Jump to content

VisualEditor/Newsletter/2020/July/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page VisualEditor/Newsletter/2020/July and the translation is 100% complete.

Bewerkingsnieuws 2020 #3

Lees dit in een andere taalAbonneer je op de meertalige nieuwsbrief

Een gouden ster met een blauw lint, met de tekst 50m
Meer dan 50 miljoen bewerkingen zijn gemaakt met een visuele editor op een desktop.

Deze maand zeven jaar geleden bood het editing team de visuele editor aan de meeste Wikipediabewerkers aan. Sindsdien hebben bewerkers veel mijlpalen bereikt:

  • Meer dan 50 miljoen bewerkingen zijn gemaakt met een visuele editor op een desktop.
  • Meer dan 2 miljoen nieuwe artikelen zijn gemaakt met de visuele editor. Meer dan 600.000 van die artikelen zijn werden in 2019 gemaakt.
  • De visuele editor wordt steeds populairder .Sinds het jaar van introductie groeit het aandeel van bewerkingen met de visuele editor op het totaal aantal bewerkingen.
  • In 2019 werd 35% van alle bewerkingen door nieuwkomers (editors met minder dan 99 bewerkingen) gedaan met de visuele editor. Dit percentage is ieder jaar groter geworden.
  • Bijna 5 miljoen bewerkingen op de mobiele website zijn gedaan met de visuele editor. De meeste van deze bewerkingen werden gedaan nadat het editing team in 2018 verbeteringen doorvoerde aan de mobiele visuele editor.
  • Op 17 november 2019 werd de eerste wijziging gedaan met de mobiele editor gedaan vanuit de ruimte 🚀 👩‍🚀
  • Editors hebben in 2017 meer dan 7 miljoen wijzigingen in de wikitekst doorgevoerd, waaronder 600.000 nieuw gestarte artikelen. De 2017 wikitext-editor is de ingebouwde wikitext-modus van VisualEditor. U kunt dit inschakelen in uw voorkeuren.

Whatamidoing (WMF) (overleg)