Jump to content

Fundraising 2011/Jimmy Letter 001/fi

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Translation instructions
  • For pages marked "Missing" or "In progress", click the page title and start translating. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • For pages marked "Needs updating", compare the page to the source page and update the translation accordingly. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • It is important to have someone else proofread the translated page! If you have proofread a page and it is ready for publication, click "edit status" and change that page's status to ready.
  • If you are changing something that has already been published, change its status back to ready for it to be published again.

If you have any questions or feedback regarding the translation process, please post them here. Translation FAQ

Olen vapaaehtoinen.

En saa senttiäkään palkkaa työstäni Wikipediassa, kuten eivät tuhannet muutkaan vapaaehtoiset sisällöntuottajat ja ylläpitäjät. Olisin voinut Wikipediaa perustaessani tehdä siitä voittoa tavoittelevan yrityksen mainosbannereineen, mutta päätin toisin.

Kaupankäynti on hyvä asia, eikä mainoksissakaan ole mitään pahaa. Ne vain eivät kuulu tänne Wikipediaan.

Wikipedia on jotain erilaista. Se on kuin yleinen kirjasto tai puisto. Se on kuin tiedon pyhättö. Se on paikka, johon me kaikki voimme tulla ajattelemaan, oppimaan ja jakamaan tietojamme toistemme kanssa. Se on aivan ainutlaatuinen hanke, ensimmäinen laatuaan ihmiskunnan historiassa. Se on humanitaarinen projekti tietosanakirjan tuomiseksi jokaisen planeettamme asukkaan ulottuville.

Jokaikisen asukkaan.

Jos jokainen tämän lukeva lahjoittaisi 5$, voisimme lopettaa lahjoituskampanjan vielä tänään. Mutta kaikki eivät voi tai halua lahjoittaa. Ja hyvä niin. Joka vuosi riittävän moni päättää lahjoittaa. Kun saamme tavoitteemme täyteen, lopetamme kampanjan. Organisaatiomme on pieni, ja olen työskennellyt kovasti pitääkseni meidät tiukassa kunnossa. Teemme vain sen mikä meidän kuuluu, loput jätämme muille.

Tarvitsemme apuanne pystyäksemme tähän ilman mainoksia. Te pidätte tämän unelman hengissä. Te olette luoneet Wikipedian. Teidän mielestänne maailmassa on tarvetta paikalle, jossa voi rauhoittua miettimään ja oppimaan. Ole hyvä ja harkitse, voisitko lahjoittaa 5, 20, 50 tai minkä tahansa itsellesi sopivan summan Wikipedian suojelemiseksi ja säilyttämiseksi.

Kiitos,

Jimmy Wales

Wikipedian perustaja