Hack4OpenGLAM/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Hack4OpenGLAM and the translation is 87% complete.
Outdated translations are marked like this.
Dashboard van Hack4OpenGLAM

De culturele hackathon Hack4OpenGLAM vond voor het eerst plaats in 2020 op de Creative Commons Wereldtop. AvoinGLAM (een gezamenlijke GLAM-werkgroep van Wikimedia Finland, Open Knowledge Finland en Creative Commons Finland) organiseert het opnieuw in 2021. Het evenement bestaat uit een workshopdag gevolgd door drie zelfstandige werkdagen tijdens de CC-conferentiedagen en een eindfeest na de conferentie.

Wat is Hack4OpenGLAM?

Hack4OpenGLAM is een co-creatie-evenement om te werken aan open toegang tot cultureel erfgoed. Het evenement brengt contentgemeenschappen, GLAM-professionals, pleitbezorgers van open cultureel erfgoed, digitale makers en tool- of platformontwikkelaars – van nieuwkomers tot experts – samen om met elkaar te leren, te werken en te creëren.

The event takes place 20–24 September 2021 during the Creative Commons Global Summit, but you can join the collaborative activities already!

Kennisgelijkheid

Hack4OpenGLAM richt zich dit jaar op kennisgelijkheid: het benadrukken van kennis van individuen, gemeenschappen en culturen die buiten de schijnwerpers van de geschiedenis zijn gelaten, het dekoloniseren van cultuurhistorische collecties en het erkennen van verantwoorde manieren om informatie openlijk online te delen.

Deelnemen

Stel een project voor om aan te werken, sluit je aan bij anderen in hun project, draag de kennis van jouw organisatie en jouw expertise over het onderwerp bij aan het evenement, of kom de mensen steunen die jouw tools willen gebruiken.

Schrijf je nu in!

Je kunt op vele manieren meedoen

Het werk begint al

Active Learning (27461) - The Noun Project.svg Inschrijven Begin met het registreren van jouw project, tool, collectie of gewoon jezelf! Schrijf je nu in!
Noun project 6396.svg Communityplatform De samenwerking op het communityplatform is al begonnen en gaat door tijdens de hackathon in september. Deelnemende projecten krijgen eigen kanalen waar ze kunnen gaan samenwerken en de gemeenschappen rond hun projecten kunnen laten groeien!
Knowledge transfer.svg Wekelijkse bijeenkomsten Elke donderdag komen we online bij elkaar om te praten over Hack4OpenGLAM-projecten. Praat ook mee op donderdag om 13:00 UTC.
Contact (50339) - The Noun Project.svg Dashboard Het dashboard van Hack4OpenGLAM introduceert de mensen en de projecten op het evenement. Het is zowel een plek waar gelijkgestemde deelnemers elkaar kunnen vinden als een etalage van open content en projecten. Op het dashboard wordt voortdurend de voortgang van de projecten bijgehouden. Na het evenement worden hier de resultaten bewaard.
School Counselor - The Noun Project.svg De hackathon begint en eindigt met een live-evenement De eerste dag van de hackathon (20 september) staat in het teken van live workshops, discussies en projectvoorstellen. Na drie dagen onafhankelijk hacken op het communityplatform komt het publiek weer bijeen voor het live Eindgala (op 24 september).

Het team

Hack4OpenGLAM wordt geproduceerd door AvoinGLAM / Creative Commons Finland in samenwerking met het OpenGLAM Platform bij Creative Commons, en ondersteund door een congresbeurs van de Wikimedia Foundation.

Hier vermelden wij binnenkort de leden van het team, de begeleiders en de wereldwijde ambassadeurs.

How you can help

How you can volunteer

On this page you can find different tasks that are available for volunteers.

Help bij het vertalen van Hack4OpenGLAM-berichten!

Regionale ambassadeurs zullen het voortouw nemen om Hack4OpenGLAM in verschillende delen van de wereld en in verschillende talen bekend te maken. Je kunt helpen door deze pagina en andere belangrijke berichten in jouw taal te vertalen.

Contact