Избори на Фондация Уикимедия/2017/Комитет за разпределение на средства/Покана за кандидатстване

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
Info Изборите приключиха на 11 юни 2017. Гласове повече няма да се приемат.
Резултатите бяха обявени на или преди 19 юни 2017. Моля, помислете за оставяне на отзиви по отношение на изборите през 2017 г. на направената след изборите страница.

Търсят се 5 нови члена и омбудсман, които да се присъединят към Комитета за разпределение на средства

Скъпи уикимедианци,

Както може би знаете, Комитетът за разпределение на средства (КРС) е комитет от доброволци, който дава препоръки на Съвета на настоятелите за това как да се харчат средства за постигане на целите на движението. Всяка година КРС се събира два пъти на място, за да обсъди предложенията за годишния план за грантове, подадени от филиали и партньори от уикимедианското движение. Предоставени чрез процес на участие, прозрачно и сътрудничество, тези средства се използват от организациите за разширяване и задълбочаване на участието и за създаване и подобряване на качествено съдържание в проектите на Уикимедия.

Както е предвидено в рамките на КРС, тази година се освобождават пет избираеми места в комитета, както и позицията на омбудсман. Работата в този комитет е възможност да задълбочите ангажираността си в движението, да изградите лидерски умения и опит и да работите в тясно сътрудничество с други колеги, които имат интерес да помагат на движението да постигне по-голямо въздействие.

Ангажиментите са значителни: от вас се очаква да присъствате най-малко на две срещи "на място" всяка година с продължителност до 5 дни, като освен това ще преглеждате повече от 15 предложения и други важни документи всяка година. За повечето членове на комитета участието в срещите включва и значителни международни пътувания. Имайте предвид, че комисията ще се срещне за период от четири/ пет дни в средата на ноември, вероятно в Сан Франциско, така че трябва да сте на разположение през този период. Другата задължителна среща на масто обикновено се случва около средата на май.

Търсим разнообразна група от хора със следните характеристики:

  • Опитът в управлението или оценяването на програми, в или извън уикимедианското движение;
  • Опит с грантове (да сте получавали или управлявали грантове или да имате опит в предоставянето им);
  • Познаване и разбиране за, и доверие към вас в уикимедианското движение и в проектите на Уикимедия (т.е. опит с програми на Уикимедия, организации на Уикимедия или водещи роли в уики);
  • Искаме да постигнем полово, географско и езиково многообразие в комитета, както и опит с разнообразни роли в уикимедианското движение (напр. редактори на съдържание, лидери по програми, лидери на потребителски групи, функционери, членове на управителни съвети на сдружения)

За да намерите повече информация за изискванията за допустимост, как да номинирате кандидати или да публикувате своя самостоятелна номинация, моля, посетете началната страница на изборите:

Моля, свържете се с мен по всякакви въпроси.

Поздрави,
Делфин Менар
Програмен директор, Годишен план за грантове

Полезни връзки

Комитет за разпределение на средства