Jump to content

Fundraising 2008/appeal/lmo

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

Ona ciamada del Jimmy Wales, el fondador de la Wikipedia[edit]

Jimmy Wales

Cara el mè lettor,

Incoeu me piasaría ciamatt de dà ona man a la Wikipedia cont ona donazion de danée. La cossa la podaria somejà on poo foeura de la nòrma: perchè mai vun di cinch sitt web pussee important del mond el và a ciamà on aiutt ai sò utent?

La Wikipedia l'è fada sù in manera differenta a squas tucc ij olter 50 sitt web pussée important. Num gh'emm on numer de dipendent pagáa proppi piscinin: domà 23. El contegnuu de la Wikipedia el pò vess drovaa de tucc e per qualsessia fin. I nòster spes annuaj hinn manch de ses mijon de dollar. La Wikipedia l'è mantegnuda in vida de la Wikimedia, ona fondazion non-profit che hoo mettuu insemma in del 2003.

La Wikipedia, in del sò sciroeu, l'è portada innanz de ona comunidaa global de pussee de 150000 volontari, tucc dedegaa a spantegà el savè e a gratis ancasí. Per asquas vòtt agn chi volontari chí hann dáa i soeu contribuzion a pussee de vundes mijon de articoj in 265 lengov. Tucc i mis, pussee de 275 mijon de gent vegnen in sul nòst sitt inscí de mett man a informazion a gratis e senza reclamm.

Ma la Wikipedia l'è ben pussée de on sitt web. Nujolter gh’emm on comun intent: num gh’emm in del coo l’insògn de on mond indova tucc a gh’habbien la possibiledáa de mett man a tutt el savè de l’omm. Chess chí l’è quell che voeurom fà nujolter.

La tova donazion la ne jutta in moeud svariáa. Pont primm, la tova donazion la ne daráa ona man a quattà el cost semper pussée volt de la gestion del traffegh global a vun di sitt pussée popolar in su la red. I danée poeu ne darann ona man anca a fà de mej cont el software de la Wikipedia, inscí de fà vegnì el sercà, el leng, e el scriv in su la Wikipedia ancamò pussée fazil. Nujòlter femm cunt de fà cress l’ideja de on mond indova tucc poeudan mett man al savè, cont el reclutà noeuv volontari e cont el fà su di comunanz strategegh cont ij istituzion colturaj e de imprendiment.

La Wikipedia l'è differenta. L'è l'enziclopedia pussée granda in de l’istòria del mond, e la vegn scrivuda de volontari. Compagn de on parch nazional o de ona scoeura, nujolter semm minga de l’ideja de veggh reclamm in su la Wikipedia. Num voeurom lassalla libera e fòrta, ma gh’emm besogn del sostegn de miaja de gent coma ti.

Te ciami de unìtt a num: la tova donazion la daràa ona man a mantegnì la Wikipedia libera e gratis per tutt el mond.

Te rengrazzi,

Jimmy Wales

Dona adess

[edit] Per savènn pussée

• How is the revenue spent?
• How is the Wikimedia Foundation funded?
• How much money are you hoping to raise?
• What are the Foundation's specific goals?

[edit] Sitenotice

Per piasè, legg chinscí: Ona ciamada del Jimmy Wales, el fondador de la Wikipedia