Jump to content

Redaktimi/Publikimi

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Editing/Publish and the translation is 68% complete.
Outdated translations are marked like this.

Ekipi i Redaktimit është duke planifikuar të ndryshojë emrin e butonit Save pagePublish page dhe Publish changes. “Publish page” do të përdoret kur ju do krijoni një faqe të re. “Publish changes” do të përdoret kur ju do të redaktoni një faqe ekzistuese. Emrat do të jenë në përputhje me të gjitha mjediset e redaktimit.[1][2]

Ky ndryshim do të ndodhë me siguri gjatë javës së 30 gusht 2016.

Ndryshimi do të shpallet në Lajmet Teknologjike kur do të ndodhë.

Nëse flisni rrjedhshëm në një gjuhë tjetër përveç anglishtes, ju lutem kontrolloni statusin e përkthimeve në translatewiki.net për Publish page dhe Publish changes.

Arsyeja kryesore për këtë ndryshim është për të shmangur ngatërrimin për redaktorët e rinj. Studimet hulumtuese të përsëritura për përdoruesit me redaktorët e rinj kanë treguar se disa redaktorë të rinj kanë besuar se Save page do të ruaj një kopje private të një faqeje të re në llogarinë e tyre, dhe jo se përfundimisht do të publikojnë ndryshimet e tyre në web. Është e rëndësishme që kjo pjesë e ndërfaqes së përdoruesit të jetë e qartë, pasi është e vështirë ta largosh informacionin publik pas publikimit. Ne besojmë se konfuzioni i shkaktuar nga butoni “Save page” rrit ngarkesën e punës për redaktorët me përvojë, të cilët duhet të pastrojnë informacionet të cilat njerëzit pa dashje i kanë nxjerrë, dhe ti raportojnë ato tek mbikqyrësit dhe administratorë për ti hequr ato. Qartësimi se çfarë butoni bën do të zvogëlojë këtë problem.

Beyond that, the goal is to make all the wikis and languages more consistent, and some wikis made this change many years ago.

The Legal team at the Wikimedia Foundation supports this change.

Making the edit interface easier to understand will make it easier to handle licensing and privacy questions that may arise.

Any help pages or other basic documentation about how to edit pages will also need to be updated, on-wiki and elsewhere.

On wiki pages, you can use the wikitext codes {{int:Publishpage}} and {{int:Publishchanges}} to display the new labels in the user's preferred language.

Për cilësimet e gjuhës në parapëlqimet e llogarisë tuaj, ky kod wikitext prodhon “Publish page” dhe “Publish changes”.

Ju lutemi ndajeni këtë lajm me anëtarët e komunitetit të cilët mësojnë redaktorët e rinj dhe me të tjerët të cilët mund të jenë të interesuar.


Questions

If you have questions about this change, please leave a message on the talk page.