Jump to content

Wikimedia Foundation elections/2021/Candidates/Ashwin Baindur/ca

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation elections/2021/Candidates/Ashwin Baindur and the translation is 100% complete.

Coronel Ashwin Baindur (retirat) (AshLin)

AshLin (talk meta edits global user summary CA  AE)

Resum de dades
A l'IIT de Kharagpur (gener de 2015).
Autor: User:Gangulybiswarup.
 • Personals:
  • Nom: Coronel Ashwin Baindur (retirat)
  • Ubicació: Pune, Índia
  • Llengües: konkani (llengua materna) (kok-5), fluïdesa en hindi (hi-4) i en marathi (mr-4), anglès (gairebé professional) (en-4), alemany (de-1).
 • Editorials:
  • Wikimedista des de: 26 de març de 2006
  • Wikis on és actiu: Viquipèdia (en anglès), Wikimedia Commons
statement (Not more than 450 words) Nàmaste,

Soc l'Usuari:AshLin. Crec fermament en coneixement lliure. Tinc 32 anys d'experiència executiva civil i militar en els serveis de defensa com a oficial d'enginyeria.

Em considero un humanista liberal. La meva visió és un moviment Wikimedia equitatiu, sostenible, segur, inclusiu i accessible que presenti el coneixement del món a totes les parts de la humanitat de la manera més adequada a les necessitats de les moltes comunitats.

He seguit sent voluntari no remunerat per elecció, ja que crec que ser un empleat remunerat de la WMF o d'un afiliat podria representar un conflicte d'interessos amb els meus valors.

Soc wikimedista des del 2006, he creat 655 articles nous (547 dels quals relacionats amb la biodiversitat) i he carregat 566 imatges a Wikimedia Commons. Vaig fundar el Viquiprojecte Lepidòpters el 2006 i vaig treballar als Viquiprojectes Índia i Història militar.

El 2011, vaig organitzar la celebració del desè aniversari de la Viquipèdia a Pune (blog). Vaig ser un organitzador clau de la primera conferència nacional índia sobre Wikimedia, la WikiConference India 2011. Vaig participar en la planificació i vaig presentar "Productive Editing" i "How to Contribute to Wikipedia (English)". Vaig supervisar la distribució de beques als editors de zones aïllades. Vaig ser membre del jurat de l'esdeveniment Noteworthy Wikimedian Recognition. Vaig reactivar el WP:INCOTM. He participat habitualment a la llista de correu Wikimediaindia-l i al tauler d'anuncis del Viquiprojecte Índia durant més d'una dècada. Vaig reprendre i dirigir Tag & Assess 2012 (84.274 articles) i Tag & Assess 2014 (17.582 articles).

He impartit formació en diferents tallers wiki a Pune, Bombai, Bangalore, Chennai, Calcuta, Kharagpur, Itanagar i Visakhapatnam.

He assessorat el Programa d'Educació de l'Índia del Capítol Wikimedia Índia (2011-2013) i el CIS-A2K. Vaig formar part de la comissió del 2015 constituïda pel CIS per nomenar el director del programa de CIS-A2K. Vaig dirigir el comitè de selecció de la ciutat amfitriona de WikiConference 2016. Soc actiu a la comunitat wikimedista marathi.

Vaig ser responsable d'una biblioteca del Col·legi d'Enginyeria Militar de Pune (1987-1990). Personalment, he classificat la biblioteca amb dBASE III en un IBM PC. He estat el director del Museu i Arxiu del Cos d'Enginyers durant vuit anys, amb tots els aspectes de GLAM, que vaig rellançar i pels quals vaig rebre un reconeixement. Actualment soc consultor honorari de GLAM del Museu i Arxiu dels Bombay Sappers a Pune. Estic desenvolupant un projecte d'història oral militar.

Soc molt conscient de com funcionen el poder, la desigualtat i els sistemes de discriminació. Dono suport a les causes dels grups històricament discriminats i m'agradaria fomentar el lideratge de les comunitats marginades per liderar i construir el nostre moviment. Per tant, recolzo la igualtat de drets per a tothom, independentment del gènere, l'orientació sexual, la classe, la casta o la religió, alhora que entenc els límits de la llibertat d'expressió, especialment quan es tracta de difondre l'odi, els prejudicis o la desinformació.

Cuideu-vos!

Top 3 Board priorities 1. Donar veu a les comunitats emergents del Sud Global.

