Wikimedia Foundation elections/2021/Candidates/Adam Wight/ca

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation elections/2021/Candidates/Adam Wight and the translation is 100% complete.

Adam Wight

Adam Wight (Adamw)

Adamw (talk meta edits global user summary CA  AE)

Resum de dades
Adam Wight
 • Personals:
  • Nom: Adam Wight
  • Ubicació: Berlín, Alemanya
  • Llengües: en-N, es-2
 • Editorials:
  • Wikimedista des de: 2012
  • Wikis on és actiu: mediawiki, meta
statement (Not more than 450 words) Problema: les nostres institucions haurien de reflectir el nostre moviment. Si el coneixement és una muntanya, hauríem de ser jardins adossats que abasten els seus vessants, en lloc d'una fortalesa construïda al cim. Els wikimedistes es van estendre per tots els temes i idiomes, en lloc de construir un projecte dominant únic en alguna llengua colonial. Però la Fundació Wikimedia és dominant, els seus ingressos són més de 12 vegades superiors als del capítol més gran.

Proposta: augmentar progressivament la proporció de recursos destinats a organitzacions locals més petites, perquè aquestes assumeixin moltes de les funcions de la Fundació. Decisions de tot el moviment preses per una confederació de grups locals.

Problema: els editors i col·laboradors creen tota la nostra riquesa, però tenen un control minoritari sobre l'elecció dels representants de la Junta.

Proposta: els col·laboradors elegeixen directament la Junta completa de la Fundació Wikimedia; una persona, un vot. Això requerirà que la Junta modifiqui els seus estatuts i, possiblement, requereixi una conversió (posterior) a una organització de membres. Després, les futures preguntes es resoldran segons el mandat popular.

Problema: els límits dels nostres projectes estan estretament protegits. Totes les comunitats noves només es poden posar en marxa després d'un llarg i difícil procés, i només si són similars als projectes existents i tenen arrels en valors similars. Molts dels quals són denegats han de recórrer a allotjaments comercials o d'altres tipus, amb polítiques de seguretat, llicències i fins i tot amb publicitat imposada.

Proposta: necessitem una diàspora de projectes, com ara una granja de wikis sense anuncis i oberta amb finançament estable i seguretat comunitària consistent. També podríem atraure nova vida al moviment amb: edició col·laborativa en temps real, col·laboració amb periodistes per combatre la desinformació i arribar més enllà de la vida a la wiki amb iniciatives com el Fons d'Equitat del Coneixement.

Quant a mi: com a membre de la Junta, defensaré la democràcia directa i em comprometré a donar suport a qualsevol petició o votació de referèndum dels col·laboradors. Les meves prioritats estan alineades amb les recomanacions estratègiques i el resultat de la revisió de governança del 2019, i estic encantat d'escoltar els altres i adaptar el que defenso segons sigui necessari.

La meva formació professional és principalment com a desenvolupador de programari o com a treballador manual segons el que puc trobar. M'agrada organitzar la comunitat, he ajudat a crear un col·lectiu col·lectiu de menjar al carrer, una escola lliure i, juntament amb altres, he intentat sindicar el personal de la Fundació Wikimedia. He ajudat a mantenir les botigues d'arts industrials i he vist alguns paral·lelismes amb el que cal fer com a membre de la Junta: establir una estructura que permeti que cada individu prosperi i sigui creatiu, mantingui els llums encesos i parli molt amb tothom.

La meva experiència a la wiki és d'un total de 9 anys de treballadors a la WMF i de WMDE. Puc dir que el personal respecta universalment el que anomenen la "Comunitat" i, si alguna cosa pot tenir una mica de por als editors. Treballaré per reconstruir la confiança de la Fundació.

Top 3 Board priorities 1. Democràcia: elegir tota la Junta, amb els col·laboradors reconeguts com a propietaris legals de la Fundació.

2. Diversitat: eliminar progressivament algunes de les funcions de la Fundació, centrant-se en la coordinació entre capítols, la custòdia de marques comercials, el dret internacional i els problemes de seguretat. Augmentar molt la proporció de fons distribuïts a les entitats locals. Avaluar la divisió de les organitzacions per centrar-se en MediaWiki i una altra per proporcionar allotjament wiki.

3. Diàspora: donar suport a una granja wiki sense ànim de lucre, oberta a tothom, sense anuncis, amb l'avantatge d'un marc de seguretat uniforme.

Top 3 Movement Strategy priorities 1. Equitat en la presa de decisions

2. Seguretat i inclusió

3. Innovació pel coneixement lliure

Verificació Verificació realitzada pel Comitè Electoral o per personal de la Fundació Wikimedia.
Elegibilitat: Artículo bueno.svg Verificat
Verificat per: Matanya (talk) 20:28, 1 July 2021 (UTC)Reply[reply]
Identificació: Artículo bueno.svg Verificat
Verificat per: Joe Sutherland (Wikimedia Foundation) (talk) 01:02, 30 June 2021 (UTC)Reply[reply]
Formulari d'avaluació de membre de la Junta
Formulari d'avaluació de membre de la Junta
Anys d'experiència
<1 1–2 2–5 5–10 10+

Experiència a Wikimedia. El candidat és un col·laborador dedicat al moviment Wikimedia. Les contribucions elegibles inclouen: contribucions als projectes Wikimedia, pertinença a una organització o filial de Wikimedia, activitats com a organitzador del moviment Wikimedia o participació amb una organització aliada del moviment Wikimedia.

Desenvolupador de programari de la WMF, 7 anys. Desenvolupador de programari de WMDE, 2 anys.

Experiència a una junta. El candidat ha estat membre de la junta o d'altres òrgans de govern similars d'una organització a nivell nacional o mundial (sense ànim de lucre, amb ànim de lucre o governamental).

No

Experiència executiva. El candidat ha treballat a nivell executiu per a una organització, departament o projecte de mida, complexitat i abast comparable (o superior) a la Fundació Wikimedia.

No

Expertesa en la matèria. El candidat ha treballat o ha estat voluntari de manera significativa en una àrea rellevant per a la tasca de la Fundació i de la Junta. Aquestes àrees es determinaran anualment i poden incloure àrees com la creació de moviments globals i l'organització comunitària, el desenvolupament de productes i tecnologia de plataformes a nivell empresarial, les polítiques públiques i el dret, el sector del coneixement (per exemple, acadèmia/GLAM/educació), drets humans i justícia social, Internet obert/programari lliure i de codi obert, estratègia i gestió organitzativa, supervisió financera i finances, recaptació sense ànim de lucre de fons, recursos humans, governança de la junta.

Enginyeria de programari.

Diversitat: Context El candidat pertany o ha pertanyut a un grup que s'ha enfrontat a una discriminació històrica i una infrarrepresentació en estructures de poder (relacionades, per exemple, amb gènere, raça, ètnia, discapacitat, identitat LGBTQ+, classe social, estatus econòmic o casta).

No

Diversitat: Geografia El candidat contribuiria a la diversitat geogràfica general de la Junta Directiva, en funció de les regions geogràfiques on hagi viscut.

No

Diversitat: Llengua El candidat és nadiu en un idioma diferent de l'anglès.

No

Diversitat: experiència del sistema polític El candidat té una experiència considerable vivint i/o treballant per compartir coneixement en un context no democràtic, censura estatal o repressió.

No