Jump to content

Wikimedia Commons

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimedia Commons and the translation is 100% complete.
Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons logo

Wikimedia Commons (Engelse hoofdpagina) is een centrale opslagplaats voor gratis foto's, muziek, geluid- en videoclips en gesproken teksten. Het is gelanceerd op 7 september 2004.

What is The Commons?

Groei van Wikimedia Commons

Het doel van Wikimedia Commons is het zorgen voor een repository voor media-bestanden "die openbaar beschikbaar en rechtenvrij zijn voor iedereen". Het is een repository voor de projecten van de Wikimedia Foundation.

Wikimedia Commons is ook meertalig project. De standaardtaal is Engels, maar geregistreerde gebruikers kunnen hun interface aanpassen aan andere beschikbare vertalingen van de gebruikersinterface. Veel pagina's zijn ook vertaald in verschillende talen. Gebruikers worden aangemoedigd om te helpen met vertalingen.

Kijk a.u.b. naar de welkomstpagina van Wikimedia Commons en het portaal voor alle details, er is ook een historisch projectplan.

Centrale media repository

Vroeger gebruikte elk van de vele Wikimedia-projecten, Wikipedia en WikiWoordenboek , maar ook Wikibooks , Wikisource , Wikinews , Wikiversity en Wikiquote hun eigen foto-opslagplaats. Het is niet betrouwbaar om foto's te verwijzen naar andere projecten. Vele goede gratis uploads op één wiki zouden onopgemerkt op een ander belanden. Dus, er was onnodig dubbel werk van intellectueel en creatief werk maar ook onnodige overtolligheid en meer onderhoud.

Iedereen kan het sjabloon {{Commons}} in hte Wikimedia zusterprojecten (Wikipedia , Wikibooks , Wikinews , enz.) gebruiken om te linken met Commons.

Voor de homepagina van dit project, kijk naar commons.wikimedia.org voor meer details.