Jump to content

2016 Стратегия/Консултация на общността/Общности

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Strategy/Wikimedia Foundation/2016/Community consultation/Communities and the translation is 96% complete.
Outdated translations are marked like this.Една от широките тематични области, върху които фондация Уикимедия ще се фокусира в предстоящия годишен план, са "общностите".

Отдадените и ангажирани общности на Уикимедия са най-голямата ни сила. Само крепки, разнолики и ангажирани общности могат да създават съдържание, което устойчиво отразява познанията на целия свят.

Когато сте готови да отговорите на въпросите, моля, натиснете бутона в долната част на страницата.

Критичен въпрос относно общностите

Ако не създадем по-здравословна среда, рискуваме движението на Уикимедия да загуби устойчивост след това поколение редактори.

Какъв смятате, че е най-добрият начин Фондация Уикимедия да помогне за подобряване на сътоянието, растежа и разнообразието на общностите ни, за да им помогне да бъдат по-приветливи и отворени, така че движението да е устойчиво?

Възможни стратегически подходи за подкрепа на общностите

По-долу са изброени няколко подхода, които Фондацията може да предприеме към общностите. Моля, прочетете тези шест варианта и ни уведомете чрез подход "номер" (до два или три от шестте подхода), които бихте подкрепили най-много. Също така Ви каним да споделите и Ваша идея!

Първи подход

  • Намаляване на проблемите, свързани с тормоз на редактори и различия между половете, за да се улесни поддържането на безопасна, гостоприемна и подкрепяща среда за сътрудници и редактори.

Втори подход

  • Създаване и поддържане на програми, насочени към увеличаване на участието на доброволци, като признание, улеснено менторство и персонално ангажиране.

Трети подход

  • Увеличаване на комуникацията и прозрачността вътре и между нашите общности и сред филиалите на Уикимедия.

Четвърти подход

  • Координиране на усилията между партньорските ни организации и Фондация Уикимедия за увеличаване на местното езиково и общностно покритие по ключови инициативи.

Пети подход

  • Подобряване на автоматизираните инструменти, с които се намалява ръчният труд при работа със съдържание и проекти.

Шести подход

  • Опростяване на политиките и процесите за изграждане на общности и уикита.

Предложете подход

  • Имате ли друга идея за подкрепа на общностите, на която да дадем приоритет? Кажете ни!


align=right Thank you for contributing your thoughts to this consultation!