Gerakan Wikimédia

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page Wikimedia movement and the translation is 34% complete.

Outdated translations are marked like this.
Other languages:
العربية • ‎asturianu • ‎azərbaycanca • ‎български • ‎বাংলা • ‎ᨅᨔ ᨕᨘᨁᨗ • ‎Cymraeg • ‎Deutsch • ‎English • ‎Esperanto • ‎español • ‎euskara • ‎فارسی • ‎français • ‎עברית • ‎हिन्दी • ‎magyar • ‎Bahasa Indonesia • ‎italiano • ‎日本語 • ‎la .lojban. • ‎한국어 • ‎Kurdî • ‎Lëtzebuergesch • ‎lietuvių • ‎मैथिली • ‎македонски • ‎മലയാളം • ‎मराठी • ‎Bahasa Melayu • ‎नेपाली • ‎Nederlands • ‎occitan • ‎polski • ‎پښتو • ‎português • ‎português do Brasil • ‎русский • ‎سنڌي • ‎shqip • ‎Basa Sunda • ‎தமிழ் • ‎తెలుగు • ‎тоҷикӣ • ‎ไทย • ‎Türkçe • ‎татарча/tatarça • ‎українська • ‎اردو • ‎Tiếng Việt • ‎中文 • ‎中文(繁體)‎
Bagan organisasi gerakan Wikimédia

Gerakan Wikimédia dieusi ku jalma-jalma jeung kelompok-kelompok anu boga udagan jeung kagiatan babarengan pikeun nyiptakeun jeung ngarojong bahan-bahan kaweruh gratis:

  • a collection of values shared by individuals (freedom of speech, knowledge for everyone, community sharing etc.);
  • a collection of activities (conferences, workshops, wikiacademies etc.);
  • a collection of organizations (Wikimedia Foundation, Wikimedia chapters etc.), as well as some free electrons (individuals without chapters) and similar-minded organizations.

Shared values

  • kumpulan ajén-inajén ti pribadi-pribadi (kabébasan nyarita, kaweruh keur balaréa, réréongan, jsb.);

Shared projects

    • Wikipédia, dina leuwih ti 250 vérsi basa
    • eusi lianna tumali jeung wiki, sarupaning Wikisource atawa Wikipustaka (Wikibooks)
    • wiki 'di tukangeun layar' atawa organisasional, kawas Meta-Wiki ieu,
    • konferénsi, lokakarya, wikiakademi jsb. (kagiatan luring);

Wikimedia organizations

Pamilik mérk dagang Wikimedia nyaéta Yayasan Wikimédia (WMF). Anapon anu numbu ka WMF nya éta:

The owner of the trademark Wikimedia is the Wikimedia Foundation (WMF). Linked to the WMF are the Wikimedia Foundation's own organs and committees:

    • déwan
  • staff
    • déwan penaséhat
    • komiteu anu dilantik ku déwan WMF

Wikimedia stakeholders

More generally speaking, Wikimedia stakeholders may also be part of the Wikimedia movement, i.e. readers of Wikimedia content, donors, schools, GLAM, similar-minded institutions, and companies co-operating with the Wikimedia Foundation or other Wikimedia organizations.

Baca ogé