Jump to content

Translation requests/WMF/Board of Trustees/fi

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

Wikimedian johtokunta hallinnoi säätiötä ja valvoo lahjoitusten luovutusta ja keräystä. Johtokunta on Wikimedian lopullinen yritysviranomainen (artikla IV, osa 1 Wikimedia-säätiön säännöistä). Johtokunta koostuu seitsemästä jäsenestä. Tämänhetkiset johtokunnan jäsenet ovat:

  • Michael Snow (to be held until chapters make their own appointment)

Florence Nibart-Devouard[edit]

Florence

Florence Nibart-Devouard palvelee yhtenä johtokuntaan valittuna jäsenenä vuoden 2004 kesäkuusta lähtien ja on tämänhetkinen johtokunnan puheenjohtaja. Hänet valittiin tähän asemaan 21. lokakuuta 2006. Florence syntyi Versailles´ssa, Ranskassa. Hän varttui Grenoblessa ja on asunut siitä lähtien useissa Ranskan kaupungeissa, kuten myöskin Antwerpenissä, Belgiassa ja Tempessä, Arizonassa.
Hän on maataloustieteen insinööri (ENSAIA) ja myöskin genetiikassa ja bioteknologiassa (INPL). Hän on työskennellyt julkisessa tutkimuksessa, ensin kukkien geneettisessa parantelussa ja sittemmin mikrobiologiassa, tutkimassa saastuneen mullan parannettavuutta. Hän oli viime aikoihin asti ranskalaisen firman palveluksessa, laatimassa päätöksiä tekeviä työkaluja maanviljelyn ylläpitämiseen. Hän liittyi Wikipediaan seikkailemaan helmikuussa 2002 ja hänet tunnetaan muokkaajana pseudonyymillä Anthere. Florence on 38-vuotias, ja asuu Clermont Ferrandissa avioimiehensä Bertrandin ja kolmen lapsensa, 8-vuotiaan Anne-Gaëllen, 10-vuotiaan Williamin ja vastasyntyneen Thomasin kanssa.

Jimmy Wales[edit]

Jimmy Wales Pariisissa.

Jimmy Wales on yhdysvaltalainen internet-yrittäjä ja Wikipedian perustaja. Jimmy syntyi Huntsvillessä, Alabamassa vuonna 1966 ja on Auburnin yliopistosta valmistunut ylioppilas.

Hän työskenteli johtavana tutkijana Chicago Options Associatesissa, silloin Chicagossa sijaitsevassa optiofirmassa. 1990-luvun puolivälissä hän perusti internet-portaali Bomisin, joka keskittyi erilaisiin popkulttuurin ilmiöihin. Bomis oli yksi ensimmäisistä Open Directory Project-projektin vapaasti lisensoitua tietoa käyttävistä lähteistä. Vuonna 1999 Jimmyllä oli idea vapaasti jaettavasta tietosanakirjasta ja hän perusti Nupedian, palkkaamalla filosofi Larry Sangerin vastaavaksi päätoimittajaksi ja antoi kahdelle ohjelmoijalle tehtäväksi kirjoittaa ohjelmisto Nupedialle. Nupedia epäonnistui, ehkäpä juuri sen takia, että se oli Wikipedia-mallin vastakohta. Kahden Nupedia-idean parissa työskennellyn vuoden jälkeen tiimi avasi Wikipedian auttaakseen tiedon kanavoimista Nupediaan; Wikipediasta tuli välitön menestys, mutta ei kuvitellulla tavalla ja Nupedia suljettiin. Vuonna 2003 Jimmy perusti Wikimedia-säätiön (Wikimedia Foundation), Tampaan perustetun liikevoittoa tavoittelemattoman järjestön tukemaan Wikipedia ja sen sisarprojekteja. Vuonna 2004 Jimmy perusti Wikian.

Hänet nimitettiin Harvardin lakikoulun Berkmanin internet- ja kulttuurikeskukseen vuonna 2005 ja lokakuussa 2005 liittyi Socialtextin, yrityksille wikipalveluja tarjoavan palveluntarjoajan johtokuntaan. Hän asuu St. Petersburgissa, Floridassa.

Michael Davis[edit]

Michael Davis

Rahastonhoitaja Michael Davis on Williamsin collegen ja Chicagon yliopiston oppilas. Ennen hän oli Chicago Options Associatesin vastaava. Michael on vastaava johtava virkamies yhteisökeskeisessä wikihostauspalvelussa, Wikia, Inc.:ssa, ja asuu St. Petersburgissa, Floridassa.

Erik Möller[edit]

Erik at Wikimania

Erik Möller on 27-vuotias ja asuu Berliinissä, Saksassa. Hän on ollut aktiivinen Wikipedian muokkaaja vuodesta 2001 asti ja on myös osallistunut taustalla olevan MediaWiki-ohjelmiston kehittelyyn. Erik on freelance-toimittaja ja kirjailija (Die heimliche Medienrevolution: Wie Weblogs, Wikis und freie Software die Welt verändern) ja myös johtaa wiki-aiheisia ohjelmistonkehitysprojekteja. Hänellä on tietokonealan maisterin tutkinto. Wikimedian lisäksi hän tavoittelee Vapaa Sisältö, Vapaa Ohjelmisto-projektin mainostamista ja

tasapainotetun, älyllisen monopolioikeuden lainsäädäntöä.

