Jump to content

Wiki Project Med

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wiki Project Med and the translation is 100% complete.
Wiki Project Med
De Wiki Project Med Foundation (WPMEDF), ook bekend binnen de Wikimediabeweging als Wikimedia Medicine, is de Wikimedia thematische organisatie die zich toelegt op de ontwikkeling en verspreiding van gezondheidszorgcontent binnen onze beweging.

Meer in het algemeen zijn we een onafhankelijk bedrijf dat in december 2012 is opgericht en zich ertoe verbindt "een duidelijke, betrouwbare, uitgebreide, actuele educatieve bronnen en informatie in de biomedische en aanverwante sociale wetenschappen online en offline vrij beschikbaar te maken voor alle mensen in de taal van hun keuze."

We doen dit door samenwerkingen aan te gaan met andere gelijkgestemde organisaties, lezingen te geven op universiteiten en andere organisaties, en te werken aan een betere toegang tot de medische literatuur voor Wikipedianen, naast vele andere zaken.

We zijn gevestigd in de staat New York en vrijgesteld van belasting in de Verenigde Staten, maar zijn een wereldwijde groep met leden uit alle continenten met permanente inwoners.

In de zomer van 2019 werden we door de Wikimedia Foundation erkend als een Thematische organisatie en kregen het recht om de naam "Wikimedia Medicine" te gebruiken.

Hoe doet u mee

⇒ Word lid zonder bijbehorende kosten

⇒ Doneer veilig via PayPal

Missie

Om duidelijke, betrouwbare, uitgebreide, up-to-date educatieve bronnen en informatie in de biomedische en gerelateerde sociale wetenschappen vrij beschikbaar te maken voor alle mensen in de taal van hun keuze on- en offline.

Projecten

Enkele van onze projecten zijn:

Doe mee

Het lidmaatschap is gratis voor actieve bijdragers van medische inhoud aan een Wikimedia-project (zoals MDWiki of Wikipedia) of deelnemers aan een organisatie waarvan de missie aansluit bij die van Wiki Project Med. Meer details over de exacte vereisten staan hier.

Nadat u het aanvraagformulier hebt ingevuld, dient u ook uw naam toe te voegen aan de openbare lijst.

Meer informatie: mdwiki.org/wiki/WikiProjectMed:WPMF