Jump to content

Wikimedia Foundation elections/2021/Candidates/Pavan Santhosh Surampudi/ca

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation elections/2021/Candidates/Pavan Santhosh Surampudi and the translation is 100% complete.

Pavan Santhosh Surampudi (Pavan santhosh.s)

Pavan santhosh.s (talk meta edits global user summary CA  AE)

Resum de dades
Al BVRIT de Hyderabad (juliol de 2017)
 • Personals:
  • Nom: Pavan Santhosh Surampudi
  • Ubicació: Vijayawada, Andhra Pradesh, Índia.
  • Llengües: telugu (Te-N), anglès (fluent, en-4) i hindi (hi-1)
 • Editorials:
  • Wikimedista des de: desembre de 2013
  • Wikis on és actiu: Viquipèdia en telugu, Viquitexts en telugu, Commons
statement (Not more than 450 words) La meva tasca en la construcció de comunitats, governança i associacions en un país com l'Índia amb diverses oportunitats embolicades en problemes complexos em va ajudar a tenir una experiència i coneixements únics que em seran útils en la meva tasca com a membre de la Junta.

Soc de la part del sud de l'Índia i vaig començar la meva participació amb el moviment Wikimedia editant la Viquipèdia en telugu el 2013. Des del principi, estic involucrat en la millora contingut, treballant cap al creixement de la comunitat, la planificació i l'execució de projectes i la governança del moviment. He creat +750 articles nous i he millorat substancialment més de 800 articles a la Viquipèdia en telugu amb més de 49.000 edicions globals. Durant els meus primers mesos de contribució, vaig participar al 10è aniversari de la Viquipèdia en telugu, que em va donar informació sobre la comunitat i els seus objectius. Em va portar a col·laborar i iniciar diverses activitats a la wiki i fora. Un dels projectes destacats és crear un catàleg de llibres en telugu a la wiki presents a la Biblioteca Digital de l'Índia que es va utilitzar a més com a recurs per a la creació de contingut.

Més tard, em vaig unir-me al Centre for Internet and Society - Access to Knowledge com a defensor de la comunitat per als projectes de Wikimedia en llengua telugu. Les meves responsabilitats clau durant aquest període van ser millorar el contingut i la qualitat, treballar cap al creixement de la comunitat, construir i gestionar noves associacions i generar capacitat a la comunitat. Les meves iniciatives van donar lloc a la millora de 25.000 esborranys a la Viquipèdia en telugu, coorganitzar Train-the-trainer 2019 i la Wikimedia Summit India 2019. La meva experiència també implica construir i gestionar associacions amb institucions educatives i entitats governamentals. També he format part del Grup de Treball en Salut Comunitària en el procés d'Estratègia del Moviment.

Actualment treballo com a gestor de comunitats a Quora, on treballo en la construcció i gestió de la comunitat telugu de Quora a tot el món. Des del principi sóc el gestor de comunitats de Quora en telugu. He estat SPOC des de la fase de proves Alpha i Beta, des del llançament públic, i treballo estretament amb equips de productes i enginyeria. Per fer créixer el projecte, treballo amb associacions, desenvolupant i executant estratègies de màrqueting, entre altres coses.


Quant a la meva motivació i objectius

El paper dels projectes Wikimedia en la millora de l'accés i l'obertura d'espais de coneixement i l'afectació de milions de persones a tot el món és una motivació constant per a mi per contribuir als projectes. El moviment Wikimedia té un gran potencial per tenir un impacte durador en encara més persones en què les actuals estructures governamentals i socials les descuiden i les mantenen allunyades de la disponibilitat de coneixement. Problemes actuals com l'assetjament, menys diversitat, poder centralitzat i manca d'adopció d'aspectes tecnològics que creixen ràpidament dificulten el progrés del moviment Wikimedia en aquesta direcció. Estic profundament motivat per contribuir a la meva participació en la governança del moviment servint com a membre de la junta de la Fundació Wikimedia.

