Jump to content

Community Resources/COVID-19 Notice/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Community Resources/COVID-19 Notice and the translation is 100% complete.
Deze e-mail is op 12 maart 2020 verzonden naar alle actieve Projectleden, Rapid en de begunstigden van het jaarplan. Voor meer informatie en updates, zie het COVID-19 Portaal.

Onderwerp: [COVID-19] Subsidies van de Wikimedia Foundation voor openbare evenementen – BELANGRIJKE MEDEDELING

Een bericht van Katherine Maher, uitvoerend directeur van de Wikimedia Foundation

Samenvatting:

  • Alle offline (persoonlijke) openbare evenementen die worden gefinancierd door subsidies van de Wikimedia Foundation moeten tot nader order worden geannuleerd of uitgesteld
  • Annuleringskosten en andere boetes kunnen worden gedekt door middel van subsidiefondsen
  • Het niet naleven van deze instructies kan gevolgen hebben voor toekomstige subsidieverzoeken
  • Neem contact op met uw programma-ambtenaren voor verdere richtlijnen
  • We zullen tot nader inzicht geen subsidies goedkeuren voor offline evenementen die vóór 15 september 2020 plaatsvinden

Beste Wikimedia Foundation begunstigden,

We schrijven om begeleiding te geven voor programma's die door subsidies worden gefinancierd tijdens de COVID-19 pandemie. De situatie is snel aan het veranderen en we hebben enkele beslissingen genomen die we graag met u willen delen.

Evenementen annuleren

We hebben het huidige wereldwijde volksgezondheidslandschap beoordeeld en we vragen alle begunstigden om alle openbare evenementen en activiteiten uit te stellen of te annuleren totdat de Wereldgezondheidsorganisatie de COVID-19-pandemie voorbij verklaart.

We weten dat dit een moeilijke beslissing kan zijn en dat dit betekent dat evenementen van groot belang voor onze gemeenschap worden geannuleerd. Wij begrijpen en waarderen alle inspanningen die u hebt gedaan om deze evenementen voor te bereiden, van het aanvragen van een subsidie tot het publieke bereik.

Onze eerste prioriteit is echter de gezondheid en veiligheid van u, uw Wikimedia-gemeenschap en de algemene volksgezondheid. Wereldwijde richtlijnen voor volksgezondheid geven aan dat hoe sneller de wereld op een pandemie reageert, hoe beter de resultaten zijn. Om de vrijheid van kennis te beschermen, moeten we ook het welzijn van de mensen die het mogelijk maken, voorrang geven.

Volgende stappen

Het is belangrijk om onze gemeenschappen samen te houden en verbonden te houden tijdens deze tijd. Wij raden u aan te overwegen of er andere manieren zijn waarop u de fondsen kunt gebruiken voor andere missies, zoals het online houden van evenementen of vergaderingen.

Uw programmabeambte is beschikbaar als u ideeën wilt bespreken voor andere manieren om uw subsidiefondsen te gebruiken, dus neem dan contact met ons op als u wilt praten. Als u niet in staat bent of besluit om uw evenement niet te hergebruiken, werken u en uw programmabeambte samen om het geld terug te geven aan een latere subsidie of het geld terug te geven aan de Wikimedia Foundation.

We vragen de mensen dit serieus te nemen. Als we weten dat u een evenement hebt gehouden met behulp van Wikimedia Foundation-fondsen na ontvangst van dit verzoek om annulering, behouden we ons het recht voor om financiering voor toekomstige subsidies te onthouden.

We zijn hier om u en uw gemeenschappen te ondersteunen door deze uitdagende omstandigheden. Blijf veilig!

Dank u wel,
Katherine Maher

P.S. Als u vragen heeft over deze kennisgeving of uw subsidie, neem dan contact op met uw programmamedewerker.