2016 Strategie/Gemeenschappen

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Strategy/Wikimedia Foundation/2016/Community consultation/Communities and the translation is 96% complete.
Outdated translations are marked like this.Een van de brede onderwerpsgebieden waarop de Wikimedia Foundation zich wil richten in het komende jaarplan is gemeenschappen.

Wikimedia's gepassioneerde en betrokken gemeenschappen zijn onze grootste kracht. Een gezonde, diverse en betrokken gemeenschap kan inhoud creëren dat duurzaam de kennis van de hele wereld weergeeft.

Wanneer je klaar bent om te beantwoorden klik dan op de knop aan de onderkant van de pagina.

Een kritische vraag over gemeenschappen

Als we niet zorgen voor een gezonder milieu lopen we het risico dat de Wikimedia-beweging de huidige generatie redacteuren niet overleeft.

Wat denk jij is de beste manier voor de Wikimedia Foundation om de gezondheid, groei en diversiteit te verbeteren van onze gemeenschappen om ze te helpen meer verwelkomend en open te zijn zodat de beweging duurzaam wordt?

Potentiële strategische benadering om gemeenschappen te ondersteunen

Hieronder zijn verschillende benaderingen die de Wikimedia Foundation zou kunnen nemen naar gemeenschappen. Lees alsjeblieft door deze zes opties en laat ons weten welke benaderingsnummer tot twee of drie toe van de zes benaderingen jij het meest zou steunen. We nodigen je ook uit je eigen idee te delen!

Benadering een

  • Verminder intimidatie, pesterijen en de kloof tussen de sociale seksen om een veilige, verwelkomende en ondersteunende omgeving voor bijdragers en redacteuren te faciliteren.

Benadering twee

  • Creëer en steun programma's om de participatie van vrijwilligers te vergroten zoals erkenning, gefaciliteerd mentorschap en gepersonaliseerde herbetrekking.

Benadering drie

  • Vergroot communicatie en transparantie met en tussen onze gemeenschappen en door aan Wikimedia gelieerde organisaties.

Benadering vier

  • Stem inspanningen tussen gelieerde organisaties en de Wikimedia Foundation af om lokale taal en gemeenschapsdekking van sleutelinitiatieven te vergroten.

Benadering vijf

  • Verbeter geautomatiseerde instrumenten om handwerk te verminderen in het beheer van inhoud en projecten.

Benadering zes

  • Vereenvoudig beleid en processen voor het bouwen van gemeenschappen en wikis.

Suggereer een benadering

  • Heb je een ander idee die we zouden moeten prioriteren die ons helpen gemeenschappen te ondersteunen? Laat het ons weten!


align=right Thank you for contributing your thoughts to this consultation!