Jump to content

Fundraising 2008/appeal/nb

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

En appell fra Wikipedias grunnlegger, Jimmy Wales

[edit]

Jimmy Wales

Kjære leser.

I dag vil jeg spørre deg om å støtte Wikipedia med en gave. Dette kan høres rart ut: Hvorfor skal en av verdens fem mest populære nettsteder spørre om pengestøtte fra sine brukere?

Wikipedia er laget ulikt nesten alle de andre topp-50 nettstedene. Vi har en liten betalt stab på bare 23 personer. Wikipedias innhold kan brukes fritt til alle formål. Våre årlige utgifter er mindre enn seks millioner dollar. Wikipedia drives av den ideelle Wikimedia Foundation, som jeg grunnla i 2003.

Kjernen for å kunne drive Wikipedia er et globalt samfunn på mer enn 150 000 frivillige, alle med visjonen om å kunne dele kunnskap fritt. I nesten åtte år har disse frivillige bidratt med mer enn 11 millioner artikler på 265 språk. Mer enn 275 millioner mennesker kommer hver måned til vårt nettsted for å finne fri informasjon uten reklame.

Men Wikipedia er mer enn et nettsted. Vi deler en felles visjon: Tenk deg en verden der hvert eneste menneske på planeten er gitt gratis og fri tilgang til all menneskelig kunnskap. Det er det som driver oss.

Din gave hjelper oss på mange måter. Den viktigste er at du vil hjelpe oss å dekke de økende kostnadene med å drifte global trafikk til et av de mest populære stedene på Internett. Gaver hjelper oss også til å forbedre dataprogrammene som driver Wikipedia – gjør det lettere å søke, lettere å lese og lettere å skrive. Vår visjon er at bevegelsen for fri kunnskap skal vokse over hele verden. Derfor rekrutterer vi nye frivillige og etablerer strategiske partnerskap med institusjoner for kultur og læring.

Wikipedia er ikke som andre. Det er historiens største oppslagsverk, og det er skrevet av frivillige. Vi mener at Wikipedia skal være reklamefritt, akkurat som skoler og nasjonalparker er reklamefrie. Vi trenger å bevare Wikipedias frihet og styrke, og til det trenger vi støtte fra tusenvis av mennesker som deg.

Jeg inviterer deg til å bli med: Din gave vil hjelpe Wikipedia til å fortsette å være fri og gratis for hele verden.

Takk!

Jimmy Wales

GI NÅ »

Lær mer

[edit]

Sitenotice

[edit]

Les:
En personlig appell fra Wikipedias grunnlegger Jimmy Wales


Lær mer