Jump to content

COVID-19/April 2020 - Message from Wikimedia Foundation: Thank you for your work during the COVID-19 pandemic/hu

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

Üzenet a Wikimédia Alapítványtól: Köszönjük a COVID-19 járvány idején végeztt munkádat

Katherine Maher, a Wikimédia Alapítvány ügyvezető igazgatójának üzenete. Más nyelven is elérhető.

Kedves Wikimédia szerkesztők,

A COVID-19 járvány terjedése emlékeztető az emberiség összekötöttségére, és az egymás iránti felelősségünkre. És arra is, hogy mennyire létfontosságú a szabad és nyílt tudás a világon mindenütt.

Miközben a fél világon valamilyen kijárási tilalom van érvényben, a Wikimédia projektek forgalma megugrott. Múlt vasárnap, április 25-én, több mint 673 milliószor tekintették meg az oldalainkat egyetlen nap alatt, többször, mint valaha, és 30,5%-kal többször, mint egy éve ilyenkor. A koronavírussal és COVID-19-cel kapcsolatos szócikkek a legnézettebbek között vannak sok tucatnyi nyelven. Szerte a világon, weboldalak a Wikidata adatait és a Wikimédia Commons képeit használják, hogy megbízható, pontos és nyílt információt nyújtsanak a járványról.

Gyakran a bizonytalanság pillanatai azok, amikben a mozgalmunk a legjobban teljesít. Minden nap, minden órában, Wikimédisták ezrei dolgoznak szorgalmasan, hogy információkkal lássák el a világot; friss orvosi híreket néznek át, hogy a COVID-19 szócikkek a lehető legpontosabbak legyenek, adatmodelleket alkotnak a COVID-19 minták körül a Wikidatán, vagy másokat tanítanak arra, hogyan tudnak a leghatékonyabban otthonról közreműködni.

Megtiszteltetés számunkra, a Wikimédia Alapítvány dolgozói számára, hogy támogathatjuk a munkátokat. Látjuk a fontosságát sok százmilliószor minden nap, ahogy az emberek világszertea Föld minden részén információkat keresnek. Halljuk az adakozóktól, olvasóktól, oktatóktól, partnerektől, újságíróktól és támogatóktól világszerte, milyen sokat számít, amit tesztek.

Szeretném ma kifejezni a hálánkat azért, amit alkottatok ezeken az oldalakon, és ebben a mozgalomban. Köszönöm.

Szívesen hallanánk arról, hogy vagytok, és mire szükségetek (mint önkénteseknek, mint szervezett csoportoknak, vagy mint társszervezeteknek) a járvány idején. Kérlek osszátok meg és beszéljétek meg, mire van szükségetek, ezen a Meta-Wiki vitalapon: MetaWiki:Talk:COVID-19.

Ha érdekel, az Alapítvány mit csinál, létrehoztunk egy Meta-Wiki oldalt ezzel kapcsolatos információkkal, amelyen a mozgalom más tagjaival kapcsolatos információkat is szívesen látunk: MetaWiki:COVID-19.

Olyan pillanatban élünk, amikor nem csak az, amit csinálunk, de az is, ahogyan csináljuk, hatással van a világra. Hálásak vagyunk mindazért, amit a mozgalom tagjaiként tesztek, hogy felemelkedjetek a kihívásokhoz. A Wikimédia Alapítvány minden munkatársának nevében is köszönöm a munkátokat és az elhivatottságotokat, az elkötelezettségeteket a Wikimédia küldetéséhez, és azt, hogy segítetek az embereknek világszerte.

Üdvözlettel,
Katherine (DATE)