Jump to content

Wikimedia Foundation-verkiezingen/2017/Vragen in verband met stemmen

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation elections/2017/Vote Questions and the translation is 100% complete.
Info De verkiezingen eindigden op 11 juni 2017. Er worden geen stemmen meer aanvaard.
De uitslag werd aangekondigd op 19 juni 2017. Overweeg alstublieft feedback op te geven omtrent de verkiezingen van 2017 op de post mortem-pagina van de verkiezingen.

Informatie voor kiezers

Vereisten

Bewerkers

U kunt stemmen van om het even welk geregistreerd account dat u bezit op een Wikimedia-wiki. U kunt maar eenmaal stemmen, ongeacht hoeveel accounts u bezit. Om in aanmerking te komen:

 • mag het account niet geblokkeerd zijn op meer dan één project;
 • mag het account geen bot zijn;
 • en moet het account minstens 300 bewerkingen hebben gemaakt vóór 1 april 2017 op Wikimedia-wiki's;
 • en moet het account minstens 20 bewerkingen gemaakt hebben tussen 1 oktober 2016 en 1 april 2017.

The AccountEligibility tool can be used to quickly verify basic editor voting eligibility.

Ontwikkelaars

Ontwikkelaars mogen stemmen als ze:

 • Wikimedia-serverbeheerders met shell-toegang zijn;
 • Or have commit access and have made at least one merged commits in git to Wikimedia Foundation utilized repos between 1 October 2016 and 1 April 2017.
Wikimedia Foundation-staf en -contractuelen

Huidige stafleden en contractanten van de Wikimedia Foundation mogen stemmen indien zij in dienst zijn bij de Foundation per 1 april 2017.

Medewerkers en contractanten van Wikimedia-verenigingen

Current Wikimedia Chapter, thematic organization or user group staff and contractors qualify to vote if they have been employed by their organization as of 1 April 2017.

Wikimedia Foundation-bestuursleden, adviesraadsleden, FDC-commissieleden

Huidige en voormalige leden van de Raad van Bestuur van de Wikimedia Foundation, de Adviesraad van de Wikimedia Foundation en de Fondsenbestedingscommissie zijn stemgerechtigd.

Hoe stemmen

Als u stemgerechtigd bent:

 1. Lees de kandidatenvoorstellingen en beslis welke kandidaten u zal steunen.
 2. Ga naar de SecurePoll-stempagina.
 3. Volg de instructies op die pagina.

Veelgestelde vragen

Stemgerechtigde kiezer kan niet stemmen

Het is mogelijk dat u het volgende bericht te zien krijgt: "Sorry, u komt niet voor in de vooraf opgestelde lijst van gebruikers die toegelaten zijn om in deze verkiezing een stem uit te brengen".

Oplossingen

 1. Controleer of u aangemeld bent
 2. Zorg ervoor dat u stemt vanop Meta, u kunt deze link gebruiken om naar de startpagina van de stemming te gaan.
 3. Indien u een ontwikkelaar, WMF-staflid of lid van de Advisory Board bent, kan het zijn dat de Verkiezingscomissie er niet in geslaagd is u te linken aan een specifieke gebruikersnaam. Contacteer James Alexander om te worden toegevoegd aan de lijst.
 4. Indien u nog steeds niet kunt stemmen en dit onterecht vindt, laat dan een bericht achter op de verkiezingsoverlegpagina of contacteer de Verkiezingscommissie op board-elections(_AT_)wikimedia.org.

Stemgerechtigde kiezer wenst zijn stem aan te passen

Volg hetzelfde proces als dat u voor uw oorspronkelijke stem hebt gevolgd. Uw oorspronkelijke stemmen zullen overschreven worden.

Beveiligingstoken komt niet overeen; aanmelden niet mogelijk

Het is mogelijk dat u de volgende foutmelding krijgt: "Het beveiligingstoken kwam niet overeen met wat verwacht werd. Aanmelden is niet mogelijk." De ontwikkelaars hebben de oorzaak van dit probleem nog niet gevonden. Meestal verdwijnt het na enkele uren.

