Jump to content

Дарителска кампания 2012/Превод/Призив на Срикейт&Ноопур

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/Srikeit&Noopur Appeal and the translation is 100% complete.

1

В изблик на прозрение властите решават, че биха могли да затворят бюрото, за да си спестят разходи от бюджета. Сякаш всяко възможно изборетение вече е било създадено и патентовано...

За всички е ясно, че тези управници били в голямо заблуждение!

Днес хората виждат 22-те милиона статии в Уикипедия и си казват: „навярно за всичко е писано вече“. Но това не е така. Все още има доста работа за вършене.

Казвам се Срикейт. С приятеля ми Ноопур сме представители на най-многочисленото поколение на младите хора в света. В действителност, повече от половината от 1,2-милиардното население на Индия е съставена от млади хора на възраст до 25 години. Нашето поколение извлича ползи от по-доброто образование, по-високата грамотност и широко разпространения достъп до интернет. Светът се променя и ние помагаме за тази промяна. Но ни предстои да свършим още много неща.

С помощта на този удивителен проект — Уикипедия — ние в Индия можем да получим знания от целия свят. Но също така можем да дадем и нашите знания на света.

Моля, дарете толкова, колкото можете, за да помогнем на Уикипедия да продължи да се развива. Има още толкова много неща, които трябва да бъдат свършени.

Bio

Стрикейт живее в Мумбай, където работи в рекламна агенция. Ноопур работи над своята докторска дисертация по кинематография. Стрикейт запалва Ноопур по работата в Уикипедия и заедно се впускат в своеобразна мисия да обучат свои приятели, съученици и колеги как всеки от тях да даде своя принос за Уикипедия.