Translation requests/WMF/Home/hr

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki

Glavna stranica[edit]

Zamislite svijet u kojem svaka osoba ima slobodan pristup cjelokupnom ljudskom znanju. To je naš cilj.
I trebamo vašu pomoć. Podržite Zakladu Wikimedija i donirajte danas.

Wikimedijin blog[edit]

Čitajte o najnovijim vijestima i mislima Zaklade Wikimedija.

Podržite nas[edit]

Zaklada Wikimedija velikim se dijelom oslanja na velikodušnu podršku naših suradnika. Molimo vas da danas razmislite o donaciji, bilo vremena, novca ili hardvera. Stranica mecenâ posvećena je nekima od kompanija i pojedinaca koji potpomažu Wikimedijine projekte. Zaklada Wikimedija ne podržava nužno djelovanja svojih korporativnih mecenâ.

Zaklada Wikimedija uređena je kao 501(c)(3) neprofitna organizacija u Sjedinjenim Američkim Državama i donacije državljanâ SAD-a računaju se kao porezni odbici. Također, donacije državljanâ drugih državâ možda se mogu računati kao porezni odbici. Pogledajte donacije kao porezni odbici za više informacija. Pogledajte našu stranicu o prikupljanju donacija za informacije o doniranju putem PayPala, Moneybookersa, poštom ili izravnim depozitom. Za ostale načine doniranja, molimo kontaktirajte nas.

Jeste li znali?[edit]

Jeste li znali da je Zajednički poslužitelj skladište multimedijskog sadržaja koje ima više od 43,000,000 multimedijskih datoteka?

Wikimedijina volonterka, Brianna Laugher, predstavlja Vam Zajednički poslužitelj:

Dobrodošli na Zajednički poslužitelj.

Osnovan prije samo tri godine kako bi se izbjeglo postavljanje iste slike na 200 različitih wikija, Zajednički je poslužitelj započeo kao središnje multimedijsko skladište, pojednostavljujući život Wikimedijinim suradnicima. Otada je vrlo brzo izrastao u višejezičnu zajednicu fotografâ, ilustratorâ, korisnikâ skenera, izrađivačâ audio datoteka, prevoditeljâ, organizatorâ i označivačâ.

Više...

O korporaciji[edit]

Wikimedijin Odbor povjerenika najviši je korporativni autoritet u Zakladi Wikimedija te ima moć određivati aktivnosti Zaklade. Ovdje možete pronaći Statut Zaklade Wikimedija. Ostala pravila koja je donio Odbor možete pronaći ovdje.

Zaklada upravlja proračunom, koji se uglavnom koristi za kompjutorsku opremu i web-hosting. Drugi troškovi uključuju ljudske resurse nužne za održavanje Wikimedijinih projekata, iako većina ljudi volontira. Ova web stranica sadrži zapisnike sa sastanaka Odbora.

Najnovije odluke Odbora mogu se naći među rezolucijama.

Najnovije vijesti[edit]

Pogledajte trenutačne događaje za više informacija.

Template:OurProjects-hr


Zaštita privatnosti: Ako samo čitate sadržaj stranica Wikimedijinih projekata, ne sakuplja se više informacija nego što se obično sakuplja u logovima servera na Internet stranicama uopće. Ako doprinosite Wikimedijim projektima, vi objavljujete svaku riječ svog doprinosa. Ako nešto napišete, pretpostavite da će to biti vječno čuvano. Ovo uključuje članke, suradničke stranice, stranice za razgovor i ostale stranice. Pogledajte službena pravila za sve informacije.