Jump to content

Translation requests/WMF/Fundraising pages/Дарения

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

(ang) (ar) (ast) (bg) (br) (ca) (cs) (de) (en) (el) (eo) (es) (et) (eu) (fr) (gl) (hu) (ia) (id) (it) (ja) (ko) (nl) (nn) (pl) (pt) (ro) (ru) (sl) (sr) (su) (sv) (th) (tr) (ur) (vi) (wa) (zh) edit


Представете си свят, в който всеки има достъп
до сумата на човешкото познание. Това е нашата цел.

И се нуждаем от Вашата помощ.

Фондация Уикимедия е организация с идеална цел, която осигурява компютърните и мрежови ресурси на свободната енциклопедия Уикипедия и редица други проекти, като Общомедия, УикиИзточник, УикиЦитат, УикиКниги и УикиРечник.

Целта на организацията е да предостави свободни знания на всички хора на планетата. Осъществявайки тази цел чрез поддръжка, развитие и разпространение на свободно съдържание, Уикимедия разчита на обществени дарения, за да издържа уики-проектите си.

Как помага Вашето дарение

Нашите сайтове не съдържат реклами. Всеки може безплатно да чете, редактира или използва по друг начин нашето съдържание. Изцяло разчитаме на дарения, за да финансираме нашите проекти. Изключителният растеж на съдържанието ни и достъпа до него изискват редовно обновяване на техниката, за да се предотвратят прекъсвания, и за да се запази функционалността. Другите ни разходи включват разноските по мрежовия достъп, наема за изчислителния център, регистрацията на домейни, спонсорирането на софтуерния развой, а понякога и разноски по пътувания. Вижте плана за увеличаване на техническите ресурси за подробности относно бъдещите ни покупки.

Фондация Уикимедия също се нуждае от помощ, за да продължи водещата си роля в областта на колаборативното създаване на съдържание. Освен това търсим възможности за финансиране на разпространението на съдържанието ни на места, които нямат достъп до Интернет. Всяко дарение ще е от голяма полза. Ако имате въпроси относно даренията или Фондация Уикимедия, моля свържете се с нас.

Дарения за Фондация Уикимедия

Онлайн дарения

Можете да дарите онлайн чрез MoneyBookers или PayPal, като последвате следните препратки. Името на нашите сметки в MoneyBookers и PayPal е donation@wikipedia.org. Моля обърнете внимание, че, за разлика от MoneyBookers, PayPal засега не позволяват плащания от български адреси/кредитни карти.

<html>

<a href="http://www.moneybookers.com/app/?rid=312838/" target="_blank"><img style="border-width: 1px; border-color: #8B8583;" src="http://www.moneybookers.com/images/banners/88_en_intl.gif" width="88" height="31" border="0" alt="MoneyBookers" /></a>

</html>

В повечето случаи, таксите на MoneyBookers са по-ниски от тези на PayPal.


С PayPal са възможни еднократни, месечни и годишни дарения (анулиране на PayPal абонаменти). Не е нужно да създавате сметка в PayPal, за да направите еднократно дарение чрез тях.

Дарения в щатски долари:
еднократно - месечно - годишно
Дарения в британски лири:
еднократно - месечно - годишно
Дарения в канадски долари:
еднократно - месечно - годишно
Дарения в австралийски долари:
еднократно - месечно - годишно
Дарения в японски йени:

еднократно - месечно - годишно

Дарения по пощата

Можете да пращате дарения и по пощата. Използвайте адреса на главния офис на Уикимедия:

Wikimedia Foundation Inc.
204 37th Ave N, #330
St. Petersburg, FL 33704

Ако изпращате дарения от място извън САЩ, моля имайте предвид, че за предпочитане са пощенски записи и чекове, платими от американски банки, за да се избегнат разходи по изтеглянето. Таксите по обработката на чекове или платежни нареждания на банки извън Щатите могат да надхвърлят 50 щ.д. Международни пощенски платежни нареждания, платими в САЩ, са достъпни в пощенските клонове на много страни и биха осигурили получаването на цялата сума при Уикимедия. Моля не изпращайте пари в брой по пощата.

Дарения по банков път

Дарения по банков път могат да се изпращат на немския клон на Фондация Уикимедия. Моля отбележете в полето "плащане за" думата "Spende" ("дарение").

Получател: Wikimedia Deutschland e.V.
Банка: Bank für Sozialwirtschaft, Berlin
Сметка: 3287300
Банков код: 10020500
BIC: BFSWDE31BER
IBAN DE05 1002 0500 0003 2873 00

Забележка: Моля обърнете внимание, че нито тази страница, нито препратките към нея в проектите на Уикимедия, представляват настояване за дарение. Нашият лиценз гарантира, че Вие сте, и ще продължавате да бъдете свободни да ползвате нашето съдържание, без значение дали можете да си позволите да направите дарение.