Jump to content

Fundraising 2011/Kaldari Letter/da

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Translation instructions
  • For pages marked "Missing" or "In progress", click the page title and start translating. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • For pages marked "Needs updating", compare the page to the source page and update the translation accordingly. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • It is important to have someone else proofread the translated page! If you have proofread a page and it is ready for publication, click "edit status" and change that page's status to ready.
  • If you are changing something that has already been published, change its status back to ready for it to be published again.

If you have any questions or feedback regarding the translation process, please post them here. Translation FAQ

Internettet var engang rigtigt fedt.

Der var så meget forskellighed på internettet tilbage i 90'ernes “gamle dage“, at det føltes mere som et fællesskab af interesserede mennesker end -- du ved -- bare forherliget fjernsyn, hvilket i grunden er hvad det føles som nu.

Jeg var en af de frivillige, der skabte Wikipedia. Vi besluttede, for lang tid siden, at det er vigtigere at dele oplysninger, og uddanne mennesker, end at tjene penge. Det er grunden til, at Wikipedia nu varetages af en almennyttig organisation og aldrig nogensinde vil benytte sig af reklamer.

Det koster penge at holde maskinerne kørende og lønne et mindre personale. Så i stedet for at lade reklamefolk og økonomiske interesser, forvrænge vores formål, beder vi vores læsere om, at stemme med deres kroner og øre for at støtte et ægte fællesskab af mennesker, der står for noget anderledes på internettet. Vi beder dig hjælpe med 25 kr., 50 kr. eller hvad du har mulighed for.

Efter at have redigeret Wikipedia i årevis, blev jeg endelig en del af personalet, som programudvikler. Og jeg kan fortælle dig, at det tekniske grundlag for Wikipedia er omtrent så nedskåret, som det kan blive.

Google har måske en million servere. Yahoo har noget i retning af 13.000 ansatte. Vi har 679 servere og 95 ansatte.

Wikipedia er det 5. største websted på nettet og vi betjener 470 millioner besøgende på Wikipedia hver måned -- milliarder af sidevisninger!

Det bedste ved at donere er, at bare 50 kr. skænket til Wikipedia vil give mange gange værdien tilbage. Hvis de 50 kr. går til at betale en udviklers løn, som derefter udvikler et værktøj, der gør det muligt for 1000 frivillige at gøre noget stort på Wikipedia, bliver dine 50 kr. årsag til langt mere, end det kan på andre hjemmesider.

Dit bidrag vil hjælpe os med at gøre Wikipedia bedre -- og at sikre os at denne del af internettet i det mindste forbliver fedt.

Tak.

Ryan Kaldari
Wikipedia-programmør