CIS-A2K

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page CIS-A2K and the translation is 100% complete.
CIS-A2K

CIS-A2K' (Centre for Internet and Society - Access to Knowledge) is een campagne om de fundamentele principes van rechtvaardigheid, vrijheid en economische ontwikkeling te bevorderen. Het gaat over zaken als auteursrechten, patenten en handelsmerken, die een belangrijk onderdeel vormen van het digitale landschap. Als je een algemeen voorstel/suggestie hebt voor het Access to Knowledge-team, kun je schrijven op de pagina discussie. Als je waardering of feedback hebt over ons werk, deel het dan op de pagina feedback.

Missie

De missie van CIS-A2K is om de groei van de open kennisbeweging in Zuid-Azië en in Indische talen te katalyseren. Binnen het Wikimedia-universum streeft CIS-A2K er specifiek naar om de Indiase en Engelse Wikimedia-projecten en -gemeenschappen verder te laten groeien door:

  1. de Indiase Wikimedia-gemeenschappen op alle mogelijke manieren te ondersteunen en te dienen;
  2. het opbouwen van institutionele partnerschappen;
  3. het brengen van meer inhoud onder vrije licentie;
  4. het ontwerpen en uitvoeren van projecten met deelname van de gemeenschap;
  5. het versterken van de Wikimedia-vrijwilligers; en
  6. het bevorderen en mogelijk maken van een passend juridisch en technologisch ecosysteem.

Werkplan

Dit is het werkplan van CIS-A2K (juli 2022 – juni 2023) voor Wikimedia-projecten in de Indiase taal. Het werkplan bevat details over de verschillende geplande activiteiten met de prognose van de resultaten en de verwachte impact. Het A2K-team heeft dit werkplan opgesteld op basis van overleg met enkele leden van de Indiase Wikimedia-gemeenschap en andere belanghebbenden. Er werd ook rekening gehouden met de doelstellingen, kansen en uitdagingen waarmee elk van de Wikimedia-projecten in de Indiase taal wordt geconfronteerd.

Huidig werkplan

Media strategie

CIS-A2K werkt aan het bevorderen van de groei van Wikipedia's in de Indiase taal in heel India. Om dit effectief te doen, is het belangrijk voor ons om samen te werken met Indiase taalgemeenschappen die verspreid zijn over India en de rest van de wereld. Het effectief communiceren van ons werk via sociale media naar onze gemeenschappen en via traditionele media wereldwijd, is een van onze strategische prioriteiten. Onze mediastrategie is opgesteld in overeenstemming met de social media-strategie van de Wikimedia Foundation en de best practices voor gedrukte media die CIS-A2K in de loop der jaren heeft gevolgd.

Diversen

Archieven

De archieven:

Doe mee

Verzoek tot samenwerking

Wij nodigen onderzoekers, beoefenaars en theoretici, zowel organisatorisch als individueel, uit om samen met het 'Centre for Internet and Society' te werken om ons begrip van dit nieuwe gebied te verbeteren.