Jump to content

Wikimédia Alapítvány választások/2022/Jelöltek

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation elections/2022/Candidates and the translation is 89% complete.

A Wikimédia közössége 2022. augusztus 23-tól szeptember 6-ig szavaz a két kuratóriumi hely betöltéséről. Ez egy lehetőség arra, hogy javuljon a képviselet, a sokszínűség, valamint a szakértelem a Kuratóriumban, mint egy csapatban.

Shortlisted candidates list

A pályázók listája

All accepted applications:

Applications not accepted

A jelöltek nyilatkozatai

A pályázók a pályázatukban a következő kijelentésekre válaszolnak. A jelöltek nyilatkozatai az alábbiakban megadott szómennyiségre korlátozódnak, azaz összesen 1400 szóra:

 • Bemutatkozás / Pályázati összefoglaló. (maximum 150 szó)
 • A Wikimédia-projektekhez való hozzájárulás, a Wikimédia-szervezetek vagy társszervezetek valamelyikében való tagság, a Wikimédia-mozgalom szervezőjeként végzett tevékenység, vagy a Wikimédia-mozgalommal szövetséges szervezetben való részvétel. (maximum 100 szó)
 • Az Igazgatóság által szükségesnek ítélt szakterületeken szerzett szakértelem. (legfeljebb 150 szó)
  1. Szervezeti stratégia és irányítás
  2. Vállalati szintű platformtechnológia és/vagy termékfejlesztés
  3. Közpolitika és jog
  4. Társadalmi adattudomány, széles körű adatelemzés és gépi tanulás
 • Megélt tapasztalatok a világban. Különösen az Afrika, Dél-Ázsia, Kelet- és Délkelet-Ázsia és a csendes-óceáni térség, valamint Latin-Amerika és a Karib-térség régióiban szerzett tapasztalatokról szeretnénk többet megtudni. Úgy véljük, hogy az ezekben a régiókban szerzett tapasztalatok segíthetnek bővíteni a vezetőség azon képességét, hogy megfeleljen a mozgalmi stratégia céljának, az egyenlőbb részvételnek, bár elismerjük, hogy más tapasztalatok is fontos szerepet játszhatnak. (maximum 250 szó)
 • Kulturális és nyelvi jártasság az anyanyelveden és -régiódon kívüli területeken illetve nyelveken. A kultúrák közötti tájékozottság segít hidakat építeni multikulturális közösségünkben. (maximum 250 szó)
 • A mindenki számára biztonságos és együttműködő színterek létrehozásának támogatójaként szerzett tapasztalat és/vagy a cenzúrával, elnyomással vagy az emberi jogokat ért egyéb támadásokkal kapcsolatos helyzetekben vagy kontextusokban szerzett tapasztalat. (maximum 250 szó)
 • Egy olyan csoporttal kapcsolatos tapasztalat (vagy olyan csoport tagjaként, amennyire ezt meg szeretnéd osztani), mely a hatalmi struktúrákban történelmi diszkriminációval és alulképviselettel szembesült. (beleértve, de nem kizárólagosan kaszt, faj, etnikum, bőrszín, származás, nemzetiség, nemi identitás, társadalmi kifejezés, szexuális irányultság, életkor, vallás, nyelv, kultúra, oktatás, képességek, jövedelem és környezet). (maximum 250 szó)

Elemző Bizottság

Az Elemző Bizottság arany/ezüst/bronz keretrendszer alapján értékeli a jelölteket. Ezt a minősítést használják majd fel a társszervezetek számára a szavazás megtervezésekor. Az egyes jelöltek értékelésének részletei nem kerülnek megosztásra.

Miután a hat jelölt ki lett választva a társszervezeti szavazás során, az egyes kiválasztott jelöltek értékelései közzétételre kerülnek, hogy tájékoztatni lehessen a közösségi szavazást. Ez a folyamat arra irányul, hogy megtalálja a legjobb egyensúlyt a hasznos információk megosztása és a jelöltek felesleges kiszolgáltatottságának minimalizálása között.

Közösségi kérdések

A korábbiakban jelöltek a közösség által feltett kérdésekre válaszoltak.

Videós válaszok a közösség kérdéseire

A videók angol nyelvű átiratai.

A videók teljes futási ideje 53:24; a teljes szómennyiség valamivel több mint 7300 szó. Ha több mint 130 szó/perc (~tinédzser kor előtti szint) sebességgel tudsz olvasni, az olvasás gyorsabb lesz.

Kampányidőszak

A választási kampányidőszak a szavazásra való felkészülés időszaka. A szavazók több információt szerezhetnek a jelöltekről azáltal, hogy elolvassák a jelentkezési lapjukon szereplő nyilatkozataikat, részt vesznek rendezvényeken, ahol meghallgatják a jelölteket, valamint elolvassák a közösségi kérdésekre adott válaszaikat.