Jump to content

Wikimedia Foundation elections/2021/Candidates/Rosie Stephenson-Goodknight/nl

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation elections/2021/Candidates/Rosie Stephenson-Goodknight and the translation is 100% complete.

Rosie Stephenson-Goodknight

Rosiestep (talk meta edits global user summary CA  AE)

Details van de kandidaat
WikiConference Noord-Amerika 2019
Videoboodschap
  • Redactioneel:
    • Wikimediaan sinds: Juni 2007
    • Actieve wiki's: Engels Wikipedia, Commons, Wikidata
statement (Not more than 450 words) Over mij

Ik werd in 2007 redacteur op de Engelstalige Wikipedia; Administrateur sinds 2009. In 2014 heb ik WikiProject Vrouwelijke Schrijvers opgericht. Als een groot voorstander van de kracht van vrijwilligerswerk en gemeenschapsorganisatie, ben ik zeer actief geweest in de wereld van de affiliaties. In 2015 was ik medeoprichter van Vrouwen in het rood en WikiWomen's gebruikersgroep. In 2016 werd ik lid van de Board van Wikimedia District of Columbia (WMDC); werd verkozen tot lid van de Affiliatiecommissie (AffCom); en werd geëerd als co-Wikimediaan van het Jaar, terwijl Women in Red op de shortlist stond voor de ITU/UN Women GEM-TECH-prijs. Ik was mede-begunstigde voor WikiConferentie Noord-Amerika 2016 en mede-oprichter van de WikiConferentie Noord-Amerika . In 2017 werd ik verkozen tot WMDC vice-president en AffCom-secretaris. Sinds 2016 ben ik betrokken bij bewegingsstrategie (MS) en ben ik lid geworden van de Community Health Working Group in 2018. In hetzelfde jaar ben ik geridderd door de Republiek Servië, het thuisland van mijn familie, deels vanwege mijn Wikipedia-werk. Sinds 2019 ben ik verbonden aan WikiCred. In 2020 is het artikel dat ik heb gemaakt over Maria Lauder geëerd als het 6e miljoenste artikel op de Engelse Wikipedia. Ook in 2020 werd ik verkozen tot AffCom-voorzitter; dit jaar herkozen. Ik heb een BS-graad in Business Management en een Master of Business Administration. Mijn professionele carrière was gericht op contractmanagement, projectmanagement, talentacquisitie; ging in 2016 met pensioen. Ik heb gediend als adjunct professor (organisatiegedrag; zorgadministratie) en docent (talentacquisitie). In 2017 was ik WMF-contractant, de eerste in dat contract. Sinds 2017 ben ik een Gastwetenschapper aan de Northeastern Universiteit.

Over mijn doelen
  1. Ik pleit voor diversiteit in zijn vele vormen/perspectieven, waaronder (alfabetische) inhoud, donateurs, redacteuren, enthousiastelingen, partners, lezers, enzovoort.
  2. Ik ben een ervaren redacteur op EN-WP (+220K bewerkingen, 1.300+ DYK-artikelen, 5.300+ artikelen aangemaakt). Ook +6K WikiCommons uploads (voornamelijk foto's uit het publieke domein). Ook +44K Wikidata-bewerkingen, (inclusief Wikidata WikiProject Women Writers in Review). Ik vertrouw op en ondersteun technologie, AI-ontwikkeling, hulpmiddelen en onze technische gemeenschap.
  3. Mijn eerste werk in de MS Community Health Working Group was gericht op community interviews en dataverzameling. Toen we aanbevelingen ontwikkelden, concentreerde mijn focus zich op vaardigheidstraining, veiligheid in de gemeenschap, nieuwkomerervaring (redacteuren, affiliaties, WMF-personeel, BoT en organisatorische partners), en leiderschapsontwikkeling. Ik blijf me inzetten voor deze onderwerpen.
  4. Meer ondersteuning voor maatschappelijke organisaties. Ik wil graag dat we de Global Council en Hubs oprichten om meer rechtvaardige modellen te bieden voor bestuur, belangenbehartiging, capaciteitsopbouw en toewijzing van middelen. Ik denk dat ze ook een positief effect zullen hebben op het lezerspubliek, partnerschappen, enz. Ik ondersteun het voortbestaan van affiliaties en pleit voor inspanningen om hen te helpen gedijen; hetzelfde geldt voor niet-aangesloten gemeenschappen (bijv. Women in Red).
Top 3 Board priorities Een nieuwe CEO aannemen en inwerken

Verbeteren van de governance door de Raad van Bestuur en de PR

Bewegingsstrategie blijven steunen

Top 3 Movement Strategy priorities Zorgen voor gelijkwaardigheid in besluitvorming

Zorgen voor veiligheid en inclusie

investeren in de ontwikkeling van vaardigheden en leiderschap

Verificatie Identiteitsverificatie uitgevoerd door medewerkers van de Wikimedia Foundation en verificatie van geschiktheid uitgevoerd door de Verkiezingscommissie
Verkiesbaarheid: Geverifieerd
Geverifieerd door: Matanya (talk) 20:20, 1 July 2021 (UTC)[reply]
Identificatie: Geverifieerd
Geverifieerd door: Joe Sutherland (Wikimedia Foundation) (talk) 18:18, 29 June 2021 (UTC)[reply]
Trustee Evaluation Form
Trustee Evaluation Form
Years of Experience
<1 1–2 2–5 5–10 10+

Wikimedia experience. The candidate is a dedicated contributor to the Wikimedia movement. Eligible contributions include: contributions to the Wikimedia projects, membership in a Wikimedia organization or affiliate, activities as a Wikimedia movement organizer, or participation with a Wikimedia movement ally organization.