2. Crear capacitats a tot el Moviment Wikimedia.

3. Donar suport al compliment de l'Estratègia del Moviment.

Top 3 Movement Strategy priorities Tot i que crec que totes les recomanacions de l'Estratègia del Moviment tenen la seva importància i significat únics, les següents són per a mi la màxima prioritat:

1. Proporcionar seguretat i inclusió (Recomanació 3). (Interessats: usuaris i comunitat).

2. Garantir l'equitat en la presa de decisions (Recomanació 4). (Interessats: WMF, usuaris i comunitat).

3. IInvertir en el desenvolupament de competències i lideratge (Recomanació 6). (Interessats: WMF, usuaris i comunitat).

Verificació Verificació realitzada pel Comitè Electoral o per personal de la Fundació Wikimedia.
Elegibilitat: Verificat
Verificat per: Matanya (talk) 20:44, 1 July 2021 (UTC)[reply]
Identificació: Verificat
Verificat per: Joe Sutherland (Wikimedia Foundation) (talk) 01:20, 1 July 2021 (UTC)[reply]
Formulari d'avaluació de membre de la Junta
Formulari d'avaluació de membre de la Junta
Anys d'experiència
<1 1–2 2–5 5–10 10+

Experiència a Wikimedia. El candidat és un col·laborador dedicat al moviment Wikimedia. Les contribucions elegibles inclouen: contribucions als projectes Wikimedia, pertinença a una organització o filial de Wikimedia, activitats com a organitzador del moviment Wikimedia o participació amb una organització aliada del moviment Wikimedia.

15 anys (2006-2021).
Soc editor de la comunitat wikimedista a Pune (Maharashtra, Índia) des del 2006, amb més de 30.000 edicions globals. Soc actiu a la comunitat índia en línia de la Viquipèdia en anglès i a la comunitat marathi local. Des del 2006 fins ara he estat un voluntari actiu, un participant i una persona amb recursos a la comunitat índia, però he evitat feines formals/remunerades i similars. He assessorat el Programa d'Educació de l'Índia del Capítol Wikimedia Índia (2011-2013), al programa CIS-A2K sobre qüestions de moviment a títol informal i no remunerat. Vaig ser organitzador de la WikiConference India 2011 i vaig dirigir el comitè de selecció de la ciutat amfitriona de la WikiConference India 2016. Vaig formar part del grup que va constituir el CIS per nomenar el director del programa del programa CIS-A2K el 2015. Les meves contribucions han estat reconegudes per la comunitat índia, que em va felicitar públicament a Chennai el 2019.

Experiència a una junta. El candidat ha estat membre de la junta o d'altres òrgans de govern similars d'una organització a nivell nacional o mundial (sense ànim de lucre, amb ànim de lucre o governamental).

10 anys (2012-2021).
Formo part de la junta directiva de The Army Philatelic Society. Tot i que es tracta d'un organisme sense ànim de lucre nacional de filatelistes de renom que provenen dels serveis de defensa indis, és minúscul i de molt baix perfil. Soc membre del comitè de gestió i la feina consisteix a mantenir una ment oberta, tenir la capacitat de veure tots els punts de vista, obtenir un consens entre les persones amb voluntat forta que se sentien apassionades pels problemes i treballar per solucions guanyadores. Al meu entendre, tot i que l'escala no té absolutament cap comparació amb la de la WMF, continua sent una exposició en el camp en qüestió.

Experiència executiva. El candidat ha treballat a nivell executiu per a una organització, departament o projecte de mida, complexitat i abast comparable (o superior) a la Fundació Wikimedia.

32 anys (1984-2016).

Durant 32 anys (1984-2016), he estat oficial de servei al Departament d'enginyers de combat i infraestructures del Cos d'Enginyers de l'Exèrcit Indi. Tota la meva carrera professional ha estat defensant els valors militars d'integritat, coratge i defensant el credo Chetwode de l'exèrcit indi. Vaig assolir el rang de coronel, que vaig ocupar durant deu anys. Els problemes mèdics van evitar una nova promoció.

Durant el meu servei, vaig comandar una companyia de camp durant la Guerra de Kargil (1999) per la qual vaig rebre un reconeixement i, posteriorment, vaig comandar un regiment d'enginyers en una àrea frontera. Considero que són l'epítom de la meva experiència executiva.

Vaig ser el cap de l'equip científic de l'expedició del Cos d'Enginyers de 1993 a Nanda Devi (7.816 metres), on també vaig realitzar una enquesta científica de les papallones del Parc Nacional. Liderar, organitzar i treballar amb un equip de científics multidisciplinaris d'institucions culturalment àmpliament dispares és un èxit del qual estic orgullós.

Vaig ser l'administrador en cap de l'escola preescolar de l'exèrcit a Fort William (Calcuta) durant tres anys (2012-2015). Es tractava de tenir cura de tots els aspectes de l'escola, inclosa la contractació del director i 15 professors, 20 treballadors més i més de 300 nens.

Vaig ser l'AA&QMG (administrador en cap) del Col·legi Nacional de Defense de Nova Delhi (juliol 2001-juliol 2004), una prestigiosa institució de defensa per a alts càrrecs de defensa i oficials del govern civil de l'Índia i de les nacions de tot el món. Vaig ser responsable de totes les funcions, inclosos els recursos humans (120 funcionaris governamentals i de defensa molt alts de l'Índia i països estrangers, al voltant de 100 empleats de les tres forces armades i de diverses agències governamentals), la gestió d'infraestructures, el transport, l'enllaç amb les ambaixades estrangeres i altres departaments governamentals, viatges internacionals, gestió financera i assumptes legals, i tenia un pressupost anual equivalent a uns 115.000 dòlars actuals. Vaig haver d'organitzar prop de 100 esdeveniments a l'any, incloent-hi dues gires a l'estranger per a sis delegacions en un o dos països cadascuna, dues vegades a l'any i altres sis gires al país.