Kat Walsh[edit]

Walsh

Kat Walsh on Wikimedialainen Herndonista, Virginiasta, juuri Washington DC:n ulkopuolelta.

Hän on tällä hetkellä opiskelemssa teknologiaa ja intellektuellia omaisuutta George Mason-yliopiston lakikoulussa. Kat työskenteli Wikia Inc.´lle osana yhteisötukiryhmää vuoden 2006 helmikuusta elokuuhun. Wikimedian kommunikaatiokomitean jäsenenä hän puhuu usein lehdistölle Wikimedian projekteista ja vastaa säätiölle lähetettyihin sähköposteihin. Lokakuussa 2005 hänet nimitettiin välitystuomiokomitean jäseneksi englanninkieliseen Wikipediaan, missä hän palveli siihen asti kunnes liittyi johtokuntaan. Kat on myöskin klassisen basson soittaja, ja hän on musiikin kandidaatti, valmistunut Stetsonin yliopistosta.

Frieda Brioschi[edit]

Frieda Brioschi (30, italialainen) liittyi Wikimedian johtokuntaan heinäkuussa 2007. Hän on ollut osallisena Wikipediassa ja muissa Wikimedian projekteissa toukokuusta 2003 lähtien. Kesäkuussa 2005 hän auttoi Wikimedia Italian, Wikimedian paikallisjaoston perustamisessa ja hän on ollut kyseisen järjestön johtaja siitä lähtien. Tällä hetkellä hän asuu Roomassa, missä hän työskentelee ohjelmoijana.

Jan-Bart de Vreede[edit]

Jan-Bart de Vreede

Jan-Bart de Vreede on Wikimedia-säätiön varapuheenjohtaja 14. tammikuuta 2007 lähtien. Jan-Bart liittyi Wikimedian johtokuntaan joulukuussa 2006. Työskentely Kennisnet Ict op koulusäätiössä teki Jan-Bartin mahdolliseksi mainostaa wiki-ohjelmiston käyttämistä ja Wikimedian projekteja oppimiseen, monien muiden asioiden lisäksi. Kennisnet-säätiö on julkisin varoin rahoitettu hollantilainen järjestö. Tämän järjestön kautta hän on vastuussa joistakin oppimisportaaleista ja joistakin sisällönluontityökaluista. Kennisnet Ict op-koulun työnsä kautta hän on ollut osallisena Wikimedian toimintaan vuodesta 2004 lähtien ja osallistui molempiin Wikimania-kokouksiin puhujana. Jan-Bart de Vreede vietti suurimman osan lapsuudestaan Alankomaissa, myöskin asuen Sri Lankassa, Malediiveilla, Keniassa ja Yhdysvalloissa. Hän opiskeli yrityshallintoa Rotterdamin hallintokoulussa.

Entiset johtokunnan jäsenet[edit]

Angela Beesley[edit]

Angela Saksassa

Angela Beesley palveli johtokunnan jäsenenä kesäkuusta 2004 lähtien. Hän tiedoitti julkisesti eroamisestaan johtokunnasta heinäkuussa 2006, ja päätös astui voimaan kun hänen seuraajansa oli valittu, 26. syyskuuta 2006. Angela on yhteisökeskeisen wikien hostauspalvelun, Wikian kanssaperustaja ja on Yhteisösuhteiden varapresidentti Wikia Inc.´lle. Angela Beesley on yksi Wikit: Työkaluja tietotyöskentelyyn ja yhteisötyöskentelyyn-kirjan kirjoittajista. Kirjan julkaisi Chandos, Oxford vuonna 2006. Ennen liittymistään Wikipediaan, Angela oli opintotutkija ja opiskelijoiden arvioinnin suunnittelija. Angela syntyi Englannissa ja on asunut Saksassa ja Australiassa.

Tim Shell[edit]

Tim Shell on internet-yrittäjä, jolla on kiinnostusta itsenäisiin ja hajautettuihin järjestöihin, kuten Wikipedia havainnollisti. Vuonna 1996 hän opiskeli maisterin arvoa tietokonetieteissä, kun hän päätti hylätä ne ja ryhtyä liiketoimintaan, liittyen Jimmy Walesin seuraan aloittamaan Bomis-projektia. Tim on asunut Chicagossa, Floridassa ja San Diegossa ja asuu tällä hetkellä Las Vegasissa. Joulukuun 15. päivä, 2006, Shell erosi johtokunnasta.

Oscar van Dillen[edit]

van Dillen

Oscar on muokkaaja ja byrokraatti hollanninkielisessä Wikipediassa ja muissa hollanninkielisissä Wikimedian projekteissa. Hänellä on myöskin ollut ylivalvojan rooli toukokuusta 2005 asti, auttaen ja neuvoen useita erikielisiä projekteja. Van Dillen on Erikoisprojektikomitean jäsen. Tämä komitea auttaa Wikimedia-säätiötä tavoittelemaan määrärahoja, valvoo laajentumisyrityksiä ja rohkaisee kumppanuutta Wikimedia-säätiön ja muiden järjestöjen välillä.

Ammatillisesti Van Dillen on muusikko ja säveltäjä, opettaen maailmanmusiikin sävellystä kuten myöskin jazz- , pop- ja maailmanmusiikin teoriaa Rotterdamin konservatoriossa.