Top 3 Board priorities 1. Contractar i incorporar un CEO: contractar el candidat adequat com a CEO és una qüestió prioritària per basar-se en les principals iniciatives i mesures adoptades per Katherine Maher i per garantir que no es revertirà el progrés dels darrers anys a fases anteriors d'incertesa.

2. Empoderar els grups d'interès de tot el moviment: Potenciar les entitats del moviment Wikimedia i reduir l'excessiva centralització del poder a tot el món és clau per fer salts en la direcció estratègica amb la qual estem compromesos.

3. Millorar les relacions de la junta amb la comunitat: generar confiança i pertinença és un aspecte important de la col·laboració amb la comunitat. La comunitat és la principal part interessada en el moviment i ha de tenir més paper en el joc a l'hora de prendre decisions clau. La junta hauria de ser fàcilment accessible per als membres de la comunitat a través de diversos canals.

Top 3 Movement Strategy priorities 1. Invertir en el desenvolupament de competències i lideratge: sense un programa de desenvolupament de lideratge i habilitats sostenibles, hi haurà poques diferències en el que ja està passant en el moviment. A més, a mesura que la Fundació i el moviment es basen en la contribució seriosa dels voluntaris, això també hauria d'ajudar a retornar.

2. Establir una base de coneixement a tot el moviment: construir una base de coneixement a tot el moviment que estigui ben estructurada i multilingüe ajudarà al lideratge i la governança a tot el món. Com que és una font important de coneixement al món, és un desavantatge per a nosaltres no disposar d'un banc de coneixement tan a nivell meta.

3. Millorar l'experiència d'usuari: els projectes de Wikimedia haurien de posar-se al dia amb els avenços tecnològics actuals que poden resoldre diversos problemes que tenim davant de la participació i la retenció.

Verificació Verificació realitzada pel Comitè Electoral o per personal de la Fundació Wikimedia.
Elegibilitat: Verificat
Verificat per: Matanya (talk) 20:45, 1 July 2021 (UTC)[reply]
Identificació: Verificat
Verificat per: Joe Sutherland (Wikimedia Foundation) (talk) 18:20, 29 June 2021 (UTC)[reply]
Formulari d'avaluació de membre de la Junta
Formulari d'avaluació de membre de la Junta
Anys d'experiència
<1 1–2 2–5 5–10 10+

Experiència a Wikimedia. El candidat és un col·laborador dedicat al moviment Wikimedia. Les contribucions elegibles inclouen: contribucions als projectes Wikimedia, pertinença a una organització o filial de Wikimedia, activitats com a organitzador del moviment Wikimedia o participació amb una organització aliada del moviment Wikimedia.

5-10 anys: estic en projectes de Wikimedia des de desembre de 2013. Actualment soc administrador de la Viquipèdia en telugu. Les meves aportacions són principalment a la Viquipèdia en telugu. He creat +750 articles nous i he millorat substancialment més de 800 articles a la Viquipèdia en telugu amb més de 49.000 edicions globals. Estic involucrat en la millora del contingut, treballant cap al creixement de la comunitat, planificant i executant projectes i governant el moviment.

Experiència a una junta. El candidat ha estat membre de la junta o d'altres òrgans de govern similars d'una organització a nivell nacional o mundial (sense ànim de lucre, amb ànim de lucre o governamental).

No, no tinc experiència en una junta.

Experiència executiva. El candidat ha treballat a nivell executiu per a una organització, departament o projecte de mida, complexitat i abast comparable (o superior) a la Fundació Wikimedia.

No, no tinc experiència a nivell executiu. Però actualment estic treballant per a Quora, que té més de 300 milions d'usuaris mensuals i que està disponible en 24 idiomes a tot el món. Actualment treballo com a gestor de comunitats a Quora, on la meva feina consisteix a construir i gestionar la comunitat telugu de Quora a tot el món. Des del principi treballo com a gestor de de la comunitat de Quora en telugu. He estat SPOC des de les seves fases Alpha i Beta, fins al llançament públic, i he treballat estretament amb equips de productes i enginyeria. Per fer créixer el projecte, treballo amb associacions, desenvolupant i executant estratègies de màrqueting, entre altres coses.

