Jump to content

A Wikimédia Alapítvány választásai/2017/Támogatáselosztó Bizottság/Adatvédelmi biztos/Jelöltek

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Info A választás 11 június 2017 napon véget ért; további szavazatokat nem fogadunk el.
Az eredményeket 19 június 2017 napon közöltük. A 2017-es választással kapcsolatos visszajelzéseidet itt várjuk.

A lap a Támogatáselosztó Bizottság 2017-es választásának jelöltjeit listázza. A követelmények teljesülését a választási bizottság vagy a Wikimédia Alapítvány munkatársai fogják ellenőrizni; utóbbiak később a személyazonosságot is ellenőrzik. A követelmények teljesülését ezen a lapon lehet nyomonkövetni. Az offline követelmények teljesüléséről később adunk tájékoztatást.

Az elutasított jelöltekkel kapcsolatos információkat egy allapra mozgatjuk.

A visszalépett jelöltekkel kapcsolatos információt itt találod.

Kirill Lokshin (Kirill Lokshin)

Kirill Lokshin (talk meta edits global user summary CA  AE)

Jelölt adatai
Presenting at WikiConference North America 2016 in San Diego
 • Személyes:
  • Név: Kirill Lokshin
  • Kor: 33
  • Lakhely: Washington, DC, United States
  • Nyelvek: en-N, ru-N, fr-1
 • Szerkesztőségi:
  • Wikimédiához csatlakozás: 2005
  • Aktív wikik: en.wp, meta
Állítás A pozíciót már két éve betöltöm, és több mozgalmi szervezettel is együtt dolgoztam az éves tervek támogatásával kapcsolatban; mind értékelőként, mind jelöltként. Az előbbiek miatt rendelkezem a támogatáselosztó bizottság munkájához való hozzájáruláshoz szükséges tapasztalattal.
Kötelező kérdések 1. Milyen tapasztalataid, illetve képességeid vannak, amelyek az FDC munkáját és ajánlását elő tudják segíteni?
1.1. Az éves tervek és programok irányítása/értékelése terén?
Mindkét oldalról találkoztam éves tervekkel (és ezek támogatásaival is). A Wikimédia DC-nél betöltött szerepemben a minket érintő támogatások előkészítésén és elbírálásán, valamint a programok végrehajtásán dolgoztam. Ugyanekkor az Egyszerű Éves Tervek Támogatási Bizottságának is tagja voltam, amely az egyes szervezetek pályázatait értékeli.
1.2. A támogatások megszerzésében?
Régóta részt veszek a támogatások elbírálásában; tagja voltam a Tanácsadói Bizottságnak, az Egyéni Közreműködések Támogatási Bizottságának, az Egyszerű Éves Tervek Támogatási Bizottságának és a Projekttámogatási Bizottságnak is. Az előbbiek eredményeképp tisztában vagyok a folyamatokkal, a pályázók elvárásaival és a végrehajtás legjobb módjaival.

2. Mit tudsz az Ombudsman szerepéről?

Az adatvédelmi biztos a résztvevőktől és másoktól a folyamattal kapcsolatos dokumentumokhoz és visszajelzésekhez jut hozzá, továbbbá közreműködik az egyedi elbírálást igénylő panaszok kivizsgálásánál.

3. Milyen olyan potenciális panaszokat ismersz az FDC folyamataival kapcsolatban, amelyeket az ombudsmannak rögzítenie kellene és ezekkel hogyan tudnál foglalkozni?

Az adatvédelmi biztosként eltöltött két évem alatt nem jutott el hozzám egy panasz sem, így az én ciklusom unalmas volt, azonban ez egyben a támogatáselosztó bizottság tagjait, a WMF őket támogató alkalmazottait és a pályázatok nyerteseit is dicséri. Ahogyan a következő években bővül a pályázó szervezetek köre, mindig esély lesz arra, hogy valaki panaszt nyújt be félreértés vagy bármilyen komolyabb eset miatt. Az adatvédelmi biztos feladata, hogy felkészüljön ezek kezelésére, és szükség esetén gyorsan reagálhassson.
Ellenőrzés Az ellenőrzést a választási bizottság vagy a Wikimédia Alapítvány munkatársai végezték.
Jogosultság: Ellenőrizve
Ellenőrizte: KTC (talk) 23:06, 27 May 2017 (UTC)[reply]
Azonosítás: Ellenőrizve
Ellenőrizte: Jalexander--WMF 07:28, 27 May 2017 (UTC)[reply]