Избори на Фондацијата Викимедија/2022/Известување/Е-пошта за гласачи

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation elections/2022/Announcement/Board voter email and the translation is 100% complete.

Гласате на изборите за Одбор на доверители на Фондацијата Викимедија 2022

Почитуван(а) $USERNAME,

Ви се обраќаме бидејќи имате право на глас на годинашните избори за Одбор на доверители на Фондацијата Викимедија, кои штотуку почнаа.

Фондацијата Викимедија управува со проекти како $ACTIVEPROJECT и со неа раководи Одбор на доверители. Одборот е органот на Фондацијата Викимедија задолжен да носи одлуки. Дознајте повеќе за Одборот на доверители.

Годинава ќе избереме две места со гласање на заедницата. За нив се кандидираа шест лица од целиот свет. Дознајте повеќе за кандидатите.

Затоа Ве повикуваме на гласање Вас и 67.000 други членови на заедниците. Гласањето почна во 00:00 ч. UTC на 23 август 2022 г. и трае до 23:59 ч. UTC на 6 септември. Дајте го Вашиот глас на [$SERVER/wiki/Special:SecurePoll/vote/Wikimedia_Foundation_Board_Elections_2022 SecurePoll на $ACTIVEPROJECT].

Прочитајте повеќе за овие избори.


Срдечно,

Стратегија и управување со движењето Оваа порака е испратена во име на Изборната комисија


Писмово го добивате бидејќи ја имате заведено Вашата е-пошта кај Фондацијата Викимедија. За да престанете да добивате известувања за идни избори, ставете го Вашето корисничко име на овој список.

Plain text version

Почитуван(а) $USERNAME,

Ви се обраќаме бидејќи имате право на глас на годинашните избори за Одбор на доверители на Фондацијата Викимедија, кои штотуку почнаа.

Фондацијата Викимедија управува со проекти како $ACTIVEPROJECT и со неа раководи Одбор на доверители. Одборот е органот на Фондацијата Викимедија задолжен да носи одлуки. Дознајте повеќе за Одборот на доверители: 
<https://meta.wikimedia.org/wiki/Special:MyLanguage/Wikimedia_Foundation_Board_of_Trustees/Overview>

Годинава ќе избереме две места со гласање на заедницата. За нив се кандидираа шест лица од целиот свет. Повеќе за кандидатите:
<https://meta.wikimedia.org/wiki/Special:MyLanguage/Wikimedia_Foundation_elections/2022/Candidates>.

Затоа Ве повикуваме на гласање Вас и 67.000 други членови на заедниците. Гласањето почна во 00:00 ч. UTC на 23 август 2022 г. и трае до 23:59 ч. UTC на 6 септември. Дајте го Вашиот глас на SecurePoll на $ACTIVEPROJECT
<$SERVER/wiki/Special:SecurePoll/vote/Wikimedia_Foundation_Board_Elections_2022>

Прочитајте повеќе за овие избори:
<https://meta.wikimedia.org/wiki/Special:MyLanguage/Wikimedia_Foundation_elections/2022>

Срдечно,

Стратегија и управување со движењето
Оваа порака е испратена во име на Изборната комисија

Писмово го добивате бидејќи ја имате заведено Вашата е-пошта кај Фондацијата Викимедија. За да престанете да добивате известувања за идни избори, ставете го Вашето корисничко име на списокот No Mail.
<https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_nomail_list>.