Jump to content

Fundraising 2011/Susan Letter/ms

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Translation instructions
  • For pages marked "Missing" or "In progress", click the page title and start translating. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • For pages marked "Needs updating", compare the page to the source page and update the translation accordingly. When you are done, click "edit status" and change the status to proofreading.
  • It is important to have someone else proofread the translated page! If you have proofread a page and it is ready for publication, click "edit status" and change that page's status to ready.
  • If you are changing something that has already been published, change its status back to ready for it to be published again.

If you have any questions or feedback regarding the translation process, please post them here. Translation FAQ

Google mempunyai lebih Google mungkin mempunyai lebih daripada sejuta pelayan. Yahoo mempunyai lebih daripada 13,000 staf. Kami hanya mempunyai 679 pelayan dan 95 orang staf.

Wikipedia merupakan laman web ke-5 yang paling dikunjungi dan memberi maklumat kepada lebih daripada 470 juta orang setiap bulan - kesemuanya wujud dengan derma daripada para pembaca.

Sekiranya anda menggunakan Wikipedia, anda sedar betapa hebatnya mampu memperoleh semua informasi tanpa melalui proses pembayaran, tanpa membaca iklan, tiada gangguan dan sebagainya. Inilah pengalaman yang sebenar.

Seandainya anda berkemampuan untuk menderma, mungkin anda mempunyai obligasi moral untuk memberi derma.

Apa kata jika anda memberi sumbangan ikhlas anda pada hari ini? - Sama ada RM5 atau RM20!

Perkara yang hebat melalui Wikipedia ialah ulat buku seperti saya, yang sukakan benda-benda aneh seperti gastropod (sejenis siput), dapat datang bersama dan berkongsi kesukaan kita kepada dunia. Inilah yang menyebabkan Wikipedia sesuatu yang sangat ajaib - terdapat cahaya yang sunyi di dalam diri setiap orang yang datang dengan kemahuan untuk mendidik, membantu dan berkongsi ilmu pengetahuan. Berikan sumbangan anda hari ini juga untuk memastikan sumber pengetahuan ini terus maju.

Terima kasih,

Susan Hewitt
Penulis Wikipedia