En el meu darrer nomenament, vaig ser el coordinador del dispositiu militar Married Accommodation Project (MAP) a la seu del Comandament Oriental de l'Exèrcit Indi (2012-2015). Vaig ser responsable de la coordinació de tots els projectes MAP a Bengala Occidental i a tots els estats d'aquest, a l'est i nord-est de l'Índia, amb un valor total de 982 milions de crores (132 milions de dòlars el 2015).

També sóc un àvid naturalista aficionat que va fundar i orientar un premiat club de natura infantil, una activitat que requereix diferents habilitats i experiència.

Expertesa en la matèria. El candidat ha treballat o ha estat voluntari de manera significativa en una àrea rellevant per a la tasca de la Fundació i de la Junta. Aquestes àrees es determinaran anualment i poden incloure àrees com la creació de moviments globals i l'organització comunitària, el desenvolupament de productes i tecnologia de plataformes a nivell empresarial, les polítiques públiques i el dret, el sector del coneixement (per exemple, acadèmia/GLAM/educació), drets humans i justícia social, Internet obert/programari lliure i de codi obert, estratègia i gestió organitzativa, supervisió financera i finances, recaptació sense ànim de lucre de fons, recursos humans, governança de la junta.

14 anys (2008-actualitat). A més de la meva experiència en operacions, administració, recursos humans i gestió (descrita en seccions anteriors del formulari de membre de la junta), tinc experiència directa en el domini del GLAM.
 • He estat el director del Museu i Arxiu del Cos d'Enginyers, CME, a Pune, durant vuit anys, que implicava els quatre aspectes de GLAM, una organització que vaig reviure i per la qual vaig rebre un reconeixement.
 • Vaig ser oficial de biblioteca de la Biblioteca d'Oficials al Col·legi d'Enginyeria Militar, Pune (1987-1990). Personalment, he classificat la biblioteca amb dBASE III en un PC amb dues unitats de disquet i sense disc dur, procés en el qual he estat la primera persona de la meva institució a descobrir el primer virus de la història, el Brain.
 • Sóc consultor honorari de GLAM per al Museu i Arxiu dels Bombay Sappers, a Pune.
 • Actualment estic involucrat en un projecte d'història oral militar sobre la documentació de reminiscències personals de tots els rangs de la 20 Field Company (1812-actualitat) i el 110 Engineer Regt (1965-actualitat).

Diversitat: Context El candidat pertany o ha pertanyut a un grup que s'ha enfrontat a una discriminació històrica i una infrarrepresentació en estructures de poder (relacionades, per exemple, amb gènere, raça, ètnia, discapacitat, identitat LGBTQ+, classe social, estatus econòmic o casta).

Sí, soc una persona amb problemes mèdics de 59 anys, supervivent de leucèmia mieloide crònica (2007-actualitat). Faig mentor a dos nens/adults joves amb distròfia muscular de Duchenne al club de natura dels meus fills. Soc molt conscient i preocupat per l'accessibilitat, especialment per a persones amb problemes físics, de desenvolupament i mèdics.

Diversitat: Geografia El candidat contribuiria a la diversitat geogràfica general de la Junta Directiva, en funció de les regions geogràfiques on hagi viscut.

Sí, provenc de Pune, Maharashtra, a l'Índia, una nació del Sud Global que fins ara no ha estat representada en els voluntaris de la comunitat de la Junta Directiva. L'Índia té 27 comunitats lingüístiques i un total de 96 projectes Wikimedia (segons el que sé) i és la nació més complexa i lingüísticament diversa pel que fa als wikimedistes. També és una de les nacions que té el major nombre de consumidors de coneixement dels projectes Wikimedia.

Diversitat: Llengua El candidat és nadiu en un idioma diferent de l'anglès.

Sí, el meu primer idioma (llengua materna) és el konkani. Els meus altres idiomes d'ús diari són l'hindi i el marathi, tinc un domini gairebé nadiu en els dos idiomes. Com a oficial de les forces armades índies, he hagut d'interactuar amb persones de totes les parts de l'Índia (22 idiomes programats) que tenen poca capacitat de parlar anglès o hindi. Parlo anglès amb una fluïdesa gairebé nativa. Tinc alemany elemental perquè el vaig estudiar a l'escola i a la universitat.

Diversitat: experiència del sistema polític El candidat té una experiència considerable vivint i/o treballant per compartir coneixement en un context no democràtic, censura estatal o repressió.

No, tot i que l'Índia és un dels països democràtics més grans del món, les seves institucions democràtiques han estat en risc en els darrers anys i en l'entorn dominant, inclosa alguna legislació recent, la censura és un tema actualment preocupant i amenaça aspectes de llibertat d'expressió i dissidència legítima.