Jump to content

Translation requests/WMF/Home/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

Hoofdpagina

[edit]

Stel u een wereld voor waarin iedereen vrije toegang heeft tot alle kennis. Aan die doelstelling werken wij.
En daarbij hebben wij uw hulp nodig. Steun de Wikimedia Foundation door vandaag nog een gift te doen.

Lees over de laatste nieuwtjes van de Wikimedia Foundation.

Steun ons

[edit]

De Wikimedia Foundation is vooral afhankelijk van de vrijgevige steun van onze gebruikers. Daarom roepen we u op bij te dragen in tijd, geld of hardware. Op de weldoeners-pagina staan de bedrijven en individu's die de Wikimedia-projecten het meest hebben ondersteund. De Wikimedia Foundation onderschrijft niet noodzakelijk de activiteiten van de bedrijven en organisaties die haar steunen.

De Wikimedia Foundation is in de Verenigde Staten ingeschreven als een 501(c)(3)-organisatie zonder winstoogmerk, en giften van burgers van de VS zijn aftrekbaar voor de belastingen. Giften van burgers buiten de VS kunnen, afhankelijk van welk land, ook aftrekbaar zijn. Zie aftrekbaarheid van giften voor details. Zie onze fondsenwervingspagina voor details over het schenken via PayPal, MoneyBookers, per post of overboeking. Voor alle andere manieren, zie de contactinformatie.

Wist u dat?

[edit]

Wist u dat Wikimedia Commons een multimediaverzameling is dat meer dan 43.000.000 multimediabestanden bevat?

Wikimedia-vrijwilliger Brianna Laugher stelt Wikimedia Commons voor:

Welkom bij Wikimedia Commons.

Toen Wikimedia Commons drie jaar geleden opgericht werd om het overbodig te maken dat men dezelfde afbeelding op 200 verschillende wiki's moet uploaden, begon het als een centrale mediaverzameling die het leven gemakkelijker maakt voor Wikimedia-gebruikers. Sindsdien is het snel gegroeid tot een meertalige gemeenschap van fotografen, illustratoren, scanners, audiobewerkers, vertalers, organisatoren en schrijvers.

Lees meer... (Engels)

Bedrijfsdetails

[edit]

De Wikimedia Board of Trustees vormt het bevoegd gezag in de Wikimedia Foundation Inc., en bestuurt de Foundation. Het Foundation-reglement staat ter inzage op de pagina Wikimedia Foundation-reglement. Ander beleid van het Board kunt u zien op de beleidspagina.

De Foundation beheert het budget, dat vooral wordt gebruikt voor computerapparatuur en hosting. Andere kosten betreffen werknemers voor de Wikimedia-projecten, hoewel de meeste mensen vrijwilligers zijn. Deze site geeft een lijst met notities van Board-vergaderingen.

De laatste beslissingen van het Board kunt u vinden op de pagina "Resolutions".

Inside Wikimedia

[edit]
Watch the "Inside Wikimedia" video.

Jaarverslag

[edit]
2007/2008 Annual Report
2007/2008 Annual Report
Read the 2007/2008
Wikimedia Foundation
Annual Report

Laatste persberichten

[edit]

--- content begins here ---

Nieuws in juli

[edit]

beschikbaar op {{News-nl/2009-07}}

¡Viva Wikimanía! ¡Buenos Aires los espera! / Buenos Aires verwacht u!
De inschrijvingen voor Wikimania 2009 in Buenos Aires zijn nu geopend. Lees meer. (20 juli 2009)


NIH en Wikimedia Foundation werken samen om de online informatie over gezondheid te verbeteren
De organisaties slaan de handen in elkaar om de informatie over gezondheid en wetenschap toegankelijker en betrouwbaarder te maken. Lees meer. (14 juli 2009)


De Ford Foundation schenkt een gift aan Wikimedia Commons
Een bedrag van $300,000 zal individuen over heel de wereld aansporen om educatieve foto's, illustraties, video's en geluidsbestanden te delen. Lees meer. (1 juli 2009)


Zie current events voor meer informatie.


Privacybeleid: Als u de Wikimedia-websites doorzoekt, worden alleen serverlogboeken bijgehouden. Als u bijdraagt aan de Wikimedia-projecten, dan publiceert u elk woord op het internet. Ga ervan uit dat alles wat u erop schrijft voor altijd bewaard wordt. Dit betreft artikelen, maar ook gebruikerspagina's, overlegpagina's en andere pagina's op de websites. Zie het officiële beleid voor alle details.