Jump to content

Translation requests/WMF/Fundraising pages/Giften

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

(ang) (ar) (ast) (bg) (br) (ca) (cs) (de) (en) (el) (eo) (es) (et) (eu) (fr) (gl) (hu) (ia) (id) (it) (ja) (ko) (nl) (nn) (pl) (pt) (ro) (ru) (sl) (sr) (su) (sv) (th) (tr) (ur) (vi) (wa) (zh) edit


Stel je een wereld voor waar alle mensen vrije toegang hebben tot alle kennis.
Aan die doelstelling werken wij.

En uw hulp hebben we hierbij nodig.

 

Ter informatie:325 000 USD = 269 799 EUR

De Wikimedia Foundation is een vereniging zonder winstoogmerk met als doelstelling iedereen vrije informatie ter beschikking te stellen. Wij werken aan dit doel door het onderhouden, ontwikkelen en verdelen van vrije informatie. Wikimedia is afhankelijk van giften om de projecten te bekostigen.

Dankzij de servers en het netwerk van van de Wikimedia Foundation kunnen duizenden mensen werken aan de projecten van de foundation; Wikipedia, de vrije encyclopedie, WikiWoordenboek, Wikiquote, Wikibooks, Wikinews, Wikisource en Wikimedia Commons. Dit alles is kosteloos beschikbaar voor het publiek.

Hoe uw gift kan helpen

Al onze websites zijn reclamevrij. Dit om ons zo neutraal mogelijk te kunnen opstellen. Bezoekers kunnen volledig gratis alles lezen en zelfs bewerken. Het is toegestaan om teksten van de projecten van Wikimedia elders te gebruiken.

Wikimedia en haar projecten werken volledig met vrijwilligers. Maar er zijn onkosten. Om dit alles te bekostigen zijn we volledig afhankelijk van giften van de gebruikers van onze media. Het aantal gebruikers van onze diensten is in een zeer sterk stijgende lijn.

Doe een gift

Via overschrijving

België

U kan vanuit België een storting toen direct aan de Wikimedia Foundation via een Belgisch rekeningnummer: 068-9999995-01

Nederland & EU

Vanuit Nederland is het ook vrij eenvoudig om via een EU-overschrijving een gift aan Wikimedia te doen.

IBAN BE43-0689-9999-9501
BIC (swift code) GKCCBEBB
Begunstigde: Wikimedia Foundation
Dexia bank - Pachecolaan 44 - 1000 Brussel

Een overschrijving naar België kost binnen de EU hetzelfde als een nationale overschrijving als u de IBAN en BIC code gebruikt. In praktijk is dat gratis of bijna gratis. Mogelijk heeft u hiervoor wel speciale formulieren nodig. Neemt u hiervoor contact op met uw financiële instelling.

online

U kunt online een gift doen via PayPal of MoneyBookers via de formulieren hieronder. Ons account voor deze is donation@wikipedia.org. Via PayPal heeft u de optie om een eenmalige gift te doen of een doorlopende; maandelijks of jaarlijks. Een PayPal-account hebben is niet nodig, alleen een kredietkaart. (annuleer een doorlopende opdracht).

<html>

<a href="http://www.moneybookers.com/app/?rid=312838/" target="_blank"><img style="border-width: 1px; border-color: #8B8583;" src="http://www.moneybookers.com/images/banners/88_en_intl.gif" width="88" height="31" border="0" alt="MoneyBookers" /></a>

</html>

Bij een gift via MoneyBookers zal Wikimedia meer overhouden na kosten dan bij PayPal.

Gift in U.S. Dollar:
Eenmalig - Maandelijks - Jaarlijks


Via de post

U kan ook per post een cheque opsturen naar Wikimedia.

Wikimedia Foundation Inc.
200 2nd Ave. South #358
St. Petersburg, FL 33701-4313
United States of America

Als u een cheque verstuurt controleer dan of deze inwisselbaar is in de VS. De kosten verbonden aan het inwisselen van uw cheque kunnen snel oplopen voor de Wikimedia Foundation. Een internationale transfer via de post is meestal de voordeligste werkwijze. Gelieve geen bankbiljetten per post te versturen.

Voorbehoud: Merk op dat deze pagina noch enig andere pagina die naar hier zou verwijzen op enige Wikimedia website opgevat moet worden als een verzoek om te betalen. Onze licentie geeft u de waarborg dat u vrij, nu en in de toekomst, onze informatie mag gebruiken onafhankelijk van het geven van een gift.

Wikimedia promotiemateriaal

Wikipedia promotiemateriaal bij Cafe Press: US$5 van elke aankoop gaat naar de Wikimedia Foundation.