Jump to content

Departaments de la Fundació Wikimedia

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation departments and the translation is 87% complete.
Outdated translations are marked like this.

La Fundació Wikimedia (WMF) manté un personal professional per donar suport a la comunitat Wikimedia i als projectes Wikimedia. El personal està organitzat sota el lideratge del director executiu de l'organització. Treballen principalment a la seu de l'organització a San Francisco (EUA), mentre que alguns membres del personal treballen remotament des d'altres parts del món.

El personal de la Fundació Wikimedia s'organitza en vuit departaments, dirigits cadascun per un directiu. Alguns dels departaments estan formats per diversos equips i subequips.

L'Oficina de la Directora Executiva inclou la directora executiva de la Fundació Wikimedia i el seu personal de suport immediat.

El Departament d'Avançament dirigeix ​​els esforços de captació de fons i col·laboració de recursos de la Fundació Wikimedia.

El Departament de Comunicacions dirigeix ​​els esforços de la Fundació per compartir informació de manera oberta i efectiva —sobre el moviment Wikimedia, els projectes Wikimedia i la pròpia obra de la Fundació Wikimedia— amb un públic mundial que inclou editors voluntaris, lectors de llocs i altres parts interessades.

El Departament de Finances i Administració garanteix una gestió responsable dels fons i recursos de la Fundació Wikimedia, d'acord amb els nostres valors bàsics de transparència i rendició de comptes.

El Departament Jurídic supervisa tots els assumptes legals de la Fundació Wikimedia i facilita iniciatives dissenyades per donar suport i fer créixer la comunitat Wikimedia i els projectes de Wikimedia. El treball del departament inclou la redacció de polítiques, lleis de marques comercials, drets d'autor, dret internacional, dret laboral, litigis, recaptació de fons i lleis de subvencions, contractes nacionals i internacionals, dret de privadesa, ètica, dret d'Internet i govern corporatiu sense ànim de lucre.

El departament també té la tasca de tirar endavant els objectius de la Fundació: defensar el moviment del coneixement lliure, inclosa la lluita pel contingut en línia, facilitar debats comunitaris sobre les polítiques crítiques de la Fundació Wikimedia, construir i supervisar el bon govern, si escau, i treballar per millorar la política legal i legislativa per ajudar a la difusió i ús del coneixement lliure.

El Departament de Producte fa referència als equips d'enginyeria i productes empleats per la Fundació Wikimedia. La seva missió és construir, millorar i mantenir la infraestructura tècnica dels projectes de Wikimedia (programari i maquinari), tot donant suport i complementant els esforços dels voluntaris.

El Departament de Talent i Cultura recluta i dona suport a persones hàbils i apassionades per avançar en la visió de Wikimedia.

Departaments passats

Al llarg de la història de la Fundació Wikimedia, hi ha hagut modificacions en la composició dels departaments de personal.

Product and Technology
In 2022/2023, the Product and Technology departments were merged into one and went through an internal reorganization.
Incidència Jurídica i Comunitària
El 2015 es va dividir el Departament d'Incidència Jurídica i Comunitària. L'equip jurídic es va convertir en el seu propi departament i l'equip de Defensa de la Comunitat es va unir al Departament d'Interacció amb la comunitat, de nova creació.
Pràctiques en Equip i Talent i Cultura
El 2016 es va dividir el Departament de Pràctiques en Equip i el de Talent i Cultura. Talent i Cultura va continuar sent el seu propi departament i l'equip de Pràctiques en Equip es va unir al Departament de Productes existent.

Vegeu també