Alegerile Fundației Wikimedia/2022/Ghidul privind eligibilitatea alegătorilor

From Meta, a Wikimedia project coordination wiki
This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation elections/2022/Voter eligibility guidelines and the translation is 100% complete.

Eligibilitatea la vot

Regulă generală

Trebuie să nu fiți blocat în mai mult de un proiect pentru a vă califica la vot.

Editori

Puteți vota din orice cont unic înregistrat pe care îl dețineți pe un wiki al Wikimedia. Puteți vota o singură dată, indiferent de câte conturi dețineți. Pentru a se califica, acest cont trebuie:

 • să nu fie blocat în mai mult de un proiect;
 • și să nu fie un bot;
 • și să fi realizat măcar 300 de editări înainte de 5 iulie 2022 pe wiki ale Wikimedia;
 • și să fi realizat măcar 20 de editări între 5 ianuarie 2022 și 5 iulie 2022.

Instrumentul de Eligibilitate a Contului poate fi utilizat pentru a verifica rapid condițiile de eligibilitate ale editorului care votează.

Dezvoltatori

Dezvoltatorii se califică la vot dacă:

 • sunt administratori de server Wikimedia cu acces shell
 • sau au efectuat cel puțin o merged commit în vreun repozitoriu al Wikimedia pe Gerrit, între 5 ianuarie 2022 și 5 iulie 2022.

Criterii suplimentare

 • sau au efectuat cel puțin o merged commit în orice repozitoriu în nonwmf-extensions sau nonwmf-skins, între 5 ianuarie 2022 și 5 iulie 2022.
 • sau au efectuat cel puțin o merged commit în orice repozitoriu de instrumente Wikimedia (de exemplu magnustools) între 5 ianuarie 2022 și 5 iulie 2022.
 • sau au făcut cel puțin 300 de editări înainte de 5 iulie 2022 și cel puțin 20 de editări între 5 ianuarie 2022 și 5 iulie 2022 pe Translatewiki.
 • sau sunt întreținători/contribuitori ai oricăror instrumente, roboți, scripturi utilizator, gadgeturi și module Lua de pe wiki-urile Wikimedia.
 • sau s-au implicat substanțial în procesele de proiectare și/sau revizuire ale dezvoltării tehnice legate de Wikimedia.

Notă: Dacă îndepliniți criteriile principale, veți putea vota imediat. Din cauza limitărilor tehnice ale SecurePoll, este posibil ca persoanele care îndeplinesc criteriile suplimentare să nu poată vota direct, cu excepția cazului în care îndeplinesc oricare dintre celelalte criterii. Dacă credeți că îndepliniți criteriile suplimentare, vă rugăm să trimiteți un e-mail la board-elections@lists.wikimedia.org cu motivarea cu cel puțin patru zile înainte de ultima dată pentru vot, adică până la 2 septembrie 2022 sau înainte de această dată. Dacă îndepliniți criteriile, vă vom adăuga pe o listă manuală, pentru a putea vota.

Angajații și contractorii Fundației Wikimedia

Personalul actual al Fundației Wikimedia și contractanții se califică la vot dacă au fost angajați ai Fundației din data de 5 iulie 2022.

Personalul și contractanții afiliaților mișcării Wikimedia

 • Personalul actual al organizatorilor Wikimedia, al organizației tematice sau al grupului de utilizatori și contractanții se califică pentru a vota dacă au fost angajați de organizația lor din data de 5 iulie 2022
 • Membrii organismelor oficiale, așa cum sunt definite în statutele actualelor capitole Wikimedia, organizații tematice sau grupuri de utilizatori se califică pentru a vota dacă îndeplinesc aceste funcții din data de 5 iulie 2022.

Comitetul de Afiliere și Comitetul Electoral vor confirma lista de afiliați Wikimedia eligibili până la 1 august 2022.

Membrii Consiliului Director și membrii Consiliului Consultativ ale Fundației Wikimedia

Membrii actuali și foști ai Consiliului Director și ai Consiliului Consultativ ale Fundației Wikimedia.

Membrii Comitetului Mișcării Wikimedia

Membrii actuali ai Comitetelor Mișcării Wikimedia se califică la vot dacă au ocupat aceste funcții din data de 5 iulie 2022.

Comitetul Electoral va anunța o listă a Comitetelor Mișcării Wikimedia eligibile până la 1 august 2022.

Organizatorii Mișcării comunității Wikimedia

Organizatorii comunității cu acte în regulă, care nu se califică pentru a vota în cadrul altor categorii, se califică pentru a vota dacă îndeplinesc una dintre următoarele condiții:

 • a solicitat, primit și raportat cel puțin un grant al Fundației Wikimedia începând cu 1 septembrie 2021.
 • a fost organizatorul a cel puțin unui hackathon, concurs sau alt eveniment Wikimedia finanțat cu documentație pe wiki și cu cel puțin 10 participanți/vizitatori între 5 ianuarie 2022 și 5 iulie 2022.

Criterii suplimentare

Dacă credeți că îndepliniți criteriile suplimentare, vă rugăm să trimiteți un e-mail la board-elections@wikimedia.org cu motivarea cu cel puțin patru zile înainte de data limită de votare, adică până la 2 septembrie 2022. Dacă îndepliniți criteriile, vă vom adăuga pe o listă manuală, pentru a putea vota.