Fundraising 2011/Banners and LPs/mk

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Translation instructions
 • For pages marked "Missing" or "In progress", click the page title and start translating. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
 • For pages marked "Needs updating", compare the page to the source page and update the translation accordingly. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
 • It is important to have someone else proofread the translated page! If you have proofread a page and it is ready for publication, click "edit status" and change that page's status to ready.
 • If you are changing something that has already been published, change its status back to ready for it to be published again.

If you have any questions or feedback regarding the translation process, please post them here. Translation FAQ

Round one banners
 1. Прочитајте сега
 2. Прочитајте:
  Лично обраќање на Џими Велс
  основач на Википедија.
 3. Прочитајте:
  Лично обраќање на
  Брендон Харис - програмер на Википедија
 4. Прочитајте:
  Лично обраќање на
  автор на 2.463 статии на Википедија
 5. Прочитајте:
  Лично обраќање на
  автор на 549 статии на Википедија
 6. Прочитајте:
  Лично обраќање на
  Рајан Калдари - програмер на Википедија
 7. Прочитајте:
  Лично обраќање на нашиот персонал
 8. Прочитајте:
  Лично обраќање на
  Марјана Пинчук - истражувач на Викпедија
Round one LP headers
 1. Обраќање на Џими Велс - основач на Википедија.
 2. Од Брендон Харис - програмер на Википедија
 3. Од Алан Сон - автор на статии на Википедија
 4. Од Сузан Хјуит - автор на статии на Википедија
 5. Од Рајан Калдари - програмер на Википедија
 6. Од Персоналот на Фондацијата Википедија
 7. Од Марјана Пинчук - истражувач на Викпедија
Where your donation goes
 1. Каде одат даруваните средства
 2. Технологија: Опслужувачи, проточност, одржување, развој. Википедија е 5-та најпосетена страница во светот, а работи со мал дел од средствата што им се потребни на другите висококотирани страници
 3. Луѓе: Другите 10 водечки страници имаат илјадници вработени. Ние имаме помалку од 100, што значи дека вложувате во високоделотворна непрофитна организација