Jump to content

Wikimedia Foundation elections/2021/Candidates/Victoria Doronina/ca

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation elections/2021/Candidates/Victoria Doronina and the translation is 100% complete.

Viktoria Doronina

Viktoria Doronina (Victoria)

Victoria (talk meta edits global user summary CA  AE)

Resum de dades
Imatge d'un vídeo promocional de Wikimedia
 • Personals:
  • Nom: Viktoria Doronina
  • Ubicació: Manchester, Regne Unit
  • Llengües: rus, anglès, bielorús, ucraïnès
 • Editorials:
  • Wikimedista des de: 2007
  • Wikis on és actiu: Viquipèdia en rus, Viquipèdia en anglès, Commons, Viccionari en rus
statement (Not more than 450 words) Soc originària de Bielorússia, una part antiga de la URSS i ara l'última dictadura d'Europa. Em vaig graduar a la Universitat Estatal de Bielorússia i vaig fer el doctorat en Biologia Molecular a Edimburg (Regne Unit). Actualment treballo com a oficial tècnica a la Facultat d'Educació de la Universitat Metropolitana de Manchester (Regne Unit).

Vaig començar a col·laborar a la Viquipèdia en rus el 2006 i em vaig convertir ràpidament en administradora activa. Vaig servir dues vegades al Comitè d'Arbitratge i com a mediadora en temes d'Armènia-Azerbaidjan i LGBTQ+. De fet, vaig ser una de les iniciadores del sistema de mediació que encara és vigent. He estat fent contribucions menors a la Viquipèdia en anglès, Wikidata, Commons i al Viccionari en rus.

Conec els editors de les Viquipèdies en ucraïnès, polonès i bielorús (les dues). Vaig participar en la creació del capítol rus de la la WMF (Wikimedia RU), tot i que no tinc cap paper formal perquè sóc ciutadana estrangera. Vaig rebre la Beca de la Comunitat Wikimedia, escrivint una història de la Viquipèdia en rus i vaig formar part del Comitè de Beques.

Quan el 2019 Putin va amenaçar de substituir la Viquipèdia en rus per una enciclopèdia progovernamental, vaig concedir una entrevista a un canal de televisió opositor. Vaig predir que no en sortiria res, només algun diner malgastat. I la Viquipèdia en rus amb els seus 1,7 milions d'articles encara és accessible per a tots els russòfons.

L'actual Junta està fent un bon treball mantenint la infraestructura existent i millorant l'experiència de l'editor. Tanmateix, com passa amb qualsevol moviment madur, hi ha un problema a l'hora d’atraure i retenir nous editors, sobretot si pertanyen a grups minoritaris.

El moviment Wikimedia havia estat un disruptor, desafiant i triomfant amb èxit sobre els antics guardians, com ara les enciclopèdies tradicionals i l'Acadèmia. Malauradament, els disruptors s'han convertit en els nous guardians. Els nous guardians són gairebé exclusivament homes grans del Nord Global. Tinc experiència ajudant els nous editors, principalment dones, i LGBTQ, que la comunitat en línia sigui hostil als novells, exigint la perfecció des de la primera edició.

Crec que hi ha maneres d’ajudar aquests nous editors. Projectes com GLAM i Viquipedistes residents són ideals per als editors establerts. Tot i això, els projectes existents haurien de complementar-se amb programes a mig termini per als nous editors més enllà de les hackatons d'un dia. Tots sabem que és tan impossible contribuir al contingut després d'un dia com impossible parlar una llengua estrangera després d'un "curs immersiu".

Crec que si soc elegida puc ser una força positiva a la WMF.

Top 3 Board priorities Proporcionar una supervisió independent de les activitats existents.

Desenvolupar una estratègia de moviment d'evolució i regeneració a llarg termini.

Promoure el moviment Wikimedia al Sud Global i entre els grups minoritaris.

Top 3 Movement Strategy priorities Mantenir una alta qualitat del contingut existent i ampliar-lo.

Trobar noves maneres de conservar els editors existents i d'atraure'n de nous.

Pensar en el futur, com ara expandir el moviment cap als nous mitjans.

Verificació Verificació realitzada pel Comitè Electoral o per personal de la Fundació Wikimedia.
Elegibilitat: Verificat
Verificat per: Matanya (talk) 20:41, 1 July 2021 (UTC)[reply]
Identificació: Verificat
Verificat per: Joe Sutherland (Wikimedia Foundation) (talk) 18:13, 29 June 2021 (UTC)[reply]
Formulari d'avaluació de membre de la Junta
Formulari d'avaluació de membre de la Junta
Anys d'experiència
<1 1–2 2–5 5–10 10+

Experiència a Wikimedia. El candidat és un col·laborador dedicat al moviment Wikimedia. Les contribucions elegibles inclouen: contribucions als projectes Wikimedia, pertinença a una organització o filial de Wikimedia, activitats com a organitzador del moviment Wikimedia o participació amb una organització aliada del moviment Wikimedia.

+10 anys:
des de 2006 — editora a la Viquipèdia en rus, nom d'usuari Mstislavl, després Viktoria
2009, 2012 — membre del Comitè d'Arbitratge rus

Experiència a una junta. El candidat ha estat membre de la junta o d'altres òrgans de govern similars d'una organització a nivell nacional o mundial (sense ànim de lucre, amb ànim de lucre o governamental).

___

Experiència executiva. El candidat ha treballat a nivell executiu per a una organització, departament o projecte de mida, complexitat i abast comparable (o superior) a la Fundació Wikimedia.

Amb el suport de Wikipedia RU, vaig gestionar un grup científic de fins a 10 persones

Expertesa en la matèria. El candidat ha treballat o ha estat voluntari de manera significativa en una àrea rellevant per a la tasca de la Fundació i de la Junta. Aquestes àrees es determinaran anualment i poden incloure àrees com la creació de moviments globals i l'organització comunitària, el desenvolupament de productes i tecnologia de plataformes a nivell empresarial, les polítiques públiques i el dret, el sector del coneixement (per exemple, acadèmia/GLAM/educació), drets humans i justícia social, Internet obert/programari lliure i de codi obert, estratègia i gestió organitzativa, supervisió financera i finances, recaptació sense ànim de lucre de fons, recursos humans, governança de la junta.

2012 - Membre del Comitè de Beques de Wikimedia
2011 - Becada de la Comunitat Wikimedia
2010 - Presentació a Wikimedia Conference

Diversitat: Context El candidat pertany o ha pertanyut a un grup que s'ha enfrontat a una discriminació històrica i una infrarrepresentació en estructures de poder (relacionades, per exemple, amb gènere, raça, ètnia, discapacitat, identitat LGBTQ+, classe social, estatus econòmic o casta).

Soc una dona bielorussa/jueva d'un estat patriarcal (URSS/Bielorússia), els meus pares eren treballadors de fàbrica però es van graduar de la universitat més tard sent adults

Diversitat: Geografia El candidat contribuiria a la diversitat geogràfica general de la Junta Directiva, en funció de les regions geogràfiques on hagi viscut.

La meva terra natal és Bielorússia i estic molt estretament connectada amb el món de parla russa (Rússia + espai post-soviètic + diàspora mundial), visc a Anglaterra

Diversitat: Llengua El candidat és nadiu en un idioma diferent de l'anglès.

rus, bielorús, ucraïnès

Diversitat: experiència del sistema polític El candidat té una experiència considerable vivint i/o treballant per compartir coneixement en un context no democràtic, censura estatal o repressió.

Vaig viure a la URSS, actualment participo en el moviment de la diàspora bielorussa que dona suport a les protestes contra el dictador bielorús Lukaixenko