Jump to content

Beoordeling beheerdersactiviteit/Mededeling aan gemeenschappen

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Admin activity review/Notice to communities and the translation is 100% complete.

Please select a language and use the text without <translate> tags by using the button "View raw source":
View raw source

Belangrijk: Beoordeling beheerdersactiviteit

In 2013 is het beleid voor het verwijderen van "geavanceerde rechten" (moderator, bureaucraat, etc.) bij consensus door de gemeenschap vastgesteld. Op basis van dit beleid beoordelen de stewards de activiteit van de moderators op alle wiki's van de Wikimedia Foundation waar geen eigen inactiviteitsbeleid geldt. Voor zover ons bekend, heeft deze wiki geen formeel proces voor het intrekken van "geavanceerde rechten" van inactieve accounts. Dit betekent dat de stewards het kunnen beoordelen op basis van beheerdersactiviteit.

We hebben vastgesteld dat de volgende gebruikers voldoen aan de inactiviteitscriteria (geen bewerkingen en geen gelogde acties in de afgelopen twee jaar):

  1. gebruiker 1 (moderator)
  2. gebruiker 2 (bureaucraat, moderator)
  3. gebruiker 3 (bureaucraat)
  4. gebruiker 4 (interface moderator)
  5. ...

Deze gebruikers ontvangen binnenkort een bericht, waarin hen gevraagd wordt om binnen de gemeenschap aan te geven of zij enkele of alle van hun rechten willen behouden. Als de gebruikers niet reageren worden hun geavanceerde rechten door de stewards ingetrokken.

Als een gemeenschap haar eigen activiteitsbeoordelingsproces wil vaststellen, dan gaat dat voor op het globale proces. Dus jullie kunnen aangeven wat wij moeten doen met inactieve gebruikers (rechten) of mogelijk is al een eigen beleid in jullie gemeenschap dat niet bekend is bij de stewards. Geef dit dan aan op het berichtenbord van de stewards van Meta-Wiki, zodat we weten dat we niet verder hoeven te gaan met het beoordelen van de rechten op jouw wiki. Bedankt!