EditorVisual/Newsletter/2019/Octubre

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page VisualEditor/Newsletter/2019/October and the translation is 98% complete.

Editing News #2 – Mobile editing and talk pages

Vegeu-lo en una altra llenguaLlista de subscripció per a aquest butlletí multilingüe

En aquest butlletí l'equip d'edició explica la seva feina sobre l'editor visual per a mòbils, sobre el nou projecte de pàgines de discussió i la Wikimania 2019.

Ajuda

Quines interaccions en pàgines de discussió recordeu? És una història sobre com algú us va ajudar a aprendre una cosa nova? És una història sobre com algú us va ajudar a implicar-vos en un grup? Alguna altra cosa? Sigui quina sigui la vostra història volem sentir-la!

Expliqueu-nos una història sobre com heu usat una pàgina de discussió. Compartiu un enllaç a una discussió memorable o descriviu-la en la pàgina de discussió d'aquest projecte. L'equip espera els vostres exemples. Aquests exemples ajudaran a desenvolupar una comprensió comuna d'allò que aquest projecte hauria de facilitar i encoratjar.

Projecte de pàgines de discussió

La Consulta de Pàgines de Discussió va ser una consulta general per a definir millors eines de comunicació wiki. De febrer a juny 2019, més de 500 voluntaris de 20 wikis, abastant 15 llengües i diversos projectes, es van posar en contacte amb membres de la Fundació per crear una línia de producte per un conjunt d'eines de discussió. L'agost es va publicar l'Informe de la Fase 2 de la Consulta de Pàgines de Discussió. Resumeix la direcció en la que l'equip ha començat a treballar. Podeu veure més informació en la pàgina del Projecte de Pàgines de Discussió.

L'equip necessita i desitja la vostra ajuda en aquesta etapa inicial. Estan començant per desenvolupar la primera idea. Si voleu estar informats sobre les oportunitats de participar-hi, us demanem que afegiu el vostre nom a la secció "Getting involved" de la pàgina del projecte.

Editor visual per a mòbils

L'equip d'Edició està intentant que l'edició en dispositius mòbils sigui més senzilla. L'equip està canviant l'editor visual en els mòbils. Si teniu alguna cosa a dir sobre l'edició des d'un dispositiu mòbil, podeu deixar un missatge a Talk:VisualEditor on mobile.

Targetes d'edició

Què passa quan es clica un enllaç. La nova targeta d'edició és més gran i té més opcions per editar enllaços.

Barra d'eines

La barra d'eines d'edició està canviant per a mòbils. El sistema anterior tenia dues barres d'eines diferents. Ara, tots els botons estan junts. Expliqueu a l'equip què penseu sobre la nova barra d'eines.
 • Al setembre, l'equip d'Edició va actualitzar la barra d'eines de l'editor visual per a mòbils. Tothom pot veure aquests canvis en l'editor visual per a mòbils.
  • Barra d'eines única: Totes les eines d'edició són en una sola barra. Abans la barra d'eines canviava segons la zona seleccionada.
  • Navegació nova: Han canviat els botons de navegació per anar endavant i endarrere en l'edició.
  • Commutació sense salts: un flux de treball millorat per commutar entre els modes visual i text wiki.
 • Proveu-lo: obriu l'editor visual per a mòbils en un dispositiu intel·ligent per provar la barra d'eines millorada. Publiqueu els vostres comentaris en la pàgina de discussió Toolbar refresh

Wikimania

L'Equip d'Edició va assistir a la Wikimania 2019 a Suècia. Van presentar una sessió sobre l'editor visual per a mòbils i una sessió sobre el nou projecte de pàgines de discussió. Van provar amb els col·laboradors dues noves funcionalitats en l'editor visual per a mòbils. Podeu veure més informació sobre el que l'equip va fer i va aprendre en l'informe de Wikimania 2019 de l'equip.

Següents passos

 • Projecte de pàgines de discussió: L'equip està pensant el primer conjunt de canvis proposats. Treballarà amb algunes comunitats per comprovar aquests canvis. Si voleu estar informats recomanem que us afegiu a la llista de la pàgina del projecte: Getting involved.
 • Test de l'editor visual per defecte en mòbils: L'equip d'Edició té previst publicar els resultats abans d'acabar l'any. Per estar informats recomanem que afegiu la pàgina del projecte en la llista de seguiment: VisualEditor as mobile default project page.
 • Mesura de l'impacte de les Targetes d'Edició: Aquest estudi vol determinar si el projecte ajuda els editors a afegir enllaços i referències. L'equip d'Edició espera compartir els resultats al novembre. Per estar informats recomanem que afegiu la pàgina del projecte en la llista de seguiment: Edit Cards project page.

PPelberg (WMF) (talk) & Whatamidoing (WMF) (talk)