Wikimedia Blog/Esborranys/Llançant una política de privadesa feta a l'estil wiki

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimedia Blog/Drafts/Launching a Privacy Policy Built the Wiki Way and the translation is 86% complete.

Títol

Llançant una política de privadesa feta a l'estil wiki

Cos

Som feliços d'anunciar que el 25 d'abril del 2014, la Fundació Wikimedia i la seva Junta d'Administradors va aprovar una nova política de privadesa. La nova política de privadesa explica com recoŀlectem, utilitzem i manegem la informació de més de 20 milions d'usuaris registrats i 490 milions de visitants únics al mes als projectes Wikimedia.

Però aquesta política no hagués estat possible sense el suport d'usuaris com tu. La nova política de privadesa és el resultat d'una consulta a la comunitat al llarg de 8 mesos.

Una necessitat de canvi

El 2013 vam reconèixer que la nostra política de privadesa, la qual no havia estat actualitzada des del 2008, no feia referència a noves tecnologies o proveïa suficients detalls als nostres usuaris de com seria manejada la seva informació. Però la manera de Wikimedia és única - - vam saber que no podríem desenvolupar una política de privadesa sense l'ajuda de la mateixa comunitat d'usuaris que la política de privadesa intenta protegir. Així que llancem una crida oberta convocant la participació de la comunitat el 18 de juny del 2013, per esbrinar quins problemes importen i què es vol veure a la nova política.

Armats amb el document obert i conscients de les recents revelacions de diversos programes governamentals de vigilància massiva, vam crear una proposta inicial per a la nova política de privadesa i vam obrir una discussió en línia, amb una durada de 5 mesos i mig.

Viquipèdia: Feta a través de coŀlaboració.

Perfeccionant la política de privadesa a través de la consulta

La nostra proposta inicial de la nova política de privadesa va passar per revisió de la comunitat Wikimedia i va detonar un debat entusiasta. De fet, la discussió concernent a la política de privadesa, directrius de retenció d'informació, i la Política d'Accés a la Informació Privada[1] han estat comptabilitzades més de 195000 paraules i van donar com a resultat més de 250 canvis als documents. El que va sorgir va ser una política de privadesa molt més forta que reflecteix els valors de la comunitat global Wikimedia.

Per obtenir més informació sobre el procés de consulta i com la nova política de privadesa difereix de l'anterior, si us plau, consulta la nostra publicació anterior.

Què passa ara

Amb l'aprovació del Comitè, començarem un període d'avís d'un mes de durada per donar-li a tots una altra oportunitat de revisar la nova política de privadesa. Després del període d'avís, la política entrarà en vigor oficialment.

Agraïm a tots aquells que han participat en aquest procés de coŀlaboració, que ha donat com resultat una política de privadesa que realment ha estat desenvolupada a l'estil wiki. En aquest esperit, la nova política de privadesa està regida sota una llicència lliure, de tal manera que qualsevol pot reutilitzar-la i partir d'ella pot crear les seves pròpies polítiques de privadesa.

Michelle Paulson, Consellera Legal* Geoff Brigham, Conseller General

* Ens agradaria expressar el nostre més sincer agraïment a tots aquells que van fer possible aquesta política de privadesa - no hauria estat possible sense un esforç interdepartamental de gran magnitud, i la valuosa participació i retroalimentació de la comunitat global Wikimedia. Agraïments especials a James Alexander, Heather Walls, Luis Villa, Roshni Patel, Toby Negrin, Megumi Yukie, Dario Taraborelli, Jorge Vargas, i a Tiffany Li pel seu increïble suport en aquest procés.

  1. La Política d'Accés a la Informació Privada també va ser aprovada per la Junta d'Administradors el 25 d'abril del 2014. No obstant això, si us plau preneu en compte que certs requisits sota aquesta política de privadesa seran engegats únicament fins que hàgim acabat de crear les eines necessàries i que hàgim donat avís als membres de la comunitat afectats per tals requisits segons està definit a la política.

● Copyright notes: Wikipedia by Giulia Forsythe available under CC BY-SA 3.0 Unported from Wikimedia Commons.

Notes