Fundraising 2012/Translation/Srikeit&Noopur Appeal/sr

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Fundraising 2012/Translation/Srikeit&Noopur Appeal and the translation is 55% complete.

1

У кампањи смањења трошкова, званичници су предложили да се патентна канцеларија једноставно угаси. Изгледало је да је сваки могући изум већ направљен и патентиран.

We all know how that turned out!

Данас, људи виде Википедијиних 22 милиона чланака, и мисле да је о свему, све већ написано. Међутим то није тачно. Још увек је остало много посла да се уради.

Ја сам Srikeit, и моја пријатељица је Noopur. Ми смо чланови највеће генерације младих људи на свету. У ствари, више од половине од 1,2 милијарде становника Индије чини популација млађа од 25 година.

Наша генерација има предност боље едукације, веће стопе писмености, и ширег приступа интернету. Свет се мења, и ми помажемо да се промени. Међутим још увек имамо много тога да постигнемо.

Преко невероватног пројекта -- Википедије -- ми можемо да донесемо светско знање у Индију. И можемо да донесемо Индијско знање свету.

Молимо Вас, донирајте колико год можете да помогнете развој Википедије. Ми још увек имамо много тога да урадимо.

Bio

Srikeit жиби у Мумбају, где ради за рекламну агенцију.

Noopur is pursuing her Ph.D. in Cinema Studies.

Friends for five years, their bond has deepened since Srikeit introduced Noopur to Wikipedia, and they began working together to educate friends, classmates and colleagues on how they can contribute to Wikipedia, too.