Adminok aktivitásának felülvizsgálata/Közlemény a közösségeknek

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Admin activity review/Notice to communities and the translation is 100% complete.

Please select a language and use the text without <translate> tags by using the button "View raw source":
View raw source

FONTOS: Adminok aktivitásának felülvizsgálata

Sziasztok! Egy globális közösségi konszenzussal elfogadtunk egy irányelvet a „magasabb jogok” (adminisztrátor, bürokrata, felületadminisztrátor stb.) megvonásáról 2013-ban. Az irányelv szerint az intézők felülvizsgálják az adminisztrátorok aktivitását a Wikimédia Alapítvány összes olyan wikijén, ami nem rendelkezik saját inaktivitási irányelvvel. Tudomásunk szerint ezen a wikin nincs formális procedúra az inaktív fiókok „magasabb jogainak” megvonására. Ez azt jelenti, hogy az intézők fogják megtenni ezt az adminaktivitás átnézése lapon leírtak szerint.

Megállapítottuk, hogy a következő szerkesztők megfelelnek az inaktivitási kritériumoknak (nem szerkesztettek és nem volt naplózott műveletük az elmúlt 2 évben):

  1. szerkesztő 1 (adminisztrátor)
  2. szerkesztő 2 (bürokrata, adminisztrátor)
  3. szerkesztő 3 (bürokrata)
  4. szerkesztő 4 (felületadminisztrátor)

Ezek a szerkesztők hamarosan kapnak egy értesítést, hogy közösségi megbeszélést kell indítaniuk, ha meg akarják tartani bizonyos vagy összes jogukat. Ha nem válaszolnak, a magasabb jogaikat meg fogják vonni az intézők.

Ha viszont a közösség szeretne egy saját felülvizsgálati procedúrát létrehozni, ami leváltja a globálisat, más döntést kíván hozni ezekről az inaktív jogtulajdonosokról, vagy már van egy irányelve, amit nem vettünk észre, kérjük, értesítsétek az intézőket a Metán, hogy tudjuk, hogy ne folytassuk a jogok átnézését ezen a wikin. Köszönjük,