Jump to content

Fundraising 2011/GW Letter/da

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Translation instructions
  • For pages marked "Missing" or "In progress", click the page title and start translating. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • For pages marked "Needs updating", compare the page to the source page and update the translation accordingly. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • It is important to have someone else proofread the translated page! If you have proofread a page and it is ready for publication, click "edit status" and change that page's status to ready.
  • If you are changing something that has already been published, change its status back to ready for it to be published again.

If you have any questions or feedback regarding the translation process, please post them here. Translation FAQ

Jeg er universitetsstuderende. Grundbøgerne til et semester koster 3000 kr. På Wikipedia får jeg flere tusinde bøgers information ganske gratis.

Det er derfor at jeg ikke kun læser Wikipedia, jeg hjælper også med at skabe den. Det er vigtigt for mig at bibeholde denne informationskilde gratis og tilgængelig for alle. Med 470 millioner læsere om måneden er Wikipedia vigtig for mange mennesker i verden.

Wikipedia burde være faldet fra hinanden for længe siden. Den er drevet ved konsensus, i modsætning til stort set alle andre fællesskaber. Der er ikke nogen omklamrende ledelse og ingen bestyrelse, der detaljestyrer alle redigeringer og politikker. I stedet findes der et stort fællesskab af frivillige, der arbejder sammen om at skabe en videnskilde, der er gratis at bruge og reklamefri.

Ved at arbejde sammen på den måde har vores fællesskab af millioner af bidragydere skabt en encyklopædi på 283 sprog og med mere end 20 millioner artikler.

Vi gør det på et mikroskopisk budget, sammenlignet med de andre ledende websteder, og for at vi kan gøre vores arbejde er det nødvendigt med en stabil infrastruktur: Servere, båndbredde, programmører og endda advokater til at beskytte vores selvstændighed. Det hele betales via bidrag fra Wikipedias brugere. Det kan godt være at du tænker at nogle få kroner blot er en dråbe i havet, men det faktisk lige nøjagtig dét der får det hele til at løbe rundt.


Mange tak.