Jump to content

Fundraising/Translation/Problems donating/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Fundraising/Translation/Problems donating and the translation is 100% complete.

Is dit een veilige website?

De donatiewebsite van de Wikimedia Foundation is uiterst veilig. Na een klik op een banner of een donatiekoppeling komt u op een pagina in een beveiligde site (HTTPS); alle gegevens worden versleuteld en behandeld volgens de hoogste beveiligingsstandaard.

De betaalmethode van mijn voorkeur wordt nog niet aangeboden door de Wikimedia Foundation.

Helaas kunnen we de betaalmethode van uw voorkeur nog niet aanbieden; bij toekomstige fondsenwervingen hopen we meer opties te hebben voor donaties in andere valuta. Zie ook de complete lijst van andere manieren om te doneren.

Waarom is mijn donatie per creditcard/betaalkaart geweigerd?

Als het niet gelukt is om te doneren, controleer dan uw creditcard of betaalkaart op de volgende punten:

  • U moet internationale betalingen mogen verrichten met uw creditcard of betaalkaart. Kaarten die alleen gebruikt mogen worden in het land van uitgifte werken niet. Neem contact op met uw bank om internationale betalingen in te schakelen;
  • Creditcards uit de VS, het Verenigd Koninkrijk en Canada worden alleen geaccepteerd in het land van uitgifte;
  • Niet alle Virtual Cards kunnen op dit moment geaccepteerd worden. Virtuele kaarten worden vaak gebruikt voor online betalingen om de vertrouwelijke gegevens van uw fysieke kaart te beschermen. Wees gerust, ons donatieproces wordt uitgevoerd door professionele partners die aan alle eisen voldoend en uw gegevens worden extreem voorzichtig behandeld. Als uw virtuele kaart dus wordt geweigerd, probeert u best met een traditionele creditcard of betaalkaart;
  • Als betaalkaart gebruiker is de beveiligingscode (CVV) niet verplicht. Als uw betaalkaart geen CVV heeft, kunt u dat veld leeg laten;
  • Het is mogelijk dat uw bank de transactie als verdacht heeft aangemerkt. Dit is in het bijzonder mogelijk als dit de eerste keer is dat u doneert aan Wikimedia. Neem contact op met uw bank en vraag of ze toekomstige transacties voor Wikimedia wil vrijgeven, zodat toekomstige donaties verwerkt kunnen worden. Als uw bank of creditcardbedrijf u niet kan helpen bij het verhelpen van uw probleem, neem dan alstublieft contact met ons op via problemsdonating@wikimedia.org. Neem voor uw eigen veiligheid geen nummers van creditcards op in uw e-mail.

Waarom werd mijn donatie via PayPal geweigerd?

Als uw donatie met PayPal is geweigerd, of uw periodieke donatie is geannuleerd, neem dan contact op met de klantenservice van PayPal voor meer informatie. U kunt ook direct contact opnemen met PayPal via 0800 265 9239 in Nederland. De volgende lijst bevat redenen waarom donaties falen:

  • PayPal vereist soms een alternatieve betaalmethode om verschillende redenen, zoals het bereiken van de maandelijkse uitgavelimiet of bij het uitvoeren van een transactie. U kunt dit probleem oplossen door een alternatieve betaalmethode aan uw PayPal toe te voegen;
  • PayPal geeft soms een foutmelding die aangeeft dat we geen donaties verwerken in een bepaald land. Het is mogelijk dat u dat bericht ontvangt omdat PayPal aanvullende persoonlijke gegevens van u nodig heeft. Neem dan alstublieft contact op met hun klantenservice en vraag daar wat u moet doen. Dit probleem is in het bijzonder bekend in delen van Azië en op Pacifische eilanden;
  • Vanwege regelgeving in de landen zelf, kunnen we niet langer donaties via PayPal verwerken uit Japan en Singapore.

Ik heb een foutmelding gekregen, maar ik zie wel een afschrijving.

  • Als u een foutmelding hebt ontvangen die aangeeft dat uw transactie niet geaccepteerd kon worden, dan is uw donatie mogelijk niet verwerkt of geaccepteerd door de Wikimedia Foundation. Neem dan alstublieft contact met ons op via problemsdonating@wikimedia.org voor meer informatie over uw donatie. Neem alstublieft geen nummers van creditcards op in uw e-mail;
  • Het is mogelijk dat uw kaart wordt belast, ten gunste van uw bank, omdat dit nu eenmaal zo werkt voor online transacties. Als uw donatie niet is geslaagd, geeft uw bank de gelden weer vrij na 3 tot 5 werkdagen, afhankelijk van hun regels en voorwaarden. Als u opnieuw wilt proberen een donatie te doen, kijk dan op onze pagina met manieren om te doneren voor alle mogelijkheden.

Waarom kan ik mijn gegevens niet invoeren in het donatieformulier?

Zorg ervoor dat uw browser is bijgewerkt, dat JavaScript is ingeschakeld en dat u geen domeinen op de witte lijst hebt staan. Zorg er alstublieft ook voor dat u alle velden correct zijn ingevuld, en dat de spelling van, bijvoorbeeld, uw e-mailadres of het aantal getallen in uw creditcardnummer juist zijn. Extra spaties in deze velden kunnen zorgen voor foutmeldingen.

Waarom krijg ik een waarschuwing of foutmelding als ik een donatie probeer te maken?

Als u een waarschuwing of foutmelding ziet terwijl u probeert te doneren, dan is het mogelijk dat uw webbrowser verouderd is. Werk dan alstublieft uw browser bij naar een nieuwere versie of gebruik een andere browser.

Waarom zie ik mijn valuta of land niet in het donatieformulier?

De donatiebanner waarop u hebt geklikt is ingesteld om uw locatie te bepalen op basis van het IP-adres dat u van uw internetprovider hebt gekregen. Een klein aantal donateurs ervaart een probleem in de locatiebepaling via hun IP-adres en hebben een banner nodig die specifiek is voor hun land; dit probleem komt vaker voor bij reizigers. Als dit het geval is, stuur dan alstublieft een e-mail aan het fondsenwervingsteam via donate@wikimedia.org. Neem alstublieft de naam van het land waarin u woont op en welke valuta u gebruikt, zodat we u de juiste koppeling voor het maken van een donatie kunnen opsturen.

Hoe kan ik mijn periodieke donatie wijzigen of annuleren?

Voor instructies voor het annuleren of wijzigen van uw periodieke betalingen kunt u meer informatie vinden op de pagina Periodieke donatie annuleren of wijzigen.

Hebt u nog steeds problemen?

Het fondsenwervingsteam van de Wikimedia Foundation is klein, dus lees alstublieft de bovenstaande veel gestelde vragen. Neem alstublieft ook de tijd om op onze pagina veel gestelde vragen te kijken, omdat dit kan helpen bij het oplossen van problemen waar u mogelijk tegenaan loopt. Als u hulp nodig hebt bij het doneren, neem dan contact op met donate@wikimedia.org.