Hendeku gjinor

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Gender gap and the translation is 100% complete.
Gender Gap

Një qendër për burimet dhe informacionin rreth hendekut gjinor të Wikimedias.

Dy lloje të hendekut gjinor ekzistojnë brenda botës së Wikimedias dhe i dëmtojnë: (a) një hendek gjinor i përmbajtjes (që do të thotë se më shumë burra se gra mbulohen në përmbajtjen e hapësirës kryesore të wiki-t tona), dhe (b) një hendek gjinor i pjesëmarrjes, që do të thotë se më shumë burra marrin pjesë në komunitetet e prodhimit bashkëmoshatar të Wikimedia.

Kjo faqe synon të veprojë si një qendër për burimet dhe informacionin rreth boshllëqeve gjinore të Wikimedia-s, dhe të përcaktojë në mënyrë adekuate boshllëqet gjinore, në veçanti duke paraqitur studime mbi këtë temë dhe duke mbledhur prova anekdotike se pse gratë, personat LGBT+ dhe pakicat e nënpërfaqësuara të identitetit gjinor largohen ose nuk bashkohen kurrë me Wikipedia.

Lista e emailave për hendekun gjinor është një vend për të folur për këtë me njerëz të tjerë që janë të interesuar dhe mund të ndihmojnë. Filluar më 31 janar 2011, ai ka një përzierje të Wikimedianëve për një kohë të gjatë dhe njerëzve nga fusha të tjera që kanë ardhur për shkak të interesit të tyre për këtë temë, kështu që është e dobishme të prezantoni veten në postimin tuaj të parë.

Në vitin 2020, një 'kanal Telegram u hap për të pritur diskutime. Mund të bashkoheni me të.

Shfletoni këtë portal

Kini parasysh hendekun
Kini parasysh hendekun
  • Njohuri – Shikoni, dëgjoni dhe lexoni për hendekun gjinor.
  • Kërkime – Publikime
  • Burime – Mjete, dokumente dhe mbështetje financiare
  • Grupe – Grupe, formale ose joformale, të përfshira në heqjen e hendekut gjinor
  • Iniciativa – Iniciativat e udhëhequra nga grupet (nga grupet ose në bashkëpunim)
  • Lajme dhe ngjarje – më e fundit nga Hendeku Gjinor