Expertesa en la matèria. El candidat ha treballat o ha estat voluntari de manera significativa en una àrea rellevant per a la tasca de la Fundació i de la Junta. Aquestes àrees es determinaran anualment i poden incloure àrees com la creació de moviments globals i l'organització comunitària, el desenvolupament de productes i tecnologia de plataformes a nivell empresarial, les polítiques públiques i el dret, el sector del coneixement (per exemple, acadèmia/GLAM/educació), drets humans i justícia social, Internet obert/programari lliure i de codi obert, estratègia i gestió organitzativa, supervisió financera i finances, recaptació sense ànim de lucre de fons, recursos humans, governança de la junta.

Sí, la meva experiència està relacionada amb el desenvolupament comunitari. Vaig treballar al Centre for Internet and Society - Access to Knowledge com a defensor de la comunitat per als projectes de Wikimedia en llengua telugu. Les meves responsabilitats clau durant aquest període van ser millorar el contingut i la qualitat, treballar cap al creixement de la comunitat, construir i gestionar noves associacions (governamentals i educatives, principalment) i crear capacitat a la comunitat. La meva feina actual a Quora com a gestor comunitaris també té a veure amb la creació i gestió de comunitats.

Diversitat: Context El candidat pertany o ha pertanyut a un grup que s'ha enfrontat a una discriminació històrica i una infrarrepresentació en estructures de poder (relacionades, per exemple, amb gènere, raça, ètnia, discapacitat, identitat LGBTQ+, classe social, estatus econòmic o casta).

Sí, soc un home heterosexual i vaig néixer en una casta que tradicionalment es considerava casta superior, però que va perdre el seu avantatge econòmic i polític durant la dècada de 1980 a Andhra Pradesh, a l'Índia. Jo vinc d'origen de classe mitjana baixa i el meu pare és un empleat clàssic de classe mitjana índia on treballa un membre de la família mentre que 9 membres de la família necessiten alimentar-se i mantenir-se amb aquest salari. Vaig completar tota la meva educació en llocs rurals i semiurbans allunyats de les instal·lacions educatives principals de l’Índia i, òbviament, de les organitzacions de prestigi del món.

Aquests antecedents van resultar en una combinació de ser privilegiat en pocs aspectes i de ser poc privilegiat en la resta.

Per posar-ho en perspectiva, soc la primera persona de la meva pròpia família (fins i tot en 2-3 generacions; sense tenir en compte la família extensa que es va beneficiar a finals de la dècada de 2000 a causa de les polítiques de globalització i liberalització de l'Índia) a viatjar en avió. Va ser un moment celebrat i estimat pels meus pares i germans. Però, tenint en compte el fet que milions d'indis encara no havien pujat a un avió.

Diversitat: Geografia El candidat contribuiria a la diversitat geogràfica general de la Junta Directiva, en funció de les regions geogràfiques on hagi viscut.

Sí, vinc de l'estat d'Andhra Pradesh a l'Índia.

Diversitat: Llengua El candidat és nadiu en un idioma diferent de l'anglès.

Sí, el meu primer idioma és el telugu. Em van educar en anglès com a mitjà d'ensenyament, mentre que la meva primera llengua em va fascinar i encuriosir pels seus rics aspectes culturals i literaris. La llengua telugu és l'11a més parlada del món i la 4a l'Índia, encara que no té suport del govern i de les institucions com moltes altres llengües natives de les societats postcolonials. Jo, personalment, soc víctima d'aquestes polítiques durant la meva formació i més endavant. Una gran part del meu treball està motivat per entendre i millorar l'estat d'aquests idiomes i contribuir a l'equitat educativa i de coneixement en aquest sentit.

Diversitat: experiència del sistema polític El candidat té una experiència considerable vivint i/o treballant per compartir coneixement en un context no democràtic, censura estatal o repressió.

No