Jump to content

Fundraising 2008/appeal/hu

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

Jimmy Wales, a Wikipédia alapítójának felhívása[edit]

Jimmy Wales

Kedves Olvasó!

Arra szeretnélek megkérni, hogy támogasd adományoddal a Wikipédiát. Talán furcsán hangzik, miért kér a világ öt legnépszerűbb weboldalának egyike pénzügyi támogatást a felhasználóitól?

A Wikipédia másképpen épül fel, mint szinte bármely másik az 50 legnagyobb weboldal közül. Kevés, csupán huszonhárom fizetett munkatárssal dolgozunk. A Wikipédia tartalma szabadon felhasználható bárki által, bármilyen célra. Éves kiadásunk kevesebb, mint hat millió dollár. A Wikipédiát a nonprofit Wikimédia Alapítvány üzemelteti, amelyet én alapítottam 2003-ban.

A Wikipédiát lényegében a több mint 150 000 önkéntesből álló globális közösség működteti – mindegyikük elkötelezte magát a tudás szabad megosztása mellett. Ezek az önkéntesek közel nyolc év munkájával 11 millió szócikkhez járultak hozzá, 265 nyelven. Több mint 275 millióan látogatják meg honlapunkat minden hónapban, hogy információkhoz férjenek hozzá – ingyenesen és reklámmentesen.

A Wikipédia azonban több mint egy honlap. Egy közös célt szolgálunk: Képzelj el egy olyan világot, ahol mindenki szabadon hozzáférhet az emberiség egyetemes tudásának összességéhez! Ez a mi hivatásunk.

Az adományod több módon is segít minket. Elsősorban segítesz az internet egyik legnépszerűbb weboldala globális forgalmának növekvő költségeit fedezni. Ezen kívül az adományok segítenek nekünk a Wikipédiát futtató szoftver jobbá tételében – megkönnyítve a keresést, az olvasást és a szerkesztést. Elkötelezettek vagyunk a szabad tudásért küzdő mozgalom terjesztésében új önkéntesek beszervezésével, kulturális és oktatási intézményekkel való stratégiai együttműködés kialakításával.

A Wikipédia egyedülálló: ez a történelem során valaha írt legnagyobb enciklopédia, melyet önkéntesek írnak! Azt gondoljuk, hogy miként egy nemzeti parkban vagy iskolában sem, úgy a Wikipédiában sincsen helye reklámoknak. Szeretnénk ingyenesnek és erősnek megőrizni, de ehhez a hozzád hasonló emberek ezreinek támogatására van szükségünk.

Felkérlek, csatlakozz hozzánk: adományod segít az egész világ számára szabadnak megőrizni a Wikipédiát!

Köszönöm,

Jimmy Wales

ADAKOZZ MOST »

További információk[edit]

Sitenotice[edit]

Kérlek, olvasd el: egy személyes felhívás a Wikipédia alapítójától, Jimmy Walestől!


Tudj meg többet!