Omdat er niet genoeg tijd meer is om te wachten tot de fout opgelost is, is het volgende mogelijk als alternatief:

 1. Maak een bijkomend account aan van uw gebruikersnaam met "-vote" erachter gevoegd. Bijvoorbeeld: Jimbo-vote.
 2. Plaats met uw hoofdaccount een verzoek op de overlegpagina van de veelgestelde vragen (FAQ).
 3. Controleer in uw verzoek dat u deze foutmelding krijgt, en vermeld de gebruikersnaam die u in de eerste stap hebt aangemaakt.
 4. Eens uw stemaccount werd toegevoegd aan de kiezerslijst krijgt u een antwoord op uw verzoek om u op de hoogte te brengen.
 5. Meld u aan met het account dat u in de eerste stap hebt gemaakt; nu zou u moeten kunnen stemmen.

We verontschuldigen ons voor het ongemak, en we doen ons best om deze fout op te lossen.

Ik kan niet aanmelden op VoteWiki

U hoeft zich niet aan te melden op VoteWiki om te kunnen stemmen. Als u de stempagina ziet heeft SecurePoll u reeds geïdentificeerd. Om veiligheidsredenen zijn slechts een beperkt aantal accounts geregistreerd op VoteWiki.

Kan iemand zien op wie ik heb gestemd?

Neen, de verkiezingen worden veilig gehouden met behulp van de SecurePoll-software. Stemmen zijn geheim, en niemand van de Verkiezingscommissie, noch de Raad van Bestuur, noch een staflid van de Wikimedia Foundation heeft er toegang tot. De encryptiesleutel voor de verkiezing wordt bijgehouden door een onafhankelijke derde partij; eens geactiveerd wordt de verkiezing stopgezet. Sommige persoonlijk identificeerbare gegevens over kiezers (zoals IP-adres, user agent en andere gegevens die grotendeels gelijk zijn aan die verkregen door het CheckUser-hulpmiddel) is zichtbaar door enkele personen die de verkiezing auditeren (de Verkiezingscommissie) en worden automatisch verwijderd 90 dagen na de verkiezing.

Hoe worden de winnaars bepaald, en wat is het proces eens de stemming is voltooid?

Kiezers brengen stemmen uit volgens het systeem van voor/neutraal/tegen. De stemmen worden geteld en de kandidaten worden gerangschikt volgens het percentage steun, bepaald volgens het aantal stemmen uitgebracht vóór de kandidaat gedeeld door het totaal aantal stemmen uitgebracht voor de kandidaat ("neutrale" stemmen niet wordt meegerekend, met andere woorden de som van voor- en tegenstemmen): "voor/voor+tegen". De kandidaten met de steun van minstens 10% van de kiezers en met het hoogste percentage steun worden aan de Raad van Bestuur ter benoeming aanbevolen. Dit gebeurt na bijkomende controle of aan de vereisten voldaan werd.

Hoe controleer ik of ik stemgerechtigd ben?

Redacteurs kunnen het AccountEligibility-hulpmiddel gebruiken om te controleren of ze in de huidige verkiezing mogen stemmen. Een aantal hulpmiddelen - zoals de informatiepagina voor globale accounts en de Stalk Toy - zijn beschikbaar om meer te weten te komen over uw bewerkingsaantal en bijdragegeschiedenis.

Ontwikkelaars, stafleden, bestuursleden en adviseurs kunnen de verkiezingscommissie contacteren via e-mail op board-elections(_AT_)lists.wikimedia.org om hun stemrecht te controleren en in te stellen.

Hoe worden de vereisten voor stemrecht bepaald?

De Verkiezingscommissie bepaalt de vereisten voor stemgerechtigdheid vóór de start van de verkiezing.

Overige vragen die hier niet vermeld zijn

Contacteer board-elections(_AT_)wikimedia.org bij technische fouten of fouten in het kiessysteem. Een lid van de Verkiezingscommissie zal zo snel mogelijk uw e-mail beantwoorden. Gelieve de gebruikersnaam waarmee en het project waaruit u stemt te vermelden.