Jump to content

Fundraising 2008/appeal/fi

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

Wikimedia Foundationin perustajan Jimmy Walesin vetoomus

[edit]

Jimmy Wales

Hyvä lukija,

pyydän sinua tukemaan Wikipediaa lahjoituksella. Pyyntöni saattaa herättää ihmetystä – miksi yksi maailman suosituimmista sivustoista tarvitsee käyttäjiensä taloudellista tukea?

Wikipedia eroaa kuitenkin suuresti suosituimpien Internet-sivustojen muusta kärkijoukosta. Sitä hallinnoi vuonna 2003 perustamani Wikimedia Foundation, jolla on vain 23 työntekijää. Säätiön vuosittaiset kulut ovat hieman yli neljä miljoonaa euroa.

Wikipedian elinehtona on maailmanlaajuinen yli 150 000 vapaaehtoisen muodostama yhteisö, jonka jäsenet ovat omistautuneet tiedon vapaalle jakamiselle. Viimeisten kahdeksan vuoden aikana he ovat luoneet sivustolle yli 11 miljoonaa sivua 265 kielellä. Joka viikko yli 275 miljoonaa ihmistä selaa näitä sivuja ilmaiseksi ja ilman mainoksia.

Wikimedia Foundationin ainoana tehtävänä ei ole hallinnoida suosittua sivustoa. Todellinen tavoitteemme on luoda maailma, jossa jokaisella ihmisellä on vapaa pääsy kaikkeen ihmiskunnan tietoon.

Lahjoituksista on hyötyä useilla eri tavoilla. Ensisijaisesti ne auttavat kattamaan Wikipedian yhä kasvavan verkkoliikenteen kulut. Lahjoituksia käytetään myös kehittämään Wikipedian ohjelmistoa, jotta tiedon etsiminen, selaaminen ja muokkaaminen olisi entistä helpompaa. Olemme sitoutuneet ajamaan vapaan tiedon sanomaa rekrytoimalla uusia vapaaehtoisia ja luomalla suhteita opetuslaitoksiin ja kulttuuri-instituutioihin.

Wikipedia on maailman suurin kokonaan vapaaehtoisten kirjoittama tietosanakirja. Haluamme pitää sen vapaana mainoksista ja avoimena, mutta tarvitsemme siihen apua sinulta ja tuhansilta muilta vapaaehtoisilta.

Lahjoituksesi takaa Wikipedian säilymisen vapaana koko maailmalle.

Kiitos,

Jimmy Wales

LAHJOITA NYT »

Lue lisää

[edit]

Sitenotice

[edit]

Lue Jimmy Walesin vetoomus lahjoittamisesta


Lue lisää...