 41,2%:iin. 1,7 % viesteistä oli vanhentuneita ennen translathonia, ja sen jälkeen 0,8 % (-0,9%).

Ohjeviestejä (mediawiki.orgissa) translathonin aikana käännettiin 24 eri kielellä. Ennen translathonia kehitys oli 26,6% ja sen jälkeen 46,9% (+20,3%). Erityisen merkittäviä saavutuksia tehtiin kolmella kielellä. Armenia nousi 1%:sta 99%:iin, ruotsi 21%:sta 99%:iin, ja brasilianportugali 34%:sta 83%:iin. Vanhentuneet käännökset laskivat 8,4%:sta 4,8%:iin (-3,6%).

Julkaisimme graafeja, jotka näyttävät tapahtuman vaikutukset Translathonin sivulla. Kiitämme kääntäjiä osallistumisesta ja translatewiki.netin henkilökuntaa tämän aloitteen helpottamisessa.

Viimeaikaiset parannukset

Automaattisesti täyttyvät toiminnot viitteille voi ottaa käyttöön kaikissa Wikipedioissa. Työkalu käyttää citoid-palvelua muuntamaan URL:t tai DOI:t esitäytetyksi, esimuotoilluksi bibliografiseksi viittaukseksi. Voit katsoa animoidun GIF:n nopeasta, yksinkertaisesta prosessista mediawiki.orgissa. Toistaiseksi noin tusina Wikipedioista on ottanut automaattisen viittaustyökalun käyttöön. Ottaaksesi sen käyttöön wikissäsi, seuraa ohjeita mediawiki.orgissa.

Wikisi voi kustomoida ensimmäisen osion Visuaalisen muokkaimen erikoismerkin asettimessa. Seuraa ohjeita mediawiki.orgissa valitaksesi haluamasi merkit yläosaan.

Muista muutoksista, jos sinun täytyy syöttää CAPTCHA, ja syötät sen väärin, voit napsauttaa saadaksesi uuden CAPTCHA:n. Visuaalinen muokkain voi nyt näyttää ja muokata Vega-perustaisia graafeja. Jos käytät Monobook-ulkoasua, Visuaalisen muokkaimen ulkonäkö vastaa nyt enemmän muuta ohjelmistoa.

Tulevat muutokset

Tiimi aikoo muuttaa valittujen linkkien ulkomuotoa Visuaalisen muokkaimen sisällä. Tarkoitus on tehdä selvemmäksi, onko kursori linkin sisä- vai ulkopuolella. Valitessasi linkin, linkin otsikko (sanat, jotka näkyvät sivulla) ympäröidään heikolla laatikolla. Jos asetat kursorisi laatikon sisälle, sitten muutoksesi linkin otsikkoon ovat osa linkkiä. Jos asetat kursorin laatikon ulkopuolelle, sitten ei. Tämä helpottaa sen käsittämisessä, että lisätäänkö uusi merkki linkkiin vai ei.

Englanninkielisessä Wikipediassa 10%:lle uusista tunnuksista tarjotaan sekä visuaalista että wikitekstimuokkainta. Viimeisin kontrolloitu kokeilu ei osoittanut suurta eroavaisuutta käyttäjien jatkamisessa tai tuottavuudessa uusia käyttäjiä koskien lyhyellä aikavälillä. Uudet käyttäjät, joilla on pääsy Visuaaliseen muokkaimeen, olivat hieman vähemmän todennäköisiä tuottamaan tuloksia, jotka vaativat kumoamista. Voit oppia lisää tästä katsomalla videon July 2015 Wikimedia Research Showcase. Uusien tunnusten osuutta, joilla on pääsy molempiin muokkausympäristöihin, lisätään asteittain ajan myötä. Lopulta kaikki uudet käyttäjät voivat valita kahden muokkausympäristön välillä.

Työskennellään yhdessä

  • Jaa ideasi ja kysy kysymyksiä sivulla mw:VisualEditor/Feedback. Tämä palautesivu käyttää nyt Flow'ta LiquidThreadsin sijaan.
  • Osaatko lukea ja kirjoittaa sekä koreaksi että japaniksi? Kieli-insinööri David Chan tarvitsee ihmisiä, jotka tietävät mitä työkaluja ihmiset käyttävät kirjoittaakseen joillain kielillä. Jos puhut japania tai koreaa, voit auttaa häntä testaamaan näiden kielten tukemista. Katso ohjeet mediawiki.orgista, jos voit auttaa.
  • Jos wikisi haluaisi VE:n käyttöön muussa nimiavaruudessa, voit jättää pyynnön Phabricatoriin. Lisää linkki yhteisön keskusteluun koskien pyydettyä muutosta.
  • Jätä pyynnöt tyylivalikon kielikohtaisille "Bold" -ja "Italic" -kuvakkeille Phabricatorissa.
  • Ulkoasun tutkimustiimi haluaa nähdä kuinka todelliset muokkaajat toimivat. Osallistu heidän tutkimusohjelmaan.
  • Viikoittaiset task triage -tapaamiset jatkuvat avoimina vapaaehtoisille, useimmiten tiistaisin klo 19.00 UTC. Katso kuinka voit liittyä ja ehdottaa vioista sivulta mw:VisualEditor/Weekly triage meetings. Sinun ei tarvitse osallistua tapaamiseen ilmoittaaksesi viasta mahdollisesti Q1:nä. Sen sijaan mene Phabricatoriin ja "liitä" siihen VisualEditor-projekti.

Jos tämä uutiskirje ei ole toivomallasi kielellä, auta meitä kääntämisessä! Liity kääntäjien postituslistalle tai ota yhteyttä meihin suoraan, jotta voimme ilmoittaa sinulle, kun seuraava uutiskirje on valmis. Kiitos!