Jump to content

VisualEditor/Newsletter/2019/October/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page VisualEditor/Newsletter/2019/October and the translation is 100% complete.

Editing Nieuws #2 – Mobiele bewerkings- en overlegpagina's

Lees dit in een andere taalAbonneer u op de meertalige nieuwsbrief

In deze nieuwsbrief vertelt het Editing team over hun werk aan de mobiele visuele tekstverwerker, aan het nieuwe project overlegpagina's en over Wikimania 2019.

Help

Welke acties m.b.t. overlegpagina's herinnert u zich nog? Is het een verhaal over hoe iemand u heeft geholpen iets nieuws te leren? Is het een verhaal over hoe iemand u geholpen heeft om in een groep te komen? - Nog iets anders? Wat u verhaal ook is, we willen het horen!

Vertel ons over hoe u een besprekingspagina heeft gebruikt. Deel een link naar een gedenkwaardige discussie of beschrijf het op de overlegpagina van dit project. Het team wil uw voorbeelden. Deze voorbeelden zullen iedereen helpen een gedeeld begrip te ontwikkelen van wat dit project zou moeten ondersteunen en aanmoedigen.

Project Overlegpagina's

De consultatie overlegpagina's was een wereldwijde raadpleging om betere hulpmiddelen voor wiki-communicatie te definiëren. Van februari tot en met juni 2019 kwamen meer dan 500 vrijwilligers op 20 wiki's, in 15 talen en meerdere projecten, samen met leden van de Foundation om een productrichting te creëren voor een reeks discussiehulpmiddelen. Het Fase 2 Rapport van de Overlegpagina Consultatie werd gepubliceerd in augustus. Het vat de productrichting samen waar het team aan is gaan werken, waarover u hier meer kunt lezen.

Het team heeft uw hulp nodig en wil dat ook in dit vroege stadium. Ze beginnen nu het eerste idee uit te werken. Voeg uw naam toe aan de sectie "Meedoen" van de projectpagina, als u wilt horen over mogelijkheden om deel te nemen.

Mobiele visuele editor

Het team Editing probeert het eenvoudiger te maken om op mobiele apparaten te bewerken. Het team verandert de visuele editor op mobiel. Als u iets te zeggen hebt over bewerken op een mobiel apparaat, laat dan een bericht achter op deze pagina.

Wat gebeurt er als u op een link klikt. De nieuwe Edit Card is groter en heeft meer opties voor het bewerken van koppelingen.
De bewerkingswerkbalk verandert in de mobiele visuele editor. Het oude systeem had twee verschillende werkbalken. Nu zitten alle knoppen bij elkaar. Vertel het team wat u van de nieuwe werkbalk vindt.
 • In september heeft het team de werkbalk van de mobiele visuele editor bijgewerkt.
  • Een werkbalk: Alle bewerkingshulpmiddelen bevinden zich in één werkbalk. Voorheen veranderde de werkbalk wanneer u op verschillende dingen klikte.
  • Nieuwe navigatie: De knoppen om vooruit en achteruit te gaan zijn gewijzigd.
  • Naadloos schakelen: een verbeterde workflow voor het schakelen tussen de visuele en wikitextmodus.
 • Feedback: U kunt de vernieuwde werkbalk uitproberen door de mobiele visuele tekstverwerker op een smartphone te openen. Plaats uw feedback op deze overlegpagina.

Wikimania

Het team was aanwezig op Wikimania 2019 in Zweden. Ze leidden een sessie over de mobiele visuele editor en een sessie over het nieuwe project overlegpagina's. Ze testten met bijdragers twee nieuwe functies in de mobiele visuele editor. U kunt meer lezen over wat het team heeft gedaan en geleerd in het verslag van het team op Wikimania 2019.

Vooruitblik

 • Project Overlegpagina's Het team denkt na over de eerste reeks voorgestelde wijzigingen. Het team zal samenwerken met een paar gemeenschappen om die veranderingen te testen. De beste manier om op de hoogte te blijven is door uw gebruikersnaam toe te voegen aan de lijst op de projectpagina: Meedoen.
 • De mobiele visuele editor testen als standaard: Het team is van plan om de resultaten voor het einde van het kalenderjaar te publiceren. De beste manier om op de hoogte te blijven is door de projectpagina toe te voegen aan uw volglijst: VisualEditor als mobiele standaard projectpagina.
 • Het meten van de impact van Edit Cards: In dit onderzoek wordt de vraag gesteld of het project redacteuren heeft geholpen bij het toevoegen van links en citaten. Het redactieteam hoopt in november de resultaten te kunnen delen. De beste manier om op de hoogte te blijven is door de projectpagina toe te voegen aan uw volglijst: projectpagina Edit Cards.

PPelberg (WMF) (talk) & Whatamidoing (WMF) (talk)