Jump to content

Wikimedia District van Columbia

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimedia District of Columbia and the translation is 100% complete.

Officiële Wikimedia DC website:

wikimediadc.org
Een kaart van de Verenigde Staten met het gebied van de Wikimedia DC in het kastanjebruin.
  

Wikimedia District of Columbia is de tweede officiële Wikimedia-vereniging georganiseerd in de Verenigde Staten, met betrekking tot de nationale hoofdstedelijke regio, inclusief de District of Columbia en de staten Delaware, Maryland, Virginia, en West-Virginia. Wikimedia DC werd op 7 mei 2011 opgenomen in het District of Columbia als de Wiki Society of Washington, DC Inc. en werd op 12 september 2011 als vereniging opgericht. De verklaarde doelen van de vereniging zijn de bevordering van algemene kennis, het verzamelen en ontwikkelen van educatieve inhoud onder een vrije licentie of in het publieke domein, en de effectieve en wereldwijde verspreiding ervan.

Wikimedia DC is uniek om de Wikimedia-beweging te ondersteunen. De vereniging bevindt zich in de hoofdstad van de Verenigde Staten en is betrokken bij de promotie van vrije content, het uitbreiden en het samenwerken met verschillende culturele instellingen en overheidsinstanties, waarvan velen al grote hoeveelheden publieke domein inhoud hebben of bereid zijn om content te vrijgeven onder een vrije licentie.

De officiële statuten van de vereniging zijn gepubliceerd op de website van Wikimedia DC; een referentie-exemplaar wordt op Meta geplaatst. De statuten zijn goedgekeurd met een resolutie van het Chapters Committee op 22 augustus 2011.