Jump to content

Wikimedia Foundation elections/2021/Candidates/Douglas Ian Scott/ca

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation elections/2021/Candidates/Douglas Ian Scott and the translation is 100% complete.

Douglas Ian Scott (Discott)

Discott (talk meta edits global user summary CA  AE)

Resum de dades
Douglas Scott a la Wikimedia Conference de 2018
Vídeo de declaració
  • Personals:
  • Editorials:
    • Wikimedista des de: 2006
    • Wikis on és actiu: Viquipèdia en anglès, Commons
statement (Not more than 450 words) President de Wikimedia Sud-àfrica (2015-2020), organitzador principal de Wikimania 2018 a Ciutat del Cap i coorganitzador de la primera conferència Wiki Indaba el 2014. Sóc editor actiu a la Viquipèdia en anglès i a Wikimedia Commons des del 2006.

Actualment estic profundament involucrat en intentar aconseguir que Sud-africà modifiqui la llei de drets d'autor per incloure la llibertat de panorama i el Fair use contra moltes resistències dels principals agents de la indústria. Les convencions i termes legals proposats facilitaran l'edició de la Viquipèdia a Sud-àfrica.

Estic involucrat en el suport a l'expansió de la comunitat en països emergents, més concretament a l'Àfrica, una part del món que crec que tindrà un paper cada vegada més important dins del moviment del coneixement lliure. Això, juntament amb la meva experiència treballant amb una àmplia i diversa gamma de membres de la comunitat de molts diferents projectes de Wikimedia (tant en línia com fora de línia), m'ha proporcionat una bona comprensió de les diverses opinions de la nostra comunitat.

La meva formació professional com a criminòleg ha desenvolupat les meves habilitats en la mitigació i resolució de conflictes en diferents entorns. Com a líder de la comunitat local, he trobat que aquesta és una habilitat útil per mantenir i enfortir la salut de la comunitat dins del capítol sud-africà. Crec que la meva carrera com a investigador i tecnòleg m'ha donat una forta base en molts aspectes tècnics del nostre moviment.

Crec fermament en la importància d’ampliar la presència de la comunitat a la junta mitjançant eleccions directes. Si soc elegit, treballaré constantment per obtenir un paper més fort de la comunitat a la Junta Directiva, i demanaré una major proporció de seients que ocupin els membres elegits de la comunitat en lloc dels nomenats a dit.

La meva visió com a membre de la junta, en cas de ser elegit, és veure una major inclusió i suport a la nostra comunitat als països emergents. També m'agradaria que la junta esdevingués més transparent i tingués un nivell més profund de compromís amb la comunitat. A més, m'esforçaria per la descentralització dels recursos de la comunitat a la WMF i un paper més fort per a la comunitat en la presa de decisions de la WMF.

Top 3 Board priorities 1. Reforçament del vincle entre l'organització WMF i la junta amb la comunitat Wikimedia, alhora que augmentar-ne la transparència.

2. Contractar i incorporar el nou CEO de la WMF –qui ocupi aquesta funció, tindrà un impacte molt gran i durador en el moviment. És molt important una persona amb una creença profunda i genuïna en el moviment del coneixement lliure i en la cultura voluntària no comercial de la comunitat amb inclusió col·laborativa.

3. Reequilibrar les relacions WMF-comunitat per tal de reforçar el paper de la comunitat dins de la WMF

Top 3 Movement Strategy priorities 1. Major representació i suport a les comunitats emergents

2. Millora de la salut comunitària i la governança de la junta

3. Desenvolupament sostenible i innovador de nova tecnologia per ajudar la comunitat

Verificació Verificació realitzada pel Comitè Electoral o per personal de la Fundació Wikimedia.
Elegibilitat: Verificat
Verificat per: Matanya (talk) 20:38, 1 July 2021 (UTC)[reply]
Identificació: Verificat
Verificat per: Joe Sutherland (Wikimedia Foundation) (talk) 18:18, 29 June 2021 (UTC)[reply]
Formulari d'avaluació de membre de la Junta
Formulari d'avaluació de membre de la Junta
Anys d'experiència
<1 1–2 2–5 5–10 10+

Experiència a Wikimedia. El candidat és un col·laborador dedicat al moviment Wikimedia. Les contribucions elegibles inclouen: contribucions als projectes Wikimedia, pertinença a una organització o filial de Wikimedia, activitats com a organitzador del moviment Wikimedia o participació amb una organització aliada del moviment Wikimedia.

+10

Experiència a una junta. El candidat ha estat membre de la junta o d'altres òrgans de govern similars d'una organització a nivell nacional o mundial (sense ànim de lucre, amb ànim de lucre o governamental).

7

Experiència executiva. El candidat ha treballat a nivell executiu per a una organització, departament o projecte de mida, complexitat i abast comparable (o superior) a la Fundació Wikimedia.

Expertesa en la matèria. El candidat ha treballat o ha estat voluntari de manera significativa en una àrea rellevant per a la tasca de la Fundació i de la Junta. Aquestes àrees es determinaran anualment i poden incloure àrees com la creació de moviments globals i l'organització comunitària, el desenvolupament de productes i tecnologia de plataformes a nivell empresarial, les polítiques públiques i el dret, el sector del coneixement (per exemple, acadèmia/GLAM/educació), drets humans i justícia social, Internet obert/programari lliure i de codi obert, estratègia i gestió organitzativa, supervisió financera i finances, recaptació sense ànim de lucre de fons, recursos humans, governança de la junta.

6

Diversitat: Context El candidat pertany o ha pertanyut a un grup que s'ha enfrontat a una discriminació històrica i una infrarrepresentació en estructures de poder (relacionades, per exemple, amb gènere, raça, ètnia, discapacitat, identitat LGBTQ+, classe social, estatus econòmic o casta).

No

Diversitat: Geografia El candidat contribuiria a la diversitat geogràfica general de la Junta Directiva, en funció de les regions geogràfiques on hagi viscut.

Diversitat: Llengua El candidat és nadiu en un idioma diferent de l'anglès.

No

Diversitat: experiència del sistema polític El candidat té una experiència considerable vivint i/o treballant per compartir coneixement en un context no democràtic, censura estatal o repressió.

Entrevistes

Aquí teniu una breu llista d'algunes de les discussions i entrevistes que he fet sobre la meva candidatura.