10+ jaar: Ik ben sinds 2007 Wikimediaan. Ik heb gediend als admin, mede-oprichter van Affiliatie, AffCom-officier, lid van de Movement Strategy Werkgroep. Wanneer er een gelegenheid is om dat te doen, praat ik over de wiki-beweging (pers; presentaties; conferenties). Omdat ik relaties heb met gemeenschappen over de hele wereld, niet alleen Engelssprekend, begrijp ik hun behoeften, vooral die van de affiliaties. Daarnaast heeft Women in Red geholpen bij het opbouwen van een wereldwijd netwerk van vrouwen rond de Wikimedia-beweging.

Board experience. The candidate has served on the board of trustees/directors or other similar governing body of a nationally- or globally-focused organization (non-profit, for-profit, or governmental).

<1 jaar: Hoewel ik niet in een nationaal/mondiaal bestuur heb gezeten, ben ik wel lid/functionaris van een regionaal bestuur, Wikimedia District of Columbia (sinds 2016). Hoewel Women in Red geen geregistreerde non-profitorganisatie is, is het een wereldwijde organisatie zoals erkend door ITU/UN Women die het in 2016 op de shortlist zette voor de GEM-TECH-prijs.

Executive experience. The candidate has worked at an executive level for an organization, department, or project of comparable (or greater) size, complexity, and scope to the Wikimedia Foundation.

Nee. Ik heb geen leidinggevende ervaring op deze schaal. Maar ik heb van 1993 tot 2009 jaarlijkse budgetten van meerdere miljoenen dollars beheerd voor een Amerikaanse overheidsaannemer in de gezondheidszorg, waarbij ik in die tijd als vertegenwoordiger van het bedrijf in juridische zaken heb gediend. Ik heb een postdoctoraal certificaat in Executive Healthcare Leadership van de Universiteit van Californië, San Diego.

Subject matter expertise. The candidate has worked or significantly volunteered in an area relevant to the work of the Foundation and the Board. Such areas will be determined on an annual basis and may include areas such as Global movement building and community organization, enterprise-level platform technology and/or product development, public policy and the law, knowledge sector (e.g., academia/GLAM/education), human rights and social justice, open Internet/free and open source software, organizational strategy and management, finance and financial oversight, non-profit fundraising, human resources, board governance.

10+ jaar: Ik ben sinds 2016 betrokken bij Movement Strategy, onder meer als lid van de Community Health Working Group. Als lid van AffCom sinds 2016 (voorzitter sinds 2020) heb ik ervaring met gemeenschapsontwikkeling en conflictoplossing/-beheersing. Tien jaar lang heb ik de genderkloof op het gebied van inhoud van Wikipedia aangepakt. Sinds 2017 ben ik Gastwetenschapper aan de Northeastern University (Boston) en richt ik me op vrouwelijke schrijvers van vóór de twintigste eeuw en hun werken. In mijn professionele leven heb ik 15 jaar ervaring met contractmanagement en projectmanagement; 15 jaar ervaring in Talent Acquisition inclusief C-level functies. De titel van mijn masterscriptie was: "Een tweejarig strategisch IT-plan voor een non-profit".

Diversity: Background The candidate belongs or belonged to a group that has faced historical discrimination and underrepresentation in structures of power (related to, for example, gender, race, ethnicity, disability, LGBTQ+ identity, social class, economic status, or caste).

Ja. Ik ben een vrouw van in de 60.

Diversity: Geography The candidate would contribute to the overall geographic diversity of the Board of Trustees, based on the geographic regions where they have lived.

Nee. Ik ben geboren in de VS uit in Joegoslavië geboren ouders die elkaar ontmoetten in een post-WWII DP camp. Ik ben opgegroeid in een Servisch sprekend gezin met familieleden van 3 generaties; Engels was de tweede taal. Deze opvoeding droeg bij aan mijn levenslange interesse in geografische en culturele diversiteit (reisde naar 30+ andere landen; ontving 8 buitenlandse uitwisselingsstudenten; stuurde mijn 2 zonen in hun schooljaren naar andere continenten als buitenlandse uitwisselingsstudenten). In 2016 heb ik meegewerkt aan de ontwikkeling van een geografisch-hub-gebaseerd conferentiemodel (WCNA) (mede-begunstigde; Lid van het kernteam sinds de oprichting) die een gebruikersgroep werd (mede-oprichter), de enige partner met een conferentiethema binnen onze beweging.

Diversity: Language The candidate is a native speaker of a language other than English.

Ja. Mijn moedertaal (thuistaal uit mijn kindertijd) is Servisch. EN (N); ES (1-2); FR (1-2). Taal- en culturele identiteitskwesties hebben mijn interesse, bijvoorbeeld de talen van Joegoslavië.

Diversity: Political system experience The candidate has substantial experience living in and/or working to share knowledge in a non-democratic, state-censoring, or repressive context.

Ik heb niet in een niet-democratisch, staatscensurerend of repressief land gewoond. Al meer dan tien jaar deel ik echter kennis over vrouwen die dit hebben gedaan via de Wikipedia-biografieën die ik heb gemaakt, bijvoorbeeld Margarita Ortega, Deolinda Rodrigues Francisco de Almeida, Konkordiya Samoilova en Tang Qunying.