Jump to content

Wikipedia 15/Media

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikipedia 15/Media and the translation is 87% complete.
Wikipedia 15
Găsiţi un eveniment
Evenimente
Plănuiţi un eveniment
Implicaţi-vă
Împărtăşeşte-ţi experienţele
Media
Transmite mai departe
Material
Mărci şi Branduri
Discuţie
Colaborează cu ceilalţi
' Sfaturi privind obţinerea de cuvântul despre Wikipedia 15 prin local. < Span style = " color : # 69C25F " > media < / span> , platforme de social media , precum și în comunitatea '

Sfaturi Media

Sfaturi pentru angajarea cu mass-media locală , cabrare presei , și mai du-te aici!

Comunicate de presă

Am primit cereri din partea unor membri ai comunității pentru un model de presă pentru ziua de 15 Wikipedia . Această secțiune include o structură posibil ca pot fi adaptate pentru nevoile dumneavoastră, precum şi un comunicat de presă mai generală, dacă doriți să vedeți un exemplu . Simțiți-vă liber pentru a remix și traduce în orice mod are sens !

De ce scrie un comunicat de presă ?

 • Un comunicat de presă este o modalitate de a sensibiliza cu privire la un anunț.
 • Ziua de naștere Wikipedia 15 este o sărbătoare la nivel mondial, și comunicate de presă locale pot sensibiliza în anumite regiuni în timp ce arată diversitatea mișcării

Cum vă scrie un comunicat de presă ?

 • Un comunicat de presă ar trebui să citiți ca un știre , scrisă în persoana a treia , citând surse citate și și conține informații cheie despre un anunţ.
 • Puteți găsi un cadru de mai jos care explica structura unui comunicat de presă tipic.

Cum pot distribui un comunicat de presă?

 • Există o serie de moduri de a distribui un comunicat de presă:
  • Împarte-l prin e-mail cu reporterii locali care ar putea interesa. (Multe publicații au un contact ne formează pe site-ul lor cu adrese de email reporter).
  • Puteți partaja un comunicat de presă prin e-mail înainte de a publica " sub embargo . " O embargo întreabă jurnalistul nu a împărtăși înainte de un timp pre- stabilit și data . Ar trebui să verificați dacă jurnalistul va respecta embargoul înainte de partajarea nimic cu ei .
  • Publică pe blog afiliat o comunitate, sau în secțiunea de presă de pe site-ul dumneavoastră .
  • Partajați un link pe social media.
  • Utilizați un serviciu de distribuție de presă (acesta costă bani și nu este întotdeauna abordarea cea mai eficienta).

Când ar trebui să distribui un comunicat de presă ?

 • Oricând! Multe capitole și afiliații am vorbit cu publicați comunicate de presă cu câteva zile înainte de data de 15 a sensibiliza cu privire la evenimentele înainte ca acestea să se întâmple. Fundația Wikimedia va emite un comunicat de presă generală pe 15.01.2016 dar sperăm multe comunitate și comunicate de presă localizate va fi lansat deja.
 • Aveți posibilitatea să partajați comunicat de presă cu reporterii înainte de ao publica , astfel încât acestea au un " heads-up " şi sunt mult mai probabil pentru a acoperi știri. Acest lucru este uneori numit un " embargo ". Pentru mai multe sfaturi despre lucrul cu mass-media , consultați pagina abilităţi de comunicare libera .

Formate

Aici sunt câteva resurse , dacă vă decideți să publice dvs. comunicat de presă propriu!

Social media

We’ve been asking social media users: What does Wikipedia mean to you?

By that, we mean – how do you use Wikipedia? What is Wikipedia’s role in the work you do and the ideas you share with your friends and the world? What does Wikipedia mean for the way you learn, the way you interact with information, and the way you understand the world? What does Wikipedia or free knowledge mean for your community?

We are hoping you will tweet mentioning #wikipedia15 and @wikipedia. Please say anything that is right for you. If you need examples, you could say something like:

 • Knowledge is powerful. Thanks @wikipedia for being open and free for everyone. #wikipedia15
 • I use @wikipedia to look stuff up with my kids. You never know what you’ll find. #wikipedia15
 • Happy 15th birthday, @wikipedia. Thanks for giving free information to the world! #wikipedia15

You can also consider including a Wikipedia 15 illustration or animated GIF too!

Actualizarea și conectarea

Vă rugăm să adăugați un rând și împărtășesc ceea ce sunt de lucru pe ceea ce mobilizare media pentru Wikipedia 15. Aceasta ar putea servi ca o privire de ansamblu "live" de cine ce face în cazul în care . Este ceva ce ar putea ajuta cineva cu ? Nevoie de inspiraţie cu tine? Doriți să planifice împreună sau nu comunicate